[]

Stalk işinde nasılsınız?

Herkes bir dedektif olmuş, sürekli insanların etkileşimlerini takip halindeler. Kendisine sosyal mühendis diyen var. Valla şaşırıyorum. Başkalarının sosyal medya hayatlarıyla meşgul olur musunuz? Gözümden hiçbir şey kaçmaz der misiniz?




 
Burada var öyle insanlar.
Herkesin hakkında bilgi toplayıp dosya oluşturan var ondan korkulur mesela

  • kisa  (13.09.24 20:30:00) 
favori ex'imin hangi gün takip sayısı artmış her gün girip bakıyor ekran görüntüsü alıyordum.
baktım hastalık oluyor. bıraktım. önceliklerimi değiştirdim.

  • janderzel zartanyan  (13.09.24 20:30:37) 
Ne dosyası oluşturuyorlar ki? Ben de korkarım öyle insanlardan ayy @kisa


  • potasyum bebek  (13.09.24 20:33:12) 
stalk üzer ve ben üşengecim. birisi için gerekmedikçe (arkadaşın exi) asla bakmam uğraşmam. ama bu tür durumlar için birkaç sahte hesabım var herkes gibi.


  • titanyum22  (13.09.24 20:33:39) 
Başkaları demeyelim de, sadece tek bir kişi için böyle olmuştum. Takipçileri ve takip ettikleri azalıp eksildiğnde bazen kim olduğunu anlamıyorum diye Excel de tablo yaptım.


  • kullanicadi  (13.09.24 20:36:17) 
Vallahi benim ikinci bir hesabım daha yok
Potasyum bebek işte ne bilgi bulabildiyse topluyor adı soyadı fotoğrafı yok Kimden hoşlanıyor yok kiminle yattı

  • kisa  (13.09.24 20:49:30) 
Bir de başkasının sevgilisini hayatmaya çalışanlar varmış diyorlar bilmiyorum


  • kisa  (13.09.24 20:56:31) 
Valla sağlam araştırmacıyım ama facebook, twitter ve instagram vs kullanmadığım için genelde bir yere kadar gelebiliyorum. Zaten stalkladığım kişide bunların olması da soğutuyor yalan yok. Genelde linkedin'den bakıyorum:D


  • Amaranta ursula  (13.09.24 21:01:06) 
Fena degildim ilk okul arkadaslarimdan tut eski arkadaslarima bakardim. Konuşmadığım erkek arkadaslara ve eski sevgililerime de bakardim.
Kapali profil görme uygulamalarini da kullaniyordum bir ara.

Ama huyumu eşime anlatamadim mecbur azalarak bitti.

Bu arada sosyal mühendislik ona denmiyor. Sosyal muhendislik, kıvraklıkla siz anlamadan sizden önemli kisisel bilgileri almaya deniyor. Lafla sizle tanisarak sohbet arasinda veya dedektif gibi arastirarak veya olta saldirilariyla elektronik olarak yapilabiliyor.
  • ananiyimioguz  (13.09.24 21:04:12 ~ 21:05:11) 
Ne ayıp şeyler ya, yeni nesil bitmiş gerçekten. Kimin kiminle yattığını nasıl öğrenebiliyor ki? Biz de yapalım @kisa


  • potasyum bebek  (13.09.24 21:06:59) 
bilmiyorum nasıl yapıyor valla. ayrı bir uzmanlık


  • kisa  (13.09.24 21:14:18) 
Takıntılı bir manyak gibi araştırmam kimseyi. Ama mutlaka iletişimde olmam gerekiyorsa kesinlikle sosyal medya paylaşımlarına bakarım ve bence herkes bakmalı. Çünkü kiminle muhatap olduğunu bilmen için.

Sosyal medya paylaşımları kişinin karakteri açısından önemli doneler barındırıyor çünkü. Böyle bir imkanım varsa neden kullanmayayım?

Burada da birisi diyelim ki mesaj attı sözlükte yazarsa baktığım oluyor entrilerine ki burada bulunan herhangi bir kimse benim hayatımda yer alan biri değil buna rağmen. Ama dediğim gibi sadece muhatabın kim bunu bilmek ve fikrin olsun diye bakılmalı. İş, ruh hastalığı durumuna gelmemeli.
  • rock n roll  (13.09.24 22:08:35) 
önceden efsaneydim:) artık gazozum.

hiç kimse umrumda değil :)
  • baldan kaymak  (14.09.24 00:35:51) 
Stalkladığım kişi sayısı şu an 0, totalde 2. Hayatımda toplamda stalk için harcadığım süre 30 dakika falan.


  • nawar  (14.09.24 00:58:01 ~ 01:18:05) 
birini stalk işine girmişmiştim. başka bir amaç içindi. adam evliydi. kapısının instagram adresine girdim ve altlara indim. iki yıl falan önce paylaştığı bir fotoya yakından bakayım derken beğendim. stalk kariyerimi o an bitirdim. başlamadan finish.

stalk yapıp bu konuda uzman olmak için boş vaktin olmalı ve kimse üstüne alınmasın da, biraz da boş insan olmalısın sanki. bu kadar vakit ayırmak da çok normal değil zaten. sorunuza gelecek olursak, demem. gözümden kaçsın bir şeyler. rezil olma ihtimali, yanlışlık beğenmek falan fobim oldu artık. etmen guzum. iyi bi şey değil zaten.
  • lovemyself  (14.09.24 03:03:29) 
Sifir stalk. Kimse umrumda degil.


  • thetruenorthstrongandfree  (14.09.24 04:07:51) 
Beni mite almalilar. Sadece isimden kendini bekar diye tanitan bir adamin esine kadar bulmustum. Karisina falan soylemedim ama onu korkutmak hosuma gitmisti.


  • Kahvedesu  (14.09.24 09:41:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.