[]

yeni bir monitör aldım ama yazılar neden böyle oluyor?

www.eksiduyuru.com daha önce sorduğum 165 hz olan monitörü aldım ama menülerde yazılarda şu şekilde kırılmalar oluyor sebebi nedir?

ikinci monitör olarak kullanıyorum.

ayrıca monitör 165hz ama 144 hz görüyorum bunun sebebi benim ekran kartımla mı alakalı yoksa monitörde mi sıkıntı var?

i.ibb.co

streamable.com

videonun kalitesi düşük olduğu için çok belli olmamış ama dikkatli bakarsanız belli oluyor. normal kullanımda daha da kötü yani

 
çok anlayamadım videodan sorunun ne olduğunu ama bilgisayarın "cleartype" ayarlarını kontrol edebilirsin.

onun dışında eğer nvidia ekran kartı kullanıyorsan, nvidia kontrol panelden resolution ayarlarını kontrol etmeni öneririm. mesela benim monitörüm 1080p ve resolution seçerken iki tane 1920x1080 seçeneği var. Biri PC listesinin altında, diğeri Ultra HD, HD, SD diye bir listenin altında. PC başlığının altındaki 1920x1080'i seçersem her şey çok net oluyor, Ultra HD, HD, SD başlığının altındaki 1920x1080'i seçersem yazılar filan bulanıklaşıyor.

ayrıca yine ayarlarda refresh rate ayarını kontrol edebilirsin, monitörün 165 hz olsa bile bilgisayar ayarlarında 144 hz seçili kalmış olabilir.

monitor ayarlarındaki farklı resim modlarını deneyebilirsin. şu andaki "kişisel" ideal bir ayar olmayabilir. özellikle netlik ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsin.

bir de monitör ayar menüsündeki oyun kısmının ayarlarını gösterebilir misin? oyun kısmında bende "overdrive" diye bir ayar var, onu açınca yazılar filan ekranı kaydırırken çok kötü gözüküyor. onu kapatmak düzeltiyor.
  • king lizard  (13.09.24 19:31:04 ~ 19:36:24) 
oyun kısmı
ibb.co

söylediğiniz nvidia ayarına baktım ama diğerini seçersek 120hz e düşüyor :)
ibb.co

Nette bakındım da 165 olması işin oc yapmak gerekiyormuş onu elemiş olduk ama bu yazı olayı can sıkıcı
  • respect  (13.09.24 20:00:03 ~ 20:02:50) 
nvidia ayarlarında zaten screenshotta gözükeni değil de PC altındaki 1080p bende daha iyi gözüküyor.

oyun kısmında "yanıt süresi" ayarını değiştirmeyi deneyebilirsin. diğer seçenekler ne?
  • king lizard  (13.09.24 20:11:37 ~ 20:12:30) 
ibb.co
hızlı olanı seçtim ama yine değişmedi

dv to hdmi kablo kullanıyorum belki onunla alakalıdır bilemedim.
  • respect  (13.09.24 20:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.