[]

Seferihisar vs Urla

Yaşam koşulları
Yaşam maliyeti (kira, yeme içme vs)
Sosyal hayat vs
gibi kriterleri dikkate aldığımızda hangisinde yaşamak daha makul?

(Not: genel bir yorum bekliyor olmakla ortalama bir maddi gelir ve ortalama beklentiler olarak düşünebilirsiniz.)

 
İki konum da yaşamak için çok ideal. Seferihisar son yıllarda çok gelişti, urla bir tık daha pahalı. Teos merkeze biraz uzak. Urla merkez denize biraz daha yakın. Aşırı sosyal biriyseniz urla olabilir. Seferihisar daha kafa dinlemelik.


  • HellKeePer  (13.09.24 17:25:14) 
yukarıdaki arkadaşa genel hatlarıyla katılmakla birlikte sosyallik olarak ikisinin de aynı derecede kötü olduğunu belirtmek isterim. sezonda zaten her yer dolu, onun dışında tek başınaysanız biraz zorlayabilir.


  • eurhka  (13.09.24 17:37:57) 
Nereden geleceğinize bağlı. İkisinin de fiyatları koptu ama Caferağa'da kirada oturuyorsunuzdur Urla kirası çok normal gelir size.

İkisinin de merkezi aşağı yukar aynı gibi Urla son dönemde koptu biraz daha afili tabii ama ikisinin de çevre yoluna/otobana çıkışı var. İkisinin de yakınında deniz kıyısı yerleri var. Urla'dan Balıklıova, Mordoğan tarafına geçmek daha kolay Seferihisar'dan Özdere, Gümüldür tarafına geçmek daha kolay. Seferihisar merkez ile ilgili çok tecrübem yok Urla'da baya bi kafe/pub açıldı son dönemde sosyal hayat biraz daha düzgün diyebilirim destekli sallayarak. Deniz seviyorsanız ikisinde de yüzülcek yer yok onu baştan söyleyeyim. Urla civarı deniz hikaye ötesidir, düzbün bir yer için baya yol almanız lazım. Seferihisar'da bazı koylar var sanırım bilenler yazar. Ama genellikle öğleden sonra deliren ya da 8 derece olan deniz arasında seçim yapmanız gerekiyor düzgün denilen yerlerde de.

Urla'lı olarak yazdım bunları. (Mübadele ile gelenlerdeniz)
  • hedep  (13.09.24 18:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.