[]

yurtdisindan turkiye'ye yatirim

ikametgahi turkiye'den olmayan biri icin turkiye'de konut alimi icin kredi imkani var midir? yani ozel bir kampanya vs uygulayan banka var midir?




 
özel bir kampanya yok, yurt dışı bağlantılı bankalar daha olumlu bakar. ikametgah meselesi değil aslında, tr içindeki teminatlarınız önemli.


  • colg fusion  (13.09.24 11:20:02) 
Bankalarin ikameti yurtdisinda olanlar icin konut kredisi imkanlari var, Gurbetci Kredisi diye aratin cikar:

www.ruuf.com.tr
www.yapikredi.com.tr
www.garantibbvamortgage.com
www.ziraatbank.de
  • sertac akin  (13.09.24 11:50:56) 
Geçen ay böyle bir soru sormuştum bankaya.
Cevap şöyle:
Maaş bordronuz ya da gelir belgeniz, kurumdan onaylı olacak. Konsoloslukta tercümesini onaylatıp Türkiye'ye getirip, evi bulup, bir de Türkiye'de yerleşik kefille müracaat ediyorsunuz.

Ev A enerji sınıfındaysa ve adınıza kayıtlı başka ev yoksa %90'a kadar kredi kullandırılabiliyor. Enerji sınıfı düşerse kredi oranı düşüyor, başka ev var ise faiz oranı artıp kredi oranı %20 ye kadar düşüyor.

Bu oranlar 'ilk evim' kredisi için. Normal kredilerde faiz oranları çok yüksek. ve zaten çok az kredi veriyorlar. Zahmete değmiyor yani.
  • Mirket  (13.09.24 13:12:42) 
@mirket, nasil degmiyor? 90% kredi finansmani gayet iyi. ilk evim icin olan kosullar iyi görünüyor anlattiginiza göre.

faizler hakkinda bilginiz var mi?
  • robert bosch  (13.09.24 13:57:12) 
İlk evim konut kredisi faiz oranı 3,05 idi, değişti mi bilmiyorum. Bu krediyi her banka vermiyor. Birkaç tanesinde var.

%90 kredi A enerji sınıflılar için diyor ki, marka konutlar ancak sağlayabilir o şartları.
Bir de o %90 lık oran konutun, tapu değerinde eksper değerinde geçerli. Yani ödeyeceğin toplam paranın %50 si üzerine çıkacağını sanmıyorum.
'İlk evim' değilse zaten genelde bankaların belirlediği bir miktar var. 6 Milyonluk ev diyorsun. En yüksek 500 bin kredi veriyoruz diyor.
Yani önce bir bankayla konuşmak lazım.
  • Mirket  (13.09.24 14:10:49) 
Son bir kaç ayda insanlar, yurt dışından 2 milyar dolardan daha çok mülk aldılar. Herkes kaçmaya çalışırken, Türkiye'ye yatırım yapmak bence mantıklı değil.

Dolar ve euro'nun fiyatı çok düşük, zarar edersiniz. Dolayısıyla nerede yaşıyorsanız, oradan ev alın. Bunu tek istisnası, yılın belli günleri Türkiye'de yaşıyorsanız, buradan ev alabilirsiniz.

Emin değilim ama kredi çıkmaz diye düşünüyorum. Ama krediler pahalı olduğu için senetle vs. taksit yapan yerler var. Firma ödeye bileceğinize inanırsa, size taksit yapar, kredi açar...



NOT: Yatırım tavsiyesi değildir!


.
  • kartallar yuksek ucar  (13.09.24 14:50:06 ~ 14:50:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.