[]

hisse senedi hesabı ile ilgili sorular

Hisse yatırımını öğrenmek için kendimce ufak ufak hisse almaya başladım. Hisselerle ilgili çoğu şeyi internetten araştırıyorum, ancak internette bulamadığım bir iki sorum olacak:

1) Hisse almaya 3 gün önce başladım. Varlıklarım kısmında aldığım hisselere yatırdığım meblağ "blokeli vadesiz mevduat" olarak görünüyordu. Bugün ilk aldığım hisseler "Hisse Senedi" olarak görünüyor. Diğer iki farklı hisse ise hala daha blokeli vadesiz mevduat olarak görünmeye devam ediyor. Banka (Yapı Kredi) 2 gün boyunca parayı tutup üçüncü gün mü Hisse Senedi olarak hesaba yatırıyor?

2) Hesap hareketlerimde "Vadeli Mevduat Dönüş Vade Kapama" adıyla ufak meblağlar görünüyor? Bunlar ne anlama geliyor? Aldığım hisselere aynı zamanda faiz mi işletiliyor yoksa YK iki gün boyunca blokede tuttuğu parayı işletip faizini mi yatırıyor?

Teşekkürler.

 
1- Evet hisse aldığınız ya da sattığınız zaman alıcıya teslimatı 2. iş gününde yapılır. Bu süreçte paranın hesabınızda olduğunu garantilemek için bakiye blokelenir. Para hesabınıza 2. İş günü geçer ancak para hesabınıza geçmeden de sattığınız hissenin parasıyla hisse alıp satmaya devam edebilirsiniz.

2- Evet, eğer hesap açarken nemalandırılmak istiyorum vb. seçeneği onayladıysanız paranız blokeli tutulduğu sürede gecelik faiz alır.
  • akhenaten  (11.09.24 17:17:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.