[]

gerçekten tavuk yemeyi bırakmalı mıyız

migros carrefourda satılan tüm tavukları yemesek daha iyi mi diye düşünüyorum. sizce bu tavuklar ne kadar sakıncalı haftada 2-3 yiyoruz. alacağımız proteinden zaten vazgeçtim saman kadar faydası olsa karnımız doyar.




 
neden alacağın proteinden vazgeçtin? proteinsiz et mi? anlamadım ben soruyu gerçekten


  • kisa  (11.09.24 14:19:10) 
Tavuklarda hormon var falan diyen insanlar ekonomiden anlamayan insanlar genelde zira 12 mg'lik büyüme hormonunun fiyatı 5000 lira civarı, siz bir tavuk yetiştiricisi olsanız bu hormonu alıp tavuklarınıza uygular mıydınız? Bence uygulamazdınız. Tavuklara hormon uygulanıyor efsanesi öğrenilmiş çaresizlik gibi bir şey. Evet tavuklar da her canlı gibi hastalanabilir antibiyotik uygulanabilir ama 3 kiloluk tavuğa uygulanan antibiyotik dozu 70 kiloluk bir insanı etkilemez, etkileyeceğini düşünen varsa tarladan gelen domatesi salatalığı da yememeli ona uygulanan tarım ilaçlarının dozu daha yüksek çünkü ama illa bir günah keçisi arıyorsanız büyük baş hayvanlara bakın sizce o büyük baş hayvanlar neden o kadar "BÜYÜK" oluyor onu bir düşünün.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (11.09.24 14:22:41) 
türkiye gibi bir ülkede markette satılan tavukların protein içerdiğini düşünmüyorum. hani şey gibi alın size et gibi bir şey oyalanın kemirin.


  • liberalhippi  (11.09.24 14:24:04) 
proteinsiz et yaparlarsa ayrı bir başarıdır bu. bunu destekleyecek her hangi bir şey var mı peki "burası türkiye" den başka?


  • kisa  (11.09.24 14:26:09) 
Vegan aktivist falan degilim ama basta tamamen iskence ortaminda kisa sure yasayip kesilmeleri bana sikinti oluyor, buyutulmelerindeki surecte insan sagligina bir sikinti var mi bilmiyoruz. Ben problemli olarak varsayiyorum. Danalar da en azindan normale yakin bir hayat yasamis olma ihtimali cok yuksek olmasa da var. Standart piyasa mali tavuk bildigin endustriyel uretim.

Bu arada denk gelirse yiyorum. Eve pek almiyorum sadece.
  • mbond  (11.09.24 14:29:22 ~ 14:34:32) 
türkiye halkı dünyanın en değersiz halkı. en büyük lüksü tavuk yiyebilmesi ya kilosu 150 lira olan tavuktan bile şüphe duymuyor değil insan.


  • liberalhippi  (11.09.24 14:35:45) 
sakıncalı falan değil. çok hızlı buyuyor muhabbeti var da o tavugun cinsiyle alakalı. broiler tavuk cinsini araştırırsanız mevzuyu anlarsınız.


  • xrated  (11.09.24 14:38:16) 
Valla ben şanslıyım ki yemek için kendime bütçe ayırabiliyorum, sadece organik ya da yavaş büyüyen tavuk alıyorum. Kırmızı eti de sadece tek bir üretici var tercih ettiğim ondan alıyorum. Meyve sebze de organik alıyorum. Ancak param yetmeseydi yettiğini alırdım yapacak bir şey yok. Proteinsiz beslenmek karbonhidrat odaklı beslenmekten çok daha zararlı, kırmızı etin denetimi hiç yok. Tavuk yine iyi bence denizler pislik içinde, dondurulmuş balık alıyorum etin içinden plastik poşet parçaları çıkıyor.


  • titanic kemancısı  (11.09.24 14:57:13) 
hindi yiyelim diyeceğim de ben yaşadığım kasabada görmüyorum hiç.


  • janderzel zartanyan  (11.09.24 15:18:20) 
o kadar takıntılıysanız köy tavuğu satılıyor alabilirsin ben tüketiyorum ama biraz daha alırken organik yemle beslenmiştir vs. yazan ve daha kaliteli markalardan temin etmeye çalışıyorum.


  • sizofren06  (11.09.24 15:43:14) 
Bu kaygılar için biraz yanlış bir dönemdeyiz. Bunca artmış insan sayısı ve çıldırmış piyasayla ideal tavuğu mantıklı bir fiyata bulmak çok zor. Ciddi rahatsızlık veriyorsa bu düşünce, vejeteryan ya da veganlığa yönelmek daha gerçekçi.


  • lüzumsuz adam  (11.09.24 16:10:32) 
Bir ara bu konuyu çok kafama taktım ben hatta 2 3 aylığına peskataryen oldum. Bu sefer balıklarda plastik var denizler kirli dediler. Şu an sadece paketli gıda, salam sosis market sucuğu bunları yememeye çalışıyorum. Köy tavuğu alıyordum ama baya kayış gibi o da, bütün alıp pişirip didikliyordum. Dipfrize atıp pilav yaptıkça çıkarıp ekliyordum dipfrizden. Ama insanın canı arada patatesle fırına atmak, sote yapmak falan da istiyor. Takmıyorum o kadar eskisi gibi. Köy tavuğu olmayan da alıp yiyorum yani


  • kullanicadi  (11.09.24 18:51:16) 
Size köy tavuklarıyla ilgili de minik bir bilgi vereyim: Köy tavuğu olarak satılan daha iri daha geç pişen ve tadı daha dandik olan tavuklar aslında anaç tavuk olarak bilinen ve tüm ömrü yumurtlamayla geçmiş ve artık yumurtlayamayan, ömrünün sonuna gelen ve ölmeden önce kesilip piyasaya verilen tavuklardır. Yani bunlar organik olduğu için değil de yaşlanmış ve eti kartlaşmış tavuklar olduğu için böyleler.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (11.09.24 19:21:32) 
tavukta şüphe duyulacak olan durum protein ve yetiştirilme tarzı değil, saklanma ve soğuk zincirin korunması. tavuk eli çok tehlikeli bir et, tezgahta her parçayı satan tavukçulardan öncelikle tavuk almamak lazım. çabuk bozulan ve zehirleyen bir ürün.
bence beslenme mevzusuna bu kadar kafa yormamak lazım. avrupalılar her türlü zararlı şeyi yiyorlar ve gayette sağlıklılar. sebebi de spor yapmaları. bimden ucuz bisküvi alıp yiyen insanımız biontech aşısı bizi öldürüyor diye düşünüyor.

  • mikahakkinen  (12.09.24 08:17:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.