[]

boş evin tadilatı ne kadar sürer?

mutfak banyo ve parkeler yeniden yapılıp boya badana yapıalcak. Ortalama kaç haftada biter bu işler deneyimleyen var mı?




 
Kendim deneyimlemedim ama alt katımızdaki daire satıldı. 3+1, kapalı mutfak ve iki banyolu, iki balkonlu (evin tadilat isteyen bölümleri net olsun diye detay yazdım). Ev tümden bir tadilat istiyordu. Taşınacak kişi "tadilat yaptırıyorum 20 gün sürecek tüm komşularımdan özür dilerim" diye not yazmış. Tabi işçi sayısına göre değişir ama 3-4 hafta olarak planlamışlar. (Haftaiçi 10:00-17:00 arası tadilat yapılabiliyor kalan zaman ve haftasonunda kesinlikle yasak)


  • Lethe  (11.09.24 13:25:37 ~ 13:32:43) 
Eger mimar yapmayacaksa koordinasyon kismi onemli sure icin.

Parkeci ayri, boyaci ayri, su tesiatcisi ayri, mermerci, mutfak dolabini yapan, elektrikci, fayansci... bunlarin hepsi ayri ustalar. Eger araya is almayacak ve birbirlerinin islerine mani olmayacaklarsa 15-20 gunde biter sanirim.

Mimar olmayinca hepsi sucu birbirine atiyor (mermerci, dolabi yapan yamuk yapmis diyor. Banyoyu yapan tesisatci yanlis cekmis borulari diyor. Parkeci yer terazide degil deyip boyaciyi sucluyor).

Bir de kaytarma durumlari var. Illa bi cenazeleri cikiyor 3-5 gun.

Eger imkan varsa mimarla calisin derim. (Basta pahali gibi dursa da totalde daha az stresli ve daha az maliyetli oluyor)
  • brkylmz  (11.09.24 13:47:34) 
Parayı asla peşin vermemeniz lazım ki iş umduğumuz gibi bitsin.
Bire bir yapılan işin de takipçisi olun.

  • diyecevaplandı  (12.09.24 06:08:17) 
o ustalardan ne çektik ya herkese katılıyorum. sıfır alınan malda kusur çıkıyor, dükkana gidip gelmeyen var. napalım dükkan mı basalım bu saatten sonra. iş kadar mimarda para istiyor. ha hoş mimar da napalım bu da böyle derse muhattap kim onu da bilmiyorum. 5lira sı iş bitince dersen herkes sana kapıyı gösteriyor.


  • hunharca ben  (12.09.24 12:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.