[]

fitness tavsiyelerinizi alirim

fitness a yeni baslayan biri neler yapmali, nasil beslenmeli?
diyetisyene gidiyim mi yoksa biraz bekliyim mi? evde yemek yiyorum su sira bol bol ama dengeyi tutturamiyor olabilirim.

amacim yaglarimdan kurtulma ve kas kütlemi arttirmak. saglikli olmak, hissetmek ve de iyi görünmek istiyorum.

spor salonundaki aletlerle kardiyo ve kas isini halledebilirim. esneklik icin neler yapiyorsunuz?

 
Yağlarından kurtulmaya çalışırken kas alamazsın, yeni başlıyanlarda bu olabilir diyorlar ama olmaz, kendine öncelikli bi hedef belirle ona göre yol al. Yağlarından kurtulmak istiyorsan diyet yapacaksın, bunun için internette kalori hesaplama araçları var oradan kalori açığı verecek şeklinde bilgilerini gireceksişn sana alman gereken toplam kaloriyi ve makroları verecek, ona göre beslenirsen kilo verirsin; kas kazanmak için de yine aynı araçlardan benzer bi hesaplama yapıp kalori fazlası oluşturacak şekilde toplam kalori miktarını ve makroları hesaplayıp ona göre kalori alacaksın, bu ikisi için de kendine pull push legs ya da benzeri bi program edinip antrenman yapacaksın, amacına göre bu şekilde yağ kaybedersin ya da kas kazanırsın ama böyle anlatınca kulağa kolay gelse de bunu başaran çok kişi olmuyor o nedenle iyi planlama yapmak ve sabırlı olmak gerekiyor.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (10.09.24 19:54:43) 
@kaleci, tesekkür ederim.
önce kardiyo ve beslenmeye dikkat etmeli daha sonra mi kas yapmaya ugrasmaliyim o zaman?

  • robert bosch  (10.09.24 20:19:33) 
Öncelikli amacın neyse ona yönelmelisin. Evvela yağ kaybetmek ve kilo vermek istiyorsan dediğim gibi kalori açığı vereceğin bir diyet programı hazırlayıp ona uyarak kilo verebilirsin, bu aşamada kas kaybını en az seviyede tutmak için ağırlık çalışıp haftanın birkaç günü de kardiyo yaparsın, istediğin kiloya indiğinde de kas almak için çalışırsın.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (10.09.24 20:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.