[]

yeni telefon

iphone 11 kullaniyorum, 5 yil olacak yakinda. pili kotu durumda oldugundan yeni telefon almak istiyorum. orijinal pil ile degistirebilsem kullanmaya devam edecegim ama sivi hasari var diye degistirmiyorlar.

yeni iphonelarin tanitilmasini bekliyordum, tanitildi, cok buyuk olaylari yok, ki bircok ozelligi avrupada kullanamayacagiz. ama iphonelarin bazi ozellikleri beni android'e kaymaktan uzak tutuyor. bunlar:

* pdf editleme, imzalama (adobe acrobat'in boyle bir uygulamasi varmis: play.google.com )
* dokuman scan etme (google drive yapiyormus)
* cihazlar arasi clipboard (ev ve is icin macbook kullaniyorum) (bunun icin de uygulamalar varmis)
* privacy'ye ios'un android'den daha cok onem vermesi
* uygulamalarin ios'ta daha iyi ve sorunsuz olmasi
vs.

bunlari android'de ekstra uygulama yuklemeden yapabilir miyim? (bu soruya ilk ucu icin cevap buldum, diger ikisini gozardi eder ilk ucunu de uygulamalarla asarsam android'e gecis yapma sansim var gibi) bundan once android kullandim hep ama uzun zaman oldu.

bir de iphonelarin ve cogu telefonun kamera cikintisina gicik oluyorum, kilifsiz telefon kullanmayi sorunlu hale getiriyorlar. cikintisiz bir amiral gemisi telefon var mi? ya da telefonu masaya koyunca cikintisi olsa da sallanmayan bir telefon? google pixel sanirim oyle, cikintisi telefon genisliginde.

bu bilgiler isiginda iphone'a alternatif olacak bir telefon var mi?

not: hollanda'dayim, turkiye'de olmayan telefonlar da olabilir.

 
Bir androidçi olarak sana iphone al diyorum. Sen macbook ile birlikte apple ekosistemine bağımlı olmuşsun. Android ile öyle airdrop mairdrop yapamazsın.


  • prole  (10.09.24 13:51:39) 
android alma bence. apple'dan devam.


  • NowWeAreFree  (10.09.24 14:02:46) 
Macbook varsa iphone alıp geçin bence de boşuna canınızı sıkmayın alışkanlıklar zor değişiyor.
Ama nothing2, pixel ya da xperia 1vi bakilabilir hoş cihazlar.

  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (11.09.24 12:58:26) 
yeni cikan iphone u al.


  • robert bosch  (11.09.24 13:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.