[]

Kimseye bir şey yazasım gelmez oldu

Eski işyerimde üstüm olan abi bir foto paylaşmış. Cevap yazdım “aaa abi, x bey en son şuradaydı, upgrade olmuş ne güzel” diye. Bana verdiği cevap: “orda değildi, akıllı adamsın biraz güncelle kendini”

Bunun üzerine cevap yazdım; “y abi söylemişti orda olduğunu, o yüzden dedim abi” diye. Bu defa da; “y’ye mi inanıyorsun? :D” diye cevap yazdı. “Y’ye inanmamam için ne gibi bir sebep var ki, geçen gün nikahta denk geldik, ayak üstü konuşurken söylemişti” dedim.

Kendi bu defa alakasız bir konudan devam etti; “bu şirkette çok alakasız kişileri müdür yapıyorlar” diye. Ben de “şu anki müdür kim bilmiyorum abi” diye cevapladım. Bu defa da bana; “y’ye sor” yazdı.

Benzer şekilde değişik diyaloglara çok denk gelir oldum. Yazışmalarda jest mimikler görünmüyor diye asla öznesiz konuşmuyorum soğuk bir görüntü vermemek adına. Karşıdakinden benzer şeyler beklerken daha da fecaat şeylerle karşılaşıyor olmak yordu beni. Bu diyalogda bir gariplik var mı? Ben mi alınganlık falan yapıyorum sizce?

Teşekkürler…

 
"Akıllı adamsın biraz güncelle kendini" ne alaka mesela? Birinin terfisini haber almamış olmakla zekanın ne alakası var?

Hödük bir arkadaş sanırım konuştuğunuz insan, manasız diyaloglar yaşatmış. Çok kafaya takmaya gerek yok bence.
  • salihdt  (10.09.24 04:58:45) 
Eski işyerinden biriymiş verssne ağzının payını, papağan gibi ne abi abi abi

Hanzonun teki

Şirket gerçekten tuhaf bir yer. alakasız kişileri müdür yapıyorlar, hanzolara da yetki veriyorlar
  • respect  (10.09.24 07:07:55) 
çok abi abi çekme. "uzakta olduğum bir yeri nasıl bilebilirim akıllılıkla ne alakası var?" diye yazıp bozacaksın. boş ego şişirmişler abiye.


  • xrated  (10.09.24 08:02:29) 
Bende karsimdakine hocam tarzi degilde abi deme aliskanligi vardi
Eskiden. Garsonlarada abicim bakar misin falan diyordum. Cakal bi arkadasim vardi beni uyardi dedi sen bu insanlara abi cekersen seni ezmeye calisirlar kimseye abi deme bu yastan sonra. Hakkatende dogru soyledigine kanaat getirdim. Yasin kac bilmiyorum ama komseye abi dememeye calis.

  • Zetnikov  (10.09.24 08:38:46) 
çok yavşak bir herifmiş tanımadan tiksindim. o diyaloğu okuyan aklı başında herkes tiksinmiştir. artık bu dallamayla aynı iş yerinde çalışmadığın için kendini şanslı sayabilirsin. yerinde olsam adamı engellerim. istediğini konuşsun arkamdan.


  • titanyum22  (10.09.24 08:56:34) 
sürekli abi abi deyip durmuşsun böyle konusmak cok itici. sadece ilk seferde abi diyebilirdin. hele seninle böyle ters konusan birine inatla abi abi demen şaşırtıcı.


  • sizofren06  (10.09.24 09:29:10) 
İnsanların sana verdikleri tepkiler kendileriyle alakalı. Bu arkadaşın nasıl bir derdi varsa artık, o gün ne yaşadıysa, kendisiyle alakalı nasıl bir ezikliği varsa sana patlamış. Muhatap bile olmazdım ben olsam. Güya seni ezerek kendisini önemli hissedecek


  • kullanicadi  (10.09.24 09:40:39) 
kullanicadi +1
bu tür insanlar genelde "topraklama" için diğer insanları kullanıyorlar. yaptığın yanlış değil, kendini bozmadan efendice yazışmışsın. kafaya takmaya değmez, onun hanzoluğu.

  • MtKrt  (10.09.24 10:14:35) 
x'i çekemememiş, senin üzerinden egosunu şişirmiş. bi daha muhattap olma bence böyle toksik bi insanla. kendisinden giden hiçbir şey yok ama senden insanlara yazma hevesini almış.


  • nolmus yani  (10.09.24 10:30:28) 
malin biriyle konusmussun sadece, abartmaya gerek yok.


  • bay b  (10.09.24 10:43:08) 
hödük +1.

bu diyalogta senle ilgili bi problem yok.

illa bulacaksan, öyle tiplere karşı sert olmak lazım. nereden bileyim abi :( dememek lazım.

bi de yine böyle tiplere soru anlamına gelecek şeyler yazarken de dikkat etmek lazım. "x kim bilmiyorum, y'ye inanmamak için ne sebebim var" falan filan gibi şeyler sağlıklı diyaloglarda anlam kazanır.
  • biseysorcaktim  (10.09.24 11:01:32 ~ 11:01:49) 
Ben olsam daha ilk cevaptan sonra ya devamini getirmezdim akilli adamsa hoduklugunu anlardi yada karsiyi bozacak bir cevap verirdim.Aklimi ise yarar yerlerde kullanmayi tercih ederim vb.

Yapmayacagim tek sey boyle hodukce cevap veren birine abi cekmek olurdu
  • turkuaz  (10.09.24 11:38:33) 
Bunu yazan adam salça olacak yer arıyor bence muhtemelen psikolojik olarak zor günler geçiriyor millete laf sokuyor :D


  • titanic kemancısı  (10.09.24 12:09:53) 
Sizin hatanız, bu kişi abuk konuştukça iyi niyetli davranmak olmuş. Muhabbetinizi bilmeden yorum yapmak doğru olmaz ama adam açıkca size veya bahsettiğiniz kişiye bilenmiş. Bunu anladığınız anda muhabbeti kesmeniz veya beni ilgilendirmez demeniz lazımdı.

Bu kişiyle muhabbeti minimumda tutun, mümkünse görüşmeyin.

Toptancı tepkiler vermek doğru değil. Kurunun yanında yaşları da yakmayın! Ancak size karşı, yazdıklarınıza karşı bu şekil davranan kişilere yazmayın. Yazmak zorunda kalırsanız da resmi tutun, az yazın.


.
  • kartallar yuksek ucar  (10.09.24 12:20:09) 
upgrade olmak iş hayatında ne demek bilmiyorum ama bence x'i kıskanıyor bu lavuk.
hatta y'den de hoşlanmıyor.
bu gibi sebeplerden dolayı kendini pek iyi hissetmiyor sana üstünlük kurmaya çalışarak egosunu beslemek istemiş.
ilk cevabından sonra ya haddini bildirecektin, ya da cevapsız bırakacaktın.
  • abelardo  (10.09.24 12:25:50) 
söv geç


  • NowWeAreFree  (10.09.24 14:03:42) 
Fazlasıyla küstah ve dikkate almaya değmeyen bir profil gibi duruyor


  • kondansator  (10.09.24 18:23:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.