[]

bir yeni yatırım sorusu

Babamin hastalık sonrası ailem elde olan ikinci arabayı satti çünkü artık araba zor kullanır (zaten sinir stres yapıyor, sonra kalp sorun çıkarıyor).
Oradan bir 250 bin lira gelecek.
Amacim şu; bunu bir şekilde bir sepet vs yapalim, kenarda dursun.
Ve sigarayi da biraktiklari için (kansere teşekkür edilecek tek nokta bu galiba) oradan ayda rahat 5-6 bin lira artıyor. Bunun da bir kısmını sürekli koysunlar istiyorum. Çünkü babam para harcayan biri saçma salak şeylere, para hesaptan Cat diye cekilirse ideali.

Ben tabi Türkiye'de olmadığım için bilgim sıfır. Ne yapsinlar da en azından acil durum parası olarak kalsin? Bir sıkıntı olmazsa kullanılacak durumu yok.

 
Bir büyük bankada hesap ve bu hesaba bağlı yatırım hesabı açılıp tüm para yatırılır. Para 4 parçaya bölünüp her bir parçaya

Para piyasası fonu
Altın fonu
Gümüş fonu
Borçlanma araçları fonu alınır.
Sigara parası her ay üstüne ilave edilir.

Acil gerekme durumunda mesai günü sabahı para piyasaları fonu öncelikli olacak şekilde satılır. Öğleden sonra ATMden çekilebilir.

Para mesai dışı da acil lazım olabilir deniyorsa Para piyasası fonuna ayrılan para Enpara'da hesap açılarak birikim hesabına yatırılabilir.

Hangi fonu alalım konusunda Tefas'ın sayfası incelenebilir.

Az riskli bir sepet olarak aklıma gelen bu.

Çok az da olsa mobil uygulama kullanma becerisi gerektirir.
  • Mirket  (08.09.24 20:57:16) 
Abi o kadar telefon kullaniyorlar ya. Hesap benim üstüme olacak zaten, babamda sgk davası olduğu için nakit para birakmiyoruz.
Ben bunlara bakayim.

  • logisticsmanager  (08.09.24 21:02:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.