[]

Gastro kedi maması tavsiyesi

Merhaba,

Kronik kabızlığı olan bir kedim var. 2 kere veterinere kontrole götürdüm. Çok şükür megakolon falan yok. Sadece tuvalete zor çıkıyor ve zor dışkılıyor.

Veteriner VIRBAC Diggestive Support mama verdi. Ayrıca 2 günde 1, gerekirse her gün müshil içecek dedi.

6 aydır bu mamayı kullanıyorum. Ayrıca her gün hem malt macunu hem de gimcat yeșil gastrointestinal macun veriyorum.

Ama halen doğru kıvamda dışkılayamıyor. Tuvalete çıkıyor ama sağlıklı, verimli bir dışkılama olmuyor maalesef.

Bir ara ND balkabaklı mama denedim ama o da çok işe yaramadı.

Lütfen gerçekten kaliteli, kedinize verip memnun kaldığînız gastro - intestinal mama önerebilir misiniz?

Fiyatı çok önemli değil. Hayvan müshile gerek kalmadan sadece mama ve macun tüketerek rahatça, sağlıklı dışkılayabilsin yeter.

 
aradağınız mama tam olarak aşağıda. "fibre response" olması önemli, dikkat edin.

royal canin gastrointestinal fibre response
  • surprise  (09.09.24 09:54:16) 
Ahh aynı benim kedim. Maalesef RC'nin tüm gastro mamalarını denedim (Fiber'ı da, Hairball'u da). Ancak geçmedi. Hatta kedim kusup durdu. Bu mamaların içeriğinde çok fazla pirinç ya da mısır var, kedilerin sindirim sistemine çok uygun değil (zaten bu sebeple ishal yapıyor). İshal olamayan kedim sindiremedi, midesinden aşağıya geçmedi bile. Olduğu gibi her şeyi kustu.

ND Balkabaklı mama, en başta kedimi kabız yapan mamaydı. Protein oranı kedime çok fazla geldi. Bununla ilgili ekşi'de uzun uzun hikayemizi anlatmıştım kabız kedi başlığında.

Şu an neredeyse her gün tuvalete gidiyor. İnanılmaz mutluyum. Hatta bazen 24 saatte iki kere gittiği bile oluyor. Çözümü Proplan Somonlu (digestion) ile bulduk. Çok rahatladı kediciğim, o rahatlayınca ben de rahatladım. Neredeyse malt kullanmayı bile unutacağım. Bir Maşallah'ınızı alırız. :)
  • silverleaf  (09.09.24 10:06:30 ~ 10:06:58) 
Ya benimki de kronik ishal. Bir ara rc gastro kullandık, toparladı ama aynen devam ediyor maması nd tavuklu kitten.

Siz probiyotik denediniz mi?
  • turuncu tonlarda  (09.09.24 10:50:33) 
biz de RC gastro kullaniyoruz. bir de her aksam yas mamasinin icine azicik karniyarik otunu (Psyllium) suyla sisirip veriyoruz. sosis gibi yapiyor genelde :D


  • 65 derece  (09.09.24 12:40:49) 
Cevaplar için çok sağolun.

Bahsettiğiniz royal canin gastrointestinal fibre response mamayı denemek istiyorum ama nereden alacağımı bilemedim.

Amazon ve Kolaymama sitelerinde yok. Veterinerime sordum ama o da satmıyormuş.

Başka yere de güvenemiyorum açıkçası.

Siz nereden ve kaça alıyorsunuz?

Not: Ankara'dayım.
  • anaphylacticshock  (09.09.24 14:49:15) 
Yok, hiç probiyotik denemedim. Sadece arada yoğurt veriyorum.

Ne kadar ve hangi marka psyllium veriyorsunuz acaba ?
  • anaphylacticshock  (09.09.24 14:57:00 ~ 14:59:06) 
Silverleaf size de cevabınız için çok teşekkür ederim. :)

Önce royal canini deneyeceğim.

Sonra eğer yeterli bulmazsam sizin bahsettiğiniz proplan digestion mamaya geçeceğim.
  • anaphylacticshock  (09.09.24 15:52:53) 
royal canin gastrointestinal fibre response genelde veterinerlerde satilir. RC ile calisan bir veterinere sormaniz gerekir bence. kendi sayfasindan nerede bulabileceginize bakabilirsiniz.

psylliumu 1/4 cay kasigi veriyoruz. bizimki keci kakasi gibi yapiyordu ama asil problem kusma idi. rc mama (normal gastro olani) ve psyllium ile guzel gidiyoruz.
proplanin probiotikleri de var aklinizda olsun.
  • 65 derece  (10.09.24 00:00:41) 
Bize rc gastro mamayı vet vermişti, zaten petshop ürünü değil. Benim kullandığım ve vetin verdiği probiyotik toz linkini bırakıyorum, 7 gün, günde 1 paketini mamasının üstüne döküp yedirmeniz gerek. Benimkinde işe yarıyor tavsiye ederim.


ty.gl
  • turuncu tonlarda  (17.09.24 11:06:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.