[]

AJET Tazminat Alma

Oncelikli Bizi Ajet gibi bir garabete muhtac edenleri sizlere havale ediyorum. Bir firmanin zamaninda hareket eden bir tane mi ucusu opmaz arkadas.

Bugun 18:30 varisli Sabihagokcene olan ucusu once 22:30, sonra da 23:50 olacak sekilde degistirmisler. O saatte ben Mecidiyekoye nasil gececegim. Havalaninda beni alacak kisilere gore planladim ucusumu ama yalan oldu.

Bu konuda Ajet'ten herhangi bir tazminat talep edebiliyor muyum? Yolcu haklarim nelerdir? Bunlarin canina ot tikama sansim olur mu? Aydinlatan olursa cok sevinirim.

 
Haha ben de ayni hisleri paylasiyorum. Ben denedim. Musteri temsilcileri kendilerine cevap yazamayacagimiz mail atiyorlar :)

Tekrar web sitesine girip bilet numaralarini falan gonderin dediler. Ucus numarasini, adimi gonderdim daha ne istiyorsunuz? dahi yazamiyorsun.

Bir daha asla kullanmayacagim tek hava yoludur.

Frankfurt'ta, guvenlikten gecmis, valizlerini vermis yolcularin boarding pass'larini yirtip, ucaga aldilar. Ucaga yerlesmis yolculari, ucaktan geri indirip otobusle hava alanina geri gonderdiler.

Kimseye bir direktif vermediler. Saatler sonra bir calisan elinde yirtilmis boarding pass'leri yolculara hava alaninda bagira bagira icim okuyarak geri dagitti. En kotusu ucaktan bir dolu milletten insan var, isimlerini bile okuyamadilar, bir de sadece Turkce konusuyorlar, hengameyi anlatamam.

Ulkeden cikis yapmis insanlara tekrar ulkeye giris yaptirdilar. Tekrar pasaport kontrolu sirasi, guvenlik falan cok cok kotuydu.

Sonra saatlerce bekleyen bu insanlara yemek olarak kola ve snickers dagitmaya kalktilar :) Sadece benim yanimdaki yolcu diabet hastasi oldugunu soyledi. Adami gormezden geldiler.

En kotusu kimseye ne olup bittigini, ne olacagini anlatmadilar.

Yanimda birkac Kanadali'yi Turkiye'ye getiriyordum. Cok utandim. Bir daha 100 katini oderim ama bu firma ile seyahat etmem.
  • thetruenorthstrongandfree  (08.09.24 17:43:58) 
Ben direk sayfalarindan geri bildirim olusturarak tazminat talep ettim. Bu analarinin gozleri zaten olumlu cevap vermezler. Sonrasinda nereye basvurmaliyiz emin olamiyorum. Avrupa insan mahkemesine kadar yolu var gibi.


  • krmzbvl  (08.09.24 19:30:34) 
bilet alırken gecikme ihtimalini de bildiğimi ve onayladığımızı belirtiyoruz. uçuş kuralları gibi bir madde var. 4-5 saatlik rötar için yapılacak pek bir şey yok diye biliyorum maalesef. geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum.


  • lovemyself  (08.09.24 20:49:27) 
Once ajetten yazili red cevabi alin. Daha sonra sivil havacilik kurumuna basvurun (sitesinde haklariniz detayli bir sekilde yazar)


  • brkylmz  (09.09.24 02:35:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.