[]

Optik gözlük çerçevesi ve camı nasıl seçiyorsunuz?

Merhaba,

Yaklaşık 30 yıldır gözlük kullanıyorum. Gözlerim orta derece miyop astigmat.

Bu zamana kadar almam gereken ya da azıcık ilgimi çeken her şeyi didik didik araştırıp aldım.

Ama gözlük çerçevelerimi ve camlarını şimdiye kadar hiç araştırmadığımı yeni farkettim.

Optikçi hangi tür cam önerirse, önüme ne çıkarırsa onu aldığımı anladım.

Şimdi yeni bir gözlük almam lazım. Bu sefer bu konuda biraz araştırma yapmak istiyorum.

Siz gözlüklerinizi nasıl seçiyorsunuz?

Cam türleri konusunda bir bilginiz var mı?

Ne tür gözlük camı tercih ediyorsunuz ve niye? (Organik, normal, inceltilmiş, colormatik vs)

Gözlük camı ve çerçevelerinde hangi markaları tercih ediyorsunuz?


NOT: Ben uzun zamandır göz gruptan aldığım rayban kemik çerçeveyi kullanıyordum ama maalesef çerçevem kırıldı.

Şimdi 3 tane yeni gözlük yaptıracağım. Biri kendime ve ikisi de anneme. Bu 3 gözlük için toplamda 15.000 bütçe ayırdım. Orta ve üzeri kalitede olsunlar istiyorum. Sizce bu bütçe az mı çok mu?

Bir de rica etsem Ankara'da kaliteli, güvenilir optikçi önerebilir misiniz?

 
zeiss in en iyi cami+yuzune yakisan en hafif gozluk. atasunun cerceveleri daha uyguna geliyo ayni markalar optikcilerde daha pahali olabiliyor ama atasunda zeiss yok

ben ince gozluk cok sevmedigim icin tom ford a takildim en son
  • ala09  (08.09.24 15:27:24) 
Camlarda yerli markalarda var, ithaller de. Her gözlükçü anlaşmalı olduğu bir iki yerli, bir iki de ithal cam markası ile çalışıyor. İçeri girer girmez çalıştığı markaların ne kadar iyi olduğunu anlatmaya başlıyorlar.

İthal camın en iyisi Zeis. Ön taraftan ışığa tutup bakınca Z amblemi görünüyor. Görüş kalitesi diğer markalarla kıyas kabul etmez. Tabi kendi içinde de birkaç farklı modeli var. Ve pahalı.

İnceltilmiş cam büyük numaralarda elzem. 7x24 suratında ekstra ağırlık taşımak istemiyorsan şart.

Kolormatik cam bana hep malum bir kitleyi çağrıştırmaktadır. O yüzden tercih etmem. Şurada değinilmiş.

eksisozluk.com
  • Mirket  (08.09.24 15:37:03 ~ 15:45:59) 
bende hipermetrop ve astigmat var. yıllardır hep zor çerçeve seçtiğimden en dandik minik şeyi alıp geçiyordum. bu sene ilk defa büyük bir çerçeve beğendim ve görüşümün daha bi iyileştiğini fark ettim. meğerse hipermetropta camın büyüklüğü görüşünü etkiliyormuş. bir de ne kadar inceltirsen o kadar kalitesizleşiyor görüş.


  • neira  (08.09.24 15:59:08) 
Zeiss da kullandım yerli de Hoya da. Bence Zeiss parasına değecek kalitede değil. Yerli de çok kalitesiz. Hoya kullanın.


  • Mcfly  (08.09.24 16:45:19) 
Bende 25 yıldır gözlük kullanıyorum. Eskiden mahalledeki gözlükçüden yaptırırdım en son 3 yıl önce atasundan yaptırdım. O zaman %50mi %70mi indirim vardı. Seiko cam yaptırmıştım. Bu süre zarfında memnun kaldım.
Daha önceleri hawk ve hoya camlar kullanmıştım. Onlarda zamanla hep kaplama soyulmaları olmuştu. Seikoda bu olmadı. Hoya markasıda tercih edilebilir nispeten kaliteli camlar üretir.
Gözlükteyse cam numara yüksek olduğu için çerçeveli ve nispeten kalın çerçeveli gözlükler tercih etmem gerekiyor. Ray-Ban, Emporio Armani kullandım. Çoğunlukla mağazada hangi modeller varsa onlara göre tercih ediyordum.

Numaranın yüksekliğine göre camda inceltme yaptırmak önemli. Fakat inceltme katsayısı arttıkça fiyatta bir o kadar artıyor.

Benimde sanırım numaran ilerledi ama cam fiyatlarından korktuğum için değiştirmeye cesaret edemiyorum.
  • my fault  (08.09.24 17:17:22) 
oncelikle asla asetat (plastik) gozluklere binlerce lira para vermem. titanyum modeller oluyor cok hafif metal gibi degil. hatta bulabildigim en iyi marka (bkz: rejkjavik eyes) ama avrupa'da bulunuyor turkiye'den almak zor. amerika'ya bile zor getiriliyor.

cam konusuna gelince cam teknolojisi cok basit bir teknoloji 17. yy'da insanlar evlerinde optik cam isliyorlardi. en fazla kaplama teknolojileri farklidir ama onda da cok onemli degil. zaten butun camlar ciziliyor.

hoya zeiss'ten ucuz bir farki da yok. camda hoya iyidir.

cerceveye gelince dedigim gibi biraz pahali nis modeller var. ama titanyum odakli calisan rejkjavik, masunaga, ic berlin gibi markalar bu isin citasini temsil ediyor. daha uyguna da titanyum bulabileceginizi dusunuyorum.
  • antikadimag  (08.09.24 19:09:30) 
cam markaları umrumda değil. zengin değilim ben. ucuzuna bakıyorum. çünkü 12 yaşımdan beri kullanıyorum ve sürekli de numaram artıyor.

çerçeveyi yüzüme yakışan bir tane seçiyorum, onda biraz paraya kıyabiliyorum. ama öyle 10 20 bin değil tabii ki.

neyse işte. yine numaram artmış. 4.50 miyop.

geçen sadece cam almaya gittim çünkü çerçevem sağlam daha.

başladı 23 binden. çüşşş dedim içimden. neymiş yabancı kaliteli cam markasıymış. numaram da çok yüksekmiş inceltmesi pahalı olurmuş.

başka bir yere gittim. o da 23 binden başladı daha ucuz seçeneklere göre sıraladı.

hazır camlar varmış onlar en ucuzuymuş ama o kadar da düşmeyeyim dedim. 7500 tl'ye cam aldım. bombeli ve düz seçenekleri varmış. düz olan daha kaliteli ve iyi gösteriyormuş. ondan aldım. benim için özel üretildi, odak ayarlandı, çerçeveme göre kesim yapıldı falan. gayet de inceltmişler. mis gibi görüyorum işte.

mavi ışık korumalı almadım çünkü o renkleri sarartıyormuş.

bir de buğu önleyici vırt zırt özellikleri oluyor bu camların ama sormadım. cidden daha fazla para veremezdim. göreyim yeter.
  • art cat chocolate  (08.09.24 21:45:15) 
Pazarlığın en pis döndüğü iş kolu sanırım bu.

İlk anda söyledikleri fiyatın tam yarısına ikna oluyorlar.

En azından İzmir'de benim tecrübem böyle.
  • Mirket  (08.09.24 22:39:47) 
Hoya'nın birinci kalite olanını alın ama. Miyopta Hoya çok iyi.


  • istanbul gecesi  (09.09.24 01:23:33) 
valla hocam herkes uçmuş burada hoya, zeiss, seiko falan diye evet iyidir onlar ama fiyatları yüksek. orta - orta üstü diyebileceğim bir cam markası var optovision. ben memnunum. tavsiye ederim bir araştırın.

çerçeve olayında tavsiye edebileceğim tek marka var o da persol. evladiyelik çerçeve üretir. el yapımıdır, gerçekten italyandır. şöyle diyeyim zeiss + titanyum çerçeveye 25 bin tl'den kapı açtılar. persol + optovision 'a 8 bin tl verdim.
  • delidir yakalayin  (09.09.24 09:06:02) 
Arkadaşlar yazdığınız fiyatları okuyunca beynim uçtu.

Ben 3 optik gözlük için 15.000 bütçe ayırdım. Ama belli ki az gelecek.

Bu zamana kadar hep rayban çerçeve kullandım. Rayban çerçeveler hiç böyle uçuk rakamlar değildi ki aslında o da üst segment bir marka.

Cam markasına ise açıkçası hiç dikkat etmedim.

Bahsettiğiniz rakamlar inanılmaz yüksek.

Evet kaliteli olsun istiyorum ama bu rakamlar çok uçuk.

Yakın zamanda rayban çerçeve almış birileri var mı? Kemik çerçeve fiyatları nasıl?

Hoya marka camı yazdım bir kenara. Camlarını hoya yaptırmaya çalıṣ̌acağım.
  • anaphylacticshock  (09.09.24 15:05:18) 
@delidir; persol de artik bir luxottica markasi.

@mirket: hakli. kar marji en yuksek sektor olabilir. ne soylerlerse yarisina inebilirsiniz. ki o bile cok pahali sirf ray-ban diye plastik gozluge ve cama binlerce lira veriyorsunuz. aslinda maliyeti cok cok dusuk bir sey gozluk.
  • antikadimag  (09.09.24 17:28:59 ~ 17:37:27) 
Yüksek derece miyopum 20 yıldır gözlük kullanıyorum. İyi ve teknolojiyi takip eden bir optik bulmak önemli. Bazı kaliteli cam markaları var, camları onlardan alıyorum. Çerçeve olarak da hoşuma giden ve konforlu olanı tercih ediyorum. Bütçeyi çerçeveden çok cama kanalize etmek önemli


  • yuvarlanantencereninkapagi  (10.09.24 22:53:34) 
Mobil olduğum için editleyemedim. Optik gözlük atasun'dan falan alınmaz. Odaklama sistemleri çok kötü ve ilkel. En azından orta ve yüksek numaralar için böyle.

Cam olarak novax önerebilirim yıllardır kullanıyorum.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (10.09.24 22:57:20) 
20 senedir gozluk kullaniyorum. incltilmis, organik, ve mavi isik filtreli aliyorum.

zeiss ile orta kalite cam arasinda cok asiri bir fark yok bence ama mevzu goz ve hergun kullanman gereken bir protez oldugu icin mumkun oldugu kadar iyi kalite cam almak lazim bence.

2 sene once bir goz hastanesinin altindaki gozlukcuden persol cerceve + zeiss cam icin 18bin tl fiyat almistim, oeeh cekmistim.

3 sete 15 bin butce ayirdiysan camlarin kaliteli olma olasiligi bence yok.
cerceveler zaten cok pahali degil, fiyat camda ucuyor.
  • cooperr  (11.09.24 06:53:36) 
Öncelikle en iyi cam olarak zeiss önerenlerin yanıldığını söylemek için geldim. Gözlükte en iyi cam markası Rodenstock'dur.

Cam ve çerçeve seçimi noktasında bütçeniz belirleyicidir.Buna göre araştırma yapmanızı öneririm.
  • xuma  (11.09.24 10:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.