[]

Led Işık Montaj Sorunsalı

Merhaba Arkadaşlar;
Evin 3 odasına led kartonpiyer aldım. Tavandan ışıklandırma yapmak istiyorum. Ama bu led işinden de pek anlamıyorum. Șimdi, diyelim ki, 3 ayrı odada beşer metrelik yere led yapacağım; benim ayrı ayrı 5 metrelik ledler mi almam lazım? Yoksa toptan 15-20m led alıp bunları bölebiliyo muyum? Elektrik bağlantısı için hangi malzemeleri almalıyım? Bana şöyle ilkokul öğrencisine anlatır gibi anlatabilecek biri olursa çok makbule geçer.



 
15-20 metre alıp keserek kullanabilirsiniz. Şerit ledin üstünde kesilebilecek yerler işaretli oluyor.
12v led alacaksanız her odaya ayrı 24den12ye trafo almanız gerek. Gerisi normal aydınlatma bağlaması.

Opsiyonel; Işığın daha homojen yayılması için şerit led i kanal içine koymanızı tavsiye ederim.
İstanbulda iseniz perpa’da gerekli tüm malzemeyi bulabilirsiniz.

Edit; @bravoteam düzeltmiş yanlış yazmışım, doğrudur 220den 12 ye olmalı.
  • nwnd  (07.09.24 08:09:00 ~ 08.09.24 09:46:04) 
tavan aydınlatma için kullanılan ledlerin her biri 5 metredir. tavanınızın çevresi 10 metreden küçük ise 2 adet led tekerleği ile işi çözebilirsiniz. buradaki mantık şu tavanın bir köşesine trafoyu yerleştireceksiniz. trafonun sağından ve solundan tekerleği açmaya başlayacaksınız 10 metre veya daha az ise yeterli olacak. ancak daha uzun yerler için ledleri birbirine lehinleyerek kullanabilirsiniz.

24ten 12ye trafo değil 220den 12ye trafo almanız ve trafonun amperini kullandığınız odadaki ledin metresine göre seçmeniz gerekiyor. normalde 1 metrede 1,2 amper akım çektiği kabul edilir ancak ben genelde 1,5 olarak (değişimin zor olduğu yerlerde 2) hesaplarım. böylece trafo daha uzun süre kullanılabiliyor.

yapılması gerekenler,
1 kartonpiyer içine aydınlatma anahtarından elektrik çekilmesi.
2 elektriğin çekildiği yere uygun trafonun 220 v girişinden bağlanması
3 trafonun 12 v çıkışından ledlerin bağlanması

gerekli malzemeler

trafo
led

15-20 metre olan ledler hortum dış mekan ledleridir. kapalı alanlarda kullanıma uygun değildir çünkü ısınma yapar.

daha pratik ve kolay bir şey isterseniz aşağıda linlini bıraktığım tarzda ürünler var yapı marketlerde satılıyor. bunların mantığı daha düz. birbirlerine geçirip en sonda da elektriğe bağlıyorsunuz.

tr.aliexpress.com
  • bravoteam  (07.09.24 09:35:59) 
Çok teşekkürler ikinize de..


  • PhoenixRising  (12.09.24 22:42:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.