[]

itkisat bölümü sıralama

üniversite bölüm sıralamalarına bakarken iktisat bölümünün puan ve sıralamalarının artmış olması dikkatimi çekti. boun, odtü vs. zaten çok yüksekti ama son4 yılda yıldız teknik 43.517, 24.514, 10.367, 6.753 sıralama ile hacettepe 77.140, 66.564, 38.246, 20.752 sıralama ile almış. bu artışın nedeni ne olabilir? internetten dolayı finans ve borsaya ilgi diye düşünüyorum. bu kadar etkili olmuş mudur?

www.basarisiralamalari.com


 
2005-2006 yıllarıydı sanırım, Özel okullar ve Dersaneler yeni yeni popülerleşiyor. Müdürüne kızan 3 öğretmen bir araya gelip bir dersane açıyor falan. O zaman henüz apartman üniversiteleri açılmamış, anneler babalar çocuklarına özel ders aldıracağız diye yırtınıyor ki çocuk bir üniversite kazanabilsin.

Matematik öğretmenliği bir revaçta anlatamam. 8-9-10 burda olsa anlatırdı eminim.

O tarihlerde Matematik öğretmenliğinin puanı Tıp'ı sollamıştı :)

Yatırım danışmanlığı'nın geleceğin mesleği olduğuna inanıyorum. Altyapı olarak İktisat okumak da güzel bir şey ama bir başına bir işe yaramıyor. Yarasa bile bu talebi karşılayacak bir tatmin sağlamaz.

Okudum. Oradan biliyorum.
  • Mirket  (06.09.24 18:21:48) 
EA'da hukuk bölümünün prestiji her geçen gün daha da zorlaşıyor ve diğer alanlara göre doğrudan yurt dışında iş imkanı elde etmek zor. Psikoloji ise bildiğim kadarıyla iki sene yüksek lisans eğitimini de istemesiyle hem uzun hem maliyetli oluyor. Yurt dışı için de zor olabilir çünkü insanlar anadilini konuşan birinden terapi almak isterler. İktisat bu iki bölüme göre daha kolay görülüyor sanırım, yurt dışında da iş imkanı var vs.


  • black holes in the sky  (06.09.24 18:34:30) 
yıldız teknik iktisatin siralamalarinin 43.517, 24.514, 10.367, 6.753 diye gitmesi sadece taleple aciklanamaz. benim tahminim, bu sure icinde puan siniflandirmalari falan degisti. veya kontenjani kestiler.

iktisatta matematik ogretiliyor ama is alanlarina vurursak hic de o kadar teknik bir bolum degil. calisma hayatinda muhendis falan da yapar ayni isleri, terminolojiyi falan ogrenmek de cok uzun bir surec degil. Zaten iktisat bolumlerinde cok kayda deger bir bankacilik, finans vs egitimi de verilmiyor - ise baslayinca kolayca ogrenilecek seviyede veriliyor.

Verilen egitimin, hele hele yildiz teknik gibi ortalam universitelerde yurtdisi icin kapi actigini da dusunmuyorum.
  • hot potato  (06.09.24 18:49:15) 
Konunun iktisat ile bir ilgisi yok.

Yıldızda Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünün sıralamaları: 144.555 133.761 100.011 72.573 şeklinde.
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümünün sıralamaları: 343.115 311.440 285.723 252.725 şeklinde
g
Diğer üniversiteler de çok farklı değil. Genel konuşacak olursak eşit ağırlık bölümlerinin sıralamaları yıldan yıla öne çekiyor. Bunun nedeni ise, yıldan yıla daha fazla sayısalcının eşit ağıtlık puanıyla eşit ağırlık bölümü tercih etmesi.
  • cek  (07.09.24 09:00:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.