[]

Özel Hastana Acilden Girişte Ücret Alma Sorunu

Kalp krizi sebebiyle devlet hastanesine giden hasta daha büyük bir ilçeye sevk ediliyor ve devlet hastanelerinde yer olmadığı için özel bir hastaneye götürülüyor ambülans ile.
2-3 gün yoğun bakım ve serviste yatan hastanın ailesinden para alınıyor.

Bu paranın alınmaması gerekmiyor muydu?
Geri alınması için süreç nasıl olacak? Daha önce bu durumu yaşayan varsa tavsiyelerine açığız.

 
şikayet edin yoğun bakım için ücret alınamaz acil hasta çünkü


  • jelly bear  (06.09.24 10:54:53 ~ 10:54:59) 
Acil için ücret alınmaz da, Acil denen kısmı ilk müdahaleyi kapsıyor. Devamında bir yoğun bakım safahatı var. Oradan ücret alınır.

Çok eski tarihlerde kalple ilgili rahatsızlıklarda da ücret alınmayacağına dair bir şeyler vardı. Tam olarak neydi ve değişti mi bilmiyorum. O konuyu bir araştırın.
  • Mirket  (06.09.24 11:16:23) 
acilden girmek ayrı sevk edilmek ayrı. sizin anlattığınız durumda hasta özel hastaneye acilden girmemiş kamudan yoğun bakım sevkiyle gitmiş. bu durumda yoğun bakım yatışı için bir ücret alınamaz. fakat yb süreci tamamlandıktan sonra servis takibi de özel hastanede yapıldıysa onun ücretini alabilirler. bunun haricinde hastaya girişim yapıldıysa burada kullanılan malzeme için fark ücreti de çıkabilir. devlet hastanesinden sevkli gelen hasta yb ihtiyacı tamamlanınca eğer ücretli servis yatışı kabul edilmezse sevk eden hastaneye geri gönderilebilir.

sizden ücreti hangi kalemde aldıklarını bilmediğimiz için kesin bir şey söyleyemeyiz. hastanenin muhasebe birimiyle iletişime geçip vermedilerse detaylı fatura isteyip ücretin hangi işlemler için alındığını görebilir, hata varsa önce hastaneye kabul etmezlerse de sgk'ya iade için başvurabilirsiniz.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (06.09.24 11:54:29 ~ 11:56:35) 
Özel hastaneye sevk durumu varmı ki bu olayda?


  • Mirket  (06.09.24 12:00:28) 
Devlet hastanesi hasta kalp krizi geçirdiği için ambülansa koyup gönderiyor işte hastayı. Devlet hastanesinde yoğun bakımda boş yatak olmadığı için özele götürüyor ambülans da.
@kanatlı kontun dediği gibi detaylı fatura isteyeceğiz.

  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (06.09.24 12:06:51) 
Sonucu yazarsanız bilgilerimizi güncellemiş oluruz.

Geçmiş Olsun.
  • Mirket  (06.09.24 12:43:49) 
Genelde kılıfına uydurup alıyorlar bir şekilde.


  • parka  (06.09.24 19:12:21) 
Öncelikle geçmiş olsun.

1 ay önce annem devlet hastanesine kalp çarpıntısı sebebi ile başvurdu. Kırmızı alanda tetkikleri yapıldı ve hekim anjiyo gerekebilir sebebi ile özel bir hastaneye ambulans aracılığı ile sevk etti. Özel hastanede 1 gece yoğun bakımda kaldı, sonraki gün anjiyo gerçekleşti (özel hastane) stend, balon vb. müdahale yapılmadı, annem 5 saat dinlendikten sonra taburcu edildi. 1 TL bile ödemedim.
  • oligomer  (06.09.24 21:16:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.