[]

Performans görüşmelerinde işinize yaradığını düşündüğünüz taktikler neler?

Kurumsal hayatta performans görüşmeleri genelde hiçbir şeyi düzeltmeye yaramıyor, herkes "söyleyeceğini söyle, söyleyeceğimi söyleyeyim ve bitsin" modunda... Kariyerle ilgili endişelerin dile getirilmesi ve toksik bir çalışan olarak damgalanmama arasındaki o ince çizgi...

Bu görüşmelerden sağ salim çıkabilen var mıdır? Varsa taktikleriniz nelerdir? Öyle bir departmandayım ki işler ne kadar kötüye giderse gitsin yüzünüz gülmesi gerekiyor ve asla şikayet edemiyorsunuz, şikayeti geçtim kimsenin "gelişime açık yön" duymaya da tahammülü yok. Performans görüşmelerimiz sadece kusur bulmak, yoksa kusur üretmek ve bunu tebliğ etmekten ibaret... Karşılıklı oynanan bu tiyatroyu verimli ya da daha az sinir bozucu hale getirebilir miyiz?


 
Sizin durumunuzda getiremezsiniz çünkü bu kurum kültürüyle alakalı bir şey. Performans görüşmesinin verimli olması için öncelikle performans sistemindeki kademeler, bunlara erişmenin kriterleri ve bu performansları sergileyen insanlara uygulanacak yaptırım (Eğer performans kötüyse), destek (beklentinin altındaysa) ve ödüllerin (beklenenin üstünde performans sergilendiyse) duyurulması lazım. Yoksa ben bir çalışan olarak performans görüşmesine giriyorsam; ortada çok fazla bir kaybım ya da kazancım yoksa neden herhangi bir şekilde bunun verimli olması için çaba sarfedeyim?


  • salihdt  (06.09.24 09:42:19) 
Performans görüşmesi genelde en son adımdır. Yıl içinde yaşananlara bağlı olarak bir sürü etken vardır ve yıl sonunda performans görüşmesi yapılması aslında şu anlamı taşır: yöneticinizi, size yüzyüze feedback vermeye mecbur kılar. Yani aslında yöneticinize verilen bir görevdir. Çünki görev olarak verilmezse yöneticiler genelde feedback filan vermeyebilir. Yani iyi birşey bu görüşme, ama beklentiniz bu doğrultuda olsun.

Görüşmede uyumlu olun. Size verilen feedback'i (gerçekten) dinleyin, varsa söylemek istediklerinizi gündeme getirin. Görüşmede uyumlu olun (bilinçli olarak iki kere yazdım).

Görüşme sonrasındaki bir yıl süresince bu feedback doğrultusunda düşünerek çalışın ve önümüzdeki yılın görüşmesine baz olacak konuları halledin. Yani geçmiş değil geleceğe odaklanın.
  • alfired  (06.09.24 10:11:46) 
@alfired Performans görüşmesi derken o tarz bir şey değil, olağan performans görüşmesi. Şirket içerisinde senede iki kere yöneticiyle zorunlu görüşme var, tüm seviyedeki yöneticiler kendilerine bağlı çalışanlarla görüşüyor. Olağan toplantı bu, review yapılıyor gibi düşünebilirsiniz.


  • silverleaf  (06.09.24 10:26:36) 
Suya sabuna dokunmadan yapabileceginizin en iyisi gelecek yil almayi dusundugunuz "egitimleri" konusmak olur herhalde. Yoksa, aynen dediginiz gibi.. Olay sadece tiyatro.. Is gorusmeleri de oyle


  • parcxerox  (06.09.24 22:58:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.