[]

En değeri bilinmeyen (underrated) ülke/şehir hangisi sizce?

En abartılmış (overrated) ülke/şehir hangisi sizce? adlı duyurudan yola çıkarak, bu sefer, değeri bilinmeyen ülke/şehri gündemize alayım.

*Burada bir şehri overrated demek pek doğru gelmiyor ama hayal kırıklığı olabilir tabii. Değeri bilinmeyen kavramının sanırım net bir kavramı yok. Sanırım ortamlarda pek bahsi geçmiyor diye tanım yapabilirim. Veya beklentinizin üstünde olanlar

Kendi adıma;

Belgrad, en çok sevdiğim ufak tefek olsa bile güzel anılarımın şehirdir. Aralık 2018'de ilk kez gittiğimde zaten sevmiştim. Temmuz 2023'de ikinci kez gittiğimde ayrı tat almıştım.

Malta'da beklentimin epey üstünde güzel bir gezi olmuştu. Mayıs 2024'de gittim. Hatta ikinci kez gitmek için şansımı denedim. Üç gece kaldım. Keşke dördüncü gece de olsaydı diyorum.

 
Romanya'nın Transilvanya bölgesini çok sevdim.


  • Mistyimage  (05.09.24 21:24:02) 
oslo, milano ve osaka.


  • banach  (05.09.24 21:30:19) 
zürih hayatimda gordugum en overrated sehirdi. luksemburg ve milano da epey overrated. genelde cok bilinen sehirleri geziyorum ama metz kendi acimdan en underrated sehirdi. cok sevmistim dokusunu.


  • bohr atom modeli  (05.09.24 21:41:02 ~ 21:41:16) 
Metropoller arasında madrid. Beklentisiz gittiğim için mi bilmiyorum ama barcelona gibi turist kenti değil, daha lokal ve şehre ait hissettiğim bir şehir oldu. Eğlencesi, sokak hayatı, kompaktlığı çok keyifliydi.

Küçük şehir olarak da gent derim. O ölçelteki bir batı Avrupa şehrine göre sokaklarında yürümesi, atmosferi, yeme içmesi beni etkilemişti.
  • Bruce  (05.09.24 22:14:56) 
Bruksel o kadar gomuluyor ki bence underrated.

ABD genel olarak overrated ama eski rust belt bolgesindeki sehirler Detroit, Pittsburgh falan gorece underrated.

Hollanda degeri bilinmeyen bir yer degil ama bence hala underrated. Sehir planlamasi, mimari, toplu tasima, altyapi falan hep muazzam.
  • hot potato  (05.09.24 23:03:30 ~ 23:04:38) 
vietnam (hanoi) ve laos (luang prabang).


  • eileengray  (05.09.24 23:54:50) 
Mardin merkez, eski Mardin olarak bilinen kısmı.


  • encokbenisevinnolur  (06.09.24 00:28:44) 
Almanya'da gördüğüm yerler içinde Potsdam ve Harz bölgesini söyleyebilirim. Potsdam Berlin'in dibinde ve ondan daha estetik ve yaşanılası bir şehir bence. Harz bölgesinde ise Wernigerode, Quedlinburg ve Goslar gibi küçük şehirler kesinlikle görülesi yerler. Muhtemelen Almanya'nın biraz ortasında kalması ve yakınlarında büyük bir şehir olmamasından dolayı görece değerleri bilinmeyen şehirler.


  • frankfurt skyliners  (06.09.24 00:35:03) 
Belgrad +1

Bir de Krakow.
  • peki madem  (06.09.24 09:21:14) 
güzel misilleme.

bence tabii daha az bilindik yerler oluyor. ama öyle kalması da daha iyi. yani "underrated" kalsın, bozulmasın.

mesela "Calella de Palafrugell". söylemeyin kimseye :)


bu arada türkiye'nin de değeri bilinmiyor klişesi de var ama doğruluk payı var. bazı yerlerin eski güzelliği yok mesela.
  • ermanen  (06.09.24 09:35:01) 
Basima birsey gelmeyecekse, tabii il merkezi degil de butun il sinirlarini kastederek soyluyorum. Giresun. Doga olarak epey guzel yerleri var ve pek bilinmiyor bile. Mesela Giresun-Sivas yolu ozellikle sonbaharda muazzam manzaralara sahip, yol ustunde nerdeyse oturup yemek yenecek restoran bile yok. Benzinlik dahi yok o derece bir hiclik.

Bu arada ilk basta hep yurtdisini dusundum soruyu gorunce, Mardin yazilinca aklima Giresun geldi.
  • mbond  (06.09.24 09:38:38) 
1)Bratislava olabilir.

sehir olarak inanilmaz farkli ve güzel degil ama yemeklerini cok begenmistim.

2)Hollanda'dansa Belcika daha güzel bir de bence. yemek olsun, ülkenin kendi icinde farklilasmasi olsun vs.

3) Mudanya cok güzel bir de.
  • robert bosch  (06.09.24 10:44:15 ~ 10:44:57) 
Beyrut çok keyifliydi. Lübnan genelinde ciddi olumsuzluklar var evet, düzenli elektrik kesintisi ve güvenli toplu taşıma olmaması gibi. Ama bu biraz da kişinin seyahatten ne beklediğine bağlı. Bol bol heyecanlandıran, şaşırtan bir ülke.


  • lüzumsuz adam  (06.09.24 13:23:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.