[]

Balkan turu tavsiye

İlk yurtdışı deneyimimiz olacak, o nedenle turla gitmek istiyoruz. Vizeyle uğraşmamak için de balkanlardan başlayalım dedik. Tavsiye edeceğiniz ya da aman uzak dur diyeceğiniz bir tur firması var mı? Ekim sonu gibi balkanlar güzel olur mu sizce zaman uygun mudur?




 
Tura gerek yok.

Zaten vize istemiyorlar. Bir ülke için 2-3 gün yeter. Uçak biletinizi alın, booking'ten otelinizi ayarlayın ve youtube + google ile bir rota belirleyip gezin.

Ben çok bilinen bir kaç şehri gezsem yeter derseniz bunlar yeterli. Ben her tarafı detaylı gezmek istiyorum derseniz, araba da kiralayın.

Çok daha ucuz, uygun, güzel olur. Balkanlarda Türkçe sorununuz da olmaz. Herkes Türkçe konuşuyor. Az biraz da İngilizce biliyorsanız, daha da güzel.

Ekim sonu gibi biraz soğuk olabilir, ancak çok sıkıntılı olacağını da sanmam. Gezeceğiniz yer + ekim hava durumu gibi aratırsanız, hava durumunu görebilirsiniz. Örneğin : www.accuweather.com


.
  • kartallar yuksek ucar  (05.09.24 14:42:42 ~ 14:45:33) 
Çok yakın zamanda pronto tur ile Balkan turu yaptık. her balkan turu için rotaları detaylı incelemenizi tavsiye ederim. bizimkisi balkan express'iydi. bazı turlar çok şehir görme fırsatı veriyor dolayısıyla çok otobüs yolculuğu yapmış oluyorsunuz. pronto tur ile ilgili bir pişmanlık yaşamadım fakat daha az yorucu olan bir tur seçebilirmişiz onu fark ettim. Ayrıca tur için önemli olan rehberin donanımı ve işini ne kadar keyifle yaptığı bence. Birgül Çay isimli rehberle gitmiştik, doktora yapan bir balkan araştırmacısı. Hayran kaldım kendisine. Kesinlikle tavsiye ederim.


  • dediysem dedim  (05.09.24 14:45:40) 
Turla bir yere gidilmez. Sorun çıkartan bir tip mutlaka olur. Ya hazirlanamaz ya geç kalır, çantasını unutur bir şeyler olur. Sürekli birilerini beklersiniz veya bir şeylere yetişmeye çalışır gibi olursunuz huzur vermez. Hele daha önce tur deneyiminiz yoksa asla gitmeyin. Ben italya'ya gittim. Dil bilmeden. Sıfır dil bilgisi İngilizce vs yoktu. Uçak biletini al, otel rez yap ve gezi rotasını oluştur bu kadar. Ben seviyorum kendi başıma planlayıp gezmeyi. Metroya otobüse nereden nasıl binilir bunlarla uğraşmayı seviyorum. Kimisi sevmez armut piş ağzıma düş hesabı bir düşünceniz varsa ve ben insan severim, birlikte gider geliriz diyorsan sen bilirsin.


  • dedeminhirkasi  (05.09.24 17:46:52) 
Belki yardımcı olur

eksisozluk.com
  • redlabel  (05.09.24 20:42:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.