[]

bes fon koçu

selamlar, bes üzerindeki birikimi her ay farklı fonlara atıyordum. bir süredir 4-5 fona dağıttım kendi halinde gidiyorlar. siz kendiniz mi yönetiyorsunuz, yoksa fon koçuna mı devir ediyorsunuz? hangi durum daha avatntajlı olabilir




 
bes = uzun vade = hisse senedi fonları. full+full hisse senedi. "uzun vadede" hisse senedi fonlarını geçebilecek bir yatırım aracı yok. paranı altında şurada burada çarçur etme.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (05.09.24 12:44:16) 
Geçen sene altın fonlarından epey kazançlı çıkmıştım. İki ay önce tecrübe etmek için fon koçuna geçtim. İki aydır bir numarası yok ama iki aydın da aman aman kazandıran bir enstrüman yok. Fon koçuna geçince 1 seneden önce çıkılamıyormuş, onu öğrenmiş oldum. 10 ay sonra soruna net cevap verebilirim :)


  • Mirket  (05.09.24 12:57:52) 
ben de bilmeden fonmatikle yasadim bir sene, kendim secseydim net daha cok kar edecegim bir donemdi. Fonmatik de zarar etmedi ama emeklilik sistemleri cok daha muhafazakar secimler yapiyorlar onlarin tahmin ettigi risk istahi bana gore dusuk. Simdi kendim seciyorum.

Burada onemli olan sey su bence; BES'e ne kadar guveniyoruz yada emeklilik planimizin ne kadari BES?

Misal 100% Beste isek yani baska hic bir tip birikimimiz yoksa riskimiz artar risk istahimizin dusmesi gerekir. Zarar etmek baya emekliligimizi riske atmak demek.

Yok abi sigara parasini bes e atiyorum bir gun gelirse bir sey gelir kafasindaysak o zaman riskimiz duser , vur allah vur yapilir. Bunun ortasindaysak da iste kendi durumumuza gore karar veririz.

Bu arada

Anadolu hayat emeklilik altin fonu son 1 yil getirisi %67
Anadolu hayat emeklilik hisse senedi fonu son 1 yil getirisi %70
Cok sevilenleden
Anadolu hayat emeklilik is bankasi istirak fonu %26
Allianz, Koc Istirak fonu %19

Neden boyle cunku bist coktu evet ama iste diversifikasyonun(normal turkcesini bilemedim) faydasini ve 12 kez degistirme hakinin sebebini goruyoruz yukarida.
  • wallcan  (05.09.24 13:10:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.