[]

Yüz bakımı (özellikle siyah noktalar) için önerileriniz

Selamlar;

Fiyat/performans diye tabir ettiğimiz, her yerde bulunabilecek ve özellikle günlük cilt bakımında kullanabileceğim ürün önerilerinize açığım. Ciddi bir siyah nokta problemim var. Bunun dışında dişler için de rutinlerinizi alırım.

Teşekkür ederim.

 
dis rutinim her gece yatmadan once dis ipi, gunde iki defa dis fircalama (braun/oral-b elektrikli firca). yilda iki doktor kontrolu & dis temizligi.

elektrikli firca ozellikle ic kesimlerin ve arka dislerin temizligi icin cok kritik. dis ipi de dis etlerinin sagligi icin gerekli. (ip fircalamadan once kullanilir)

cok uzun suredir cilt bakimi isinin icindeyim ve acikcasi gercekten siyah noktalari yok eden bir cozume rastlamadim. bir de farkli farkli siyah nokta tipleri var, o yuzden bir sey demek guc. cok kotuyse kozmetik odakli bir dematologa gorunulebilir. asit falan (AHA/BHA falan diye kisaltmalari var) tavsiye eden olacaktir. o tarz urunleri kullanirsan cildini iyi nemlendirmeye calis ve gunesten koru (gunes kremi + gunese cikmamak)
  • hot potato  (04.09.24 17:00:31 ~ 17:03:57) 
Siyah noktalar için; BHA içerikli yüz temizleme jeliyle sabah akşam cildi temizleme, haftada 2 defa da AHA-BHA serumla derin bakım. Gece ya da gündüz günlük kullanım için de Niacinamide serum.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (04.09.24 17:36:58 ~ 18:13:12) 
Cilt bakımıyla az da olsa ilgiliyim ve siyah noktalara f/p bir çare ben de bulamadım. Düzenli kil maskesi peeling etkisi ile yüzeydekileri pürüzleri alıyor ama bir süre sonra yeniden beliriyorlar.


  • playing star again  (04.09.24 18:56:01) 
siyah nokta icin ultrasonik spatulayla temizlik. bazi bantlar da guzel olabiliyo haftada 1-2 temizlemek lazim


  • ala09  (04.09.24 18:57:44) 
Bantlar mekanik bir işlem yapıp siyah noktalarla birlikte cilt bariyerini de aldığı için gözenekleri daha büyük hale getirip daha fazla siyah noktaya neden olabiliyor.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (04.09.24 19:41:18) 
Yağ bazlı temizleyiciler siyah noktalar için faydalı deniyor. Tabi düzenli yapmak lazım. Rossmann'in yağ bazlı temizleyicisini kullaniyorum cildi yumuşacık yapıyor. 5 dk falan masaj yaparak uygulamak lazım ama


  • yuvarlanantencereninkapagi  (05.09.24 13:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.