[]

İtalya'dan yeni geldim, nedir bu İtalya sevdası?

Dostlar merhaba,
10 gündür italyadaydim. Roma floransa'ya venedik ve bolonya ya gittim.
Roma ve floransa şehir merkezleri hariç arka sokaklar leş. Her yerde hindli, bangladesli cirit atıyor. Asla tekin yer değil. İtalyan görmek zaten zor. Hani bir sanat eserinin yanına gidip izleyim diyorsun adamlar yanında bitiyor bir şeyler satmak için. Bu ne rezil bir ortamdi. Venedik ve bolonya yi saymadım bile. Venedik diye dolanan tayfa bu şehrin sidik koltuğundan neden bahsetmez. Geçen de bir arkadaşı burada çarpmışlar parası. Hadi onun salaklığı ama abi bu iki şehirde idrar kokusundan yurunmuyor. Pizza, makarna.. Ee yedik en güzel en çok tavsiye edilen yerlerde de yedik. Pizza makarna işte altı üstü. Soruya gelecek olursam. Nedir bu sosyal medya tayfasının italya sevdası ya da şöyle söyleyim neden bu tarz olumsuz şeyleri söylemiyorlar?


 
Roma şehri bambaşka biryer kültürel miras açısından. Floransadaki Rönesans etkisi ve eserleri de oldukça etkileyici. Onun dışında saydığınız şehirlerde bir şey yok.
Dediğiniz durum da doğru çok fazla Bangladeşli var ve genel olarak sokaklar bakımsızdı benim gezdiğim yerlerde. Gezmeye gidiyoruz hocam yerleşmeye değil ki? Ben beğenmiştim İtalyayı şahsen.

  • nuevo  (04.09.24 09:15:37) 
isim yapmış.
turist ve göçmen sayısı da artınca daha kötü olmuş sanırım.

tarihi ikonik yerler de var işte. turist turistik yere gider, gidiyor.
  • ermanen  (04.09.24 09:17:35) 
istanbul'u ele alalım; dünyada eşi benzeri olmayan bir şehir. coğrafyası, tarihi vs. ama yıllar içinde saygısızca tahrip edilmiş, saçma sapan nüfus yoğunluğu olan. mutfağının içine edilmiş doğru dürüst yemek olmayan saçma bir yere dönüştü. istanbul da pek tekin değil. AMA İSTANBUL, hala önemli şehir hala turistik ve hala wow etkisi yaratıyor.

belli ki italyada da turistik çevrenin dışına çıkamamışsınız. normal ama, dolce far niente anlayışını tatsaydınız böyle demezdiniz :)

bir de sosyal medyaya göre değerlendirmek yanlış, her konuda. sosyal medyaya bakarsan olumsuz hiç bir şey yok. bol turistik yerleri bakir el değmemiş gibi göstermek için kılı kırk yarıyorlar. kıstasınız bu olmamalı. yalan komple
  • nwnd  (04.09.24 09:32:34 ~ 09:34:54) 
“Her yer hindli bangladesli”, “italyan görmek zor”

Irkçılık tanım: farklı bir ırk veya etnik kökene sahip oldukları için diğer insanlara yönelik önyargı, ayrımcılık.

Soruya cevap: ırkçı sayısı daha az belki ondan seviyorlardır.
  • but that was just a dream  (04.09.24 09:35:10) 
Venedik'e gidip idrar kokusundan şikayetçi oluyorsanız ya da Roma ve Floransa'da aklınızda şehrin güzellikleri değil pis sokaklar ve göçmenler kaldıysa bu gezip görmek, turistlik işleri pek sizlik değil gibi bence. Herkes keyif almayabilir yani gezmekten, olur öyle.

Hocam siz Venedik belediye başkanı mısınız, İtalyan Zafer Partisi Roma teşkilatı üyesi misiniz? Size ne ya Venedik'in kokusundan, Roma'daki göçmenlerden. Tarihi eserleri, müzeleri gezip "Vay anasını, elalem neler yapmış be" diyip, iki pizza bi makarna yiyip döneceksiniz. Venedik gezerken idrar kokusu falan hiç hatırlamıyorum yani o güzellik karşısında fark etmemiş de olabilirim. İlginç geliyor bana gittiği ülkeleri "sokaklar pisti, çok göçmen vardı, pis kokuyordu" vs vs diye eleştiren turistler. Bunların hepsinin Türkiye'deki büyük şehirlerde de olmasını geçtim, günde milyonlarca insanın ziyarete geldiği şehirler bunlar yani olur hocam o kadar dertler. Venedik'i gezip aklında idrar kokusu kalan kimse olmamıştır ondan bahsetmemişlerdir. Sizin aklınızda o kaldıysa üzüldüm yani
  • nundu  (04.09.24 09:35:19) 
Ya mesela İstanbul bu dediğiniz sorunların hepsinin olduğu bir şehir. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak İstanbul'dan tiksiniyorum, asla yaşamak isteyeceğim bi şehir değil. Ama İstanbul'a gelen yabancı turistler "wow amazing city, shish kebab, Bosporus excellent" falan diyip duruyorlar. Ben hiçbir yabancı turistin İstanbul hakkında "Türkler şehrin içine etmiş, her yerde Suriyeli var, şehrin her yerinde çirkin yapılaşma yapmışlar" vs diye laf attığını görmedim. Adamlar gelip turistlik yapıp keyif alıp gidiyolar. Şehrin sorunlarını orada yaşayan düşünsün, siz yeni bir yer görme heyecanıyla 3-4 gün dolaşıp orada yaşayanların artık umrunda olmayan eserlere hayranlıkla bakip gideceksiniz. Turist dediğin budur


  • nundu  (04.09.24 09:46:25) 
muhtemelen ilk yurtdışı seyahatin. beklentinin altında kalması normal. dünyada sokaklarında hiçbir çirkinlik görmeden gezebileceğin bir yer yok. evet roma’da gerçekten de çok göçmen işportacı var ama diğer şehirleri abartmışsın sanki.

bence yurtdışını gözünde fazla büyütmüşsün, ‘avrupa’da kaldırımda sigara izmariti bulamazsın abi’ geyiklerine inanmışsın. bu geyikler elli sene öncesine ait. artık öyle bir avrupa kalmadı.

hocam bu arada sen daha önce italya'ya turist vizesiyle gidip orada kalmanın yollarını sormamış mıydın? hem bunu sorup hem göçmenlerden bu denli rahatsız olmak... bu ne çelişkidir :)
  • sir gawain  (04.09.24 09:54:26 ~ 09:58:28) 
@nundu +1 diyorum. Benim deneyimim hiç sizin anlattığınız gibi değildi mesela.


  • peki madem  (04.09.24 10:01:19) 
Oraların tadını çıkaramamanıza üzüldüm. Japonların "Paris sendromu" gibi sizde de "İtalya sendromu" olmuş. Çoğu yerde bir şeyleri gözmezden gelmeden, güzelliklere odaklanmadan hayatın tadını çıkarmak imkansız. Yaşadığınız yerde bunu yapmak çok zor ama turist olarak gittiğiniz yerlerde bu kafada olmak lazım.


  • cosmicstring  (04.09.24 10:03:40) 
Film izlerken de hatalara, saçmalıklara vb odaklanıyor musun yoksa tadını çıkarabiliyor musun? Tahminim; içinde haklılığın öfkesi olduğu için kızacağın, beğenmeyeceğin şeylere dikkat ediyorsun. Arka sokaklarda gezinirken güvensiz hissetmişsin, tarihi eser incelerken rahatsız edilmişsin, tatilin bundan mı ibaretti kanki, koca ülke bu mu demek senin için?


  • hasmetizm 2046  (04.09.24 10:19:40) 
@nundu, hocam senin burnun demek ki o kokudan rahatsız olmuyor. Fakat bu kokunun olmadığı anlamına gelmiyor. Beni rahatsız etti. Başkasını rahatsız etmeyebilir, ancak böyle bir gerçeklik var ortada. Ben göçmen karşı değilim ki... Gelip sürekli bir şeyler satmaya çalışıp tarihi yerlerin önünde pis pis dolanmalarina karşıyım. İşinde gücünde olan adama kim ne diyecek.


  • dedeminhirkasi  (04.09.24 10:20:59) 
"Pizza, makarna.. Ee yedik en güzel en çok tavsiye edilen yerlerde de yedik. Pizza makarna işte altı üstü"

Şunu söyleyen insanın bu şehirlerden keyif almaması normal. Ayırt edememişsin çünkü oraları "değerli" yapan şeyleri.
Koku meselesinde dediğin gibi aslında, senin bunları ayırt edememen olmadıkları anlamına gelmiyor. Bunları algılayamayınca algını sidik kokusu ve göçmenlerin çekmesi normal.
  • Bruce  (04.09.24 10:47:23) 
çünkü insanlar para harcadıkları şeyleri sadece överler. kötülükleri görmezden gelirler yukarıda da olduğu gibi. senin gibi dürüstçe yorum yapan insan çok az.

bu işin sonu yok. sidik kokuyor dersin koksun canım ne olacak derler. tecavüze uğradım dersin, adam cinsel ihtiyacını gidermiş ne var bunda türkiye'de de oluyor derler. derler yani.

doğru ve dürüst olan sensin kardeşim takma kafana. kötü bir tecrübe olmuş.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (04.09.24 10:56:30) 
@dedeminhırkası

Ben 2016'da gittim Venedik'e. O zaman koku var mıydı, varsa ben aldım mı hatırlamıyorum. Hatta belki almışımdır ve o an beni rahatsız etmiştir ama şehre ait hatırladığım ilk şey koku olmazdı o kadar turistik yeri gezdikten sonra.

Burda (senin şahsında değil genel olarak) eleştirdiğim şey, turist olarak gidilen bir yere eleştirel bakış açısıyla bakmak. Halkımızda her alanda var bu. Dışarda yemek yemeye gider, en ufak bir tozdan rahatsız olur söylenir etrafındakilerin de keyfini kaçırır gibi pek çok durum var. Turist olarak gitmişsin, amaç eğlenmek, keyif almak, farklı bir ülke/kültür görmek. Bunu yaparken tabii ki şehrin kötü yanlarını da görebilirsin ama Roma'da gezip de "Her yerde göçmenler vardı" demek bana çok tuhaf geliyor çünkü turistik şehirlerde olur yani göçmen işportacılar.
  • nundu  (04.09.24 11:03:15) 
Haklısınız, sadece para harcadığımız için yalan söylüyoruz. Farklı bir deneyimimiz olmuş olması ihtimali yok. Sizlerin dünyayı algılama şekli objektif gerçeklikken bizim algıladıklarımız sadece kendimize anlattığımız bir masal.


  • peki madem  (04.09.24 11:04:35) 
Gecen sene italyadaydim sizinki gibi bir deneyim yasamadim. Venedikte koku hatirlamiyorum, isportaci varsa da dikkatimi cekmedi. Sadece floransada cok ovdukleri bi yerde yedigim eti begenmemistim bir de dondurmalari gereksiz yumusak. Onun disinda adamlarda tarih doga kultur yemek her sey var mis gibi ulke


  • passive aggressive  (04.09.24 12:13:22) 
Ben İtalya da Roma, Venedik, Floransa, Milano yu gezdim. Dediğiniz şeyleri fark etmemiştim. Ama benim gittiğim yılda göçmen sorunu çok olmayabilir. Yine de şu an İstanbul da da yaşıyoruz bir hafta kaldığım yerde sorun etmezdim.

Koku meselesine gelince. Tayland bana aşırı kokmuştu, üstelik ben bir de zehirlendim yemek ya da içecekten. Üç gün odadan çıkamadım böyle bir ishal kusma yok. Her yerde de tuktuk şoforu bize bişiler satmaya, güya o güne özel sadece bir gün açık buddha heykeli varmış da oraya götürmeye çalıştı. Bi kere de gittik pırlanta satmaya çalıştı orada. Bro dedim biz türküz bunları yemeyiz:) böyle sürekli scam peşinde olan yerliler beni yordu. Ama bunlara rağmen Tayland phuket te sevdiğim şeyler de oldu şimdi komple boklamaya gerek yok gittik gördük işte deneyim tecrübe. Bi daha gidersem sokaktan bişi yemem ama
  • kullanicadi  (04.09.24 12:16:18 ~ 12:26:41) 
artik anladigim kadariyla kimse kotu birsey anlatmiyor, herkes bir instagram dunyasi yaratmis orada yasiyor. mana da bulmuyorum aslinda bunu yapanlara, cunku venedik guzeldi ama sidik kokuyordu diye anlattiginda, o anlattigi kisiler sidik kokan yere gitmis diye ezikliyor.


  • durgunfoton  (04.09.24 12:16:51) 
nerdeyse butun italya'yi gezdim. her gittigimde buyulendim. sokak ve yemekler dedigin gibi. ama bu biraz da nasil bir gezgin profili oldugunla alakali. instagram'dan gaza gelip hizlandirilmis italya turu yapan birinin sevmemesi dogal. git bir koyunde kal, sarap tadimi yap, guzel restaurantlari kesfet. direkt mevsimine falan bakmadan hoppadanak ucaga atla turistik mekanda ye, ic, bilindik yerlere git geri don boyle olmaz.


  • buenosdias  (04.09.24 12:47:18 ~ 12:50:38) 
Ben şunu merak ediyorum, gitmeden önce bu geziyle ilgili baya bir soru sormuştunuz duyuruda, bir gezi için fazla kaygılı bulmuştum sizi, ülkeye girişte İtalyan polisinin ingilizce bilmediğinizden dolayı size kötü davranacağını düşünüyordunuz, İtalyan polisi girişte sizi zorladı mı sorularıyla?

Duyuruda dediklerinizle ilgili olarak; bu biraz bakış meselesi, bazı şehirler bazı özellikleriyle ünlüdür, eğer rönesans ve sanat tarihi pek ilginizi çekmiyorsa İtalya size güzel gelmeyebilir, ya da mesela Viyana, çok iyi müzelerle dolu bir şehir. Algıda seçicilik olayı da var burda biraz, beklentileri çok yüksek tutup kötü görmek istersen kötü görürsün.

Bu arada göçmenler dünyanın her yerinde, buna alışmak lazım, buna Türkler de dahil, Almanya'da mesela full Türk göçmenleriyle dolu, Alman faşistleri rahatsız olsa da bir çok hizmet sektöründe göçmenler var, göçmenler olmasa o sektörler çalışamaz duruma geliyor.
  • blue rebel motorcycle club  (04.09.24 12:50:56) 
@ blue rebel
Pasaport kontrolü çok kalabalıktı. Bu nedenle hiç bir şey sormadan basıp geçtik sağ olsunlar.

  • dedeminhirkasi  (04.09.24 13:11:12) 
italya'ya high season'da ve en turistik bölgelerini secerek gitmissiniz. ben size diger duyurularinizda söylemistim, dinlememissiniz. ulu sözü dinlemeyen uluyakalır, tam anlamiyla su an gerceklesiyor.
italya bir cennet. harika koylari, mis gibi cam ormanlari, muazzam yemegi, kültürel mirasi, comar olmayan halkiyla tam bir rüya ülkesi benim icin.
en güzel, en cok tavsiye edilen yerler de adim gibi eminim ki intenette bloglarda su mekan denilen yerlerdir. o tip turistik mekanlar kazik olmakla kalmaz, hem yerel halktan kopuk oldugu icin sana bir deneyim sunmaz hem de yogunluktan ötürü yemek kalitesi düsük olur. italya'ya gidip restoranda pizza yiyen varsa aklina sasayim.
yereller nerede yiyor bunu bulmadiginiz sürece ülkeleri bir bubble icinden izler dönersiniz. bir mahalle arasi pizzacisina girip pizzam hazirlanirken pizzaciyla sohbet etmek, aksam is cikisi evine pizza ya da panzerotti almak icin girenlerle gülüsmek, pizzayi yerken iceri girenlerin ikramlarini savusturmaya calismak, bana sürekli bir seyler ögretmeye calismalari en sevdigim italya anilarimi olusturur. yan masada vietnamli, öte masada ingilizle restoranda yedigim yemekler degil.

kisacasi sevgili duyurucu, bu sorunun cevabi tecrübesizlik.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (04.09.24 13:48:51 ~ 13:56:06) 
Ben de dediğiniz yerleri gördüm. Sanatsal yapılar çok iyiydi. Çevreyi çok dikkate almadım (Türkiye'de yaşıyoruz sonuçta). Ancak asıl İtalya'yı Cenovayı merkez aldığım gezide çok sevdim. Bir yönde Camogli, Cinque Terre, Portifino harikaydı. Diğer yönde Nice tarafına doğru çok güzel kasabalar vardı. Nice tarafına doğru olan yerlerde yiyecek içecek de uygun fiyatlı ve lezzetliydi (büyük ihtimalle yerel halkın gittiği yerler).

Özet olarak İtalya çok değişik bölgelerden oluşuyor. Roma vb mutlaka görülmeli ama çok daha fazlası var.
  • faithless  (04.09.24 14:16:05) 
ilk defa yurt dışına gideceklere ilk nereye gidersin diye sorulsa çoğunluk italya der. bu genel geçer bir görüş. pariste bir çok metropolde anlattığınız gibi. mesela brüksel en güvensiz başkentlerden.

olumsuz şeyleri söylememe sebebi toplumsal yapımız. yaptığı şeyi kötüleyen çok az insan gördüm. aldığı beyaz eşyayı çok iyi tanımlayan ortalama bir antalya otelini mükemmel anlatan insanların ülkesiyiz. hiç ben dresdene gittim beklentimi karşılamadı diyen gördüm mü mesela. bizim insanımız her şeyi abartmayı sever. bir de herkes gezgin ülkemizde azcık parası olan 35 ülke gezdim 40 ülke gezdim diye geziyor ya onlara sor onlar her şeyi iyi bilir.
  • mikahakkinen  (04.09.24 14:18:03 ~ 05.09.24 09:20:39) 
yılların gezgini olarak bundan sonraki seyahatleriniz için şöyle bir ipucu vereyim. yazın şehir gezilmez. hele roma venedik gibi aşırı turistik şehirler hiç geçilmez. hem çok kalabalık olur, hem de şehirler daha pis görünür. şehir gezmek için ideal zamanlar ilkbahar ve sonbahardır.

yazın deniz ve doğa tatilleri, baharlarda şehir tatilleri. planınızı buna göre yaparsanız gittiğiniz yerlerden daha memnun kalırsınız.
  • sir gawain  (04.09.24 14:21:48 ~ 14:25:15) 
görgüsüz tipler gezmeye ilk italya dan başlıyor.. ilk defa gördükleri için abartıyorlar. azıcık okuma yapsaydın ne ile karşılaşacağını bilirdin. venediğin koktuğunu herkes bilir yine de balayına giderler . sebebi 300 yıl önce de kokuyormuş ama tam bir aşk şehriymiş. kökeni aşk olan bir yer aranıyor balayı için. yoksa venedik için herkes şehir dışında kalın hem ucuz hem kokmuyor der. aslında sizin yazdıklarınız gerçekten bilindik şeyler ama sanırım siz hiç doğru insanlardan dinlememişsiniz. ayrıca mafya nın başkentinde ne güvenliği arıyorsun. baba filmi izleyip ortamı da bilmeyen ne bileyim?
ayrıca trustik yerlerde yabancı görmen de normal. ismi duyulmamış şehirlerinde yaşaman lazım.
italya yı italya yapan ruhu,tarihi,vizyonu aslında.
bu arada göçmen konusu genel olarak avrupada da büyük sorun. hem onlar istemiyor hemde sayı gerçekten çok fazla. italyaya ait bir sorun değil yani
  • hacirotti  (04.09.24 14:47:46) 
Sidik kokuyor her taraf diyorum adam bana tecrübesizsin diyor..


  • dedeminhirkasi  (04.09.24 15:02:33) 
Beni de venedik te dolandırdılar. Benim aptallığım o ayrı. Fakat duyuruyu okuyunca yazmak istedim. Söylediğin gibi venedik idrar kokuyor her tarafı. Diğer şehirleri bence güzeldi ama mesela roma nin arka sokakları falan bildiğin zonguldaktaki eski binalar olur ya giden bilir aynı onun gibi yıkık dökük, bilemiyorum ama dediğin gibi bir gerçeklik var.


  • tahirkemalbozoglu  (04.09.24 15:06:46) 
tamam duyurucu sen cok tecrübeli bir gezginsin. italya bok gibi yer. sadece abartiliyor. eminim en süfer yerlerde yemis icmissinizdir ama yemekler de bok gibi olunca haliyle hosunuza gitmemistir.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (04.09.24 15:14:57) 
@ konuşma
Teşekkür ederim.

  • dedeminhirkasi  (04.09.24 15:59:53) 
bence sen kültür turizmi yapma. venedik roma floransa güzel kokulu temiz sokakları oldugu için gidilmez. parana yazık olmuş. güzel yemekleri olan, hintli bangladeşli olmayan her şey dahil bir otel daha uygun bence sana.


  • abelardo  (04.09.24 19:56:10) 
soru sahibinin üstüne neden bu kadar gidilmiş anlamadım. biraz üslupsüz olabilir ama az-çok bilinen şeyler bahsedilenler.

önceki duyurularınızı bilmiyorum ama muhtemelen yüksek bi beklenti ile gittiğiniz için bunlar çok battı gözünüze. sizin gözlemlediğiniz bu haliyle anlatan insanlar da var oraları. göçmen sorusu ise apayrı bi durum, tüm avrupayı esir almış vaziyette göçmenler. londra ya da paris'te de yerli halkı zor bulursunuz. şehir dışına doğru, turist kimliğini bıraktığınızda daha yoğun karşılaşmaya başlarsınız.

sosyal medya tayfası hiç bi özelliği olmayan esnaf lokantalarını bile ballandırıp anlatıyor. çoğu insan sadece iyi ve güzel şeyler paylaşıyor hesaplarında. halbuki italya iyi bi yer olmakla beraber, bahsettiğiniz şeyler de var.

ben romaya kışın gittim ve trenden indikten sonra bindiğim tramvay yol ortasında bozuldu. vatandaşlar küfür ederek indiler araçtan. tramvay çok eski ve konforsuzdu. yol kenarından yürüdük, bizim buraları gibiydi.

şehrin merkezinde bi noktada kalmıştım. hotelde avustralyalı bi eleman vardı. bir poşet havai fişek ve kızkaçıran almış. bununla uçağa binemem patlatmam lazım deyip gece yarısı anayola atmıştı otelin camından. sonra polisler geldi, eğlendi. ses dışında kimseye zararı olmayan bi eylemdi.
venedik'e de kış gittim. çok sakindi şehir. mimari açıdan güzeldi. terk edilmiş gibiydi ben gittiğimde. koku falan yoktu kış olduğu için. ama ben de merak ettim, hala ederim, nedir bu kadar balladırıp da anlattıkları (şehrin mimarisi ve şehir planlaması tek başına büyüleyeci, bu bile yeter aslında ama bence bundan fazlası değil)

roma'yı ben istanbul'a ve nedense bursa'ya çok benzettim. bizden bi şehir gibiydi. bahsettiğiniz kötü yanları istanbul'da da tecrübe ediyoruz, paris'te de başka bi yerde de.
  • biseysorcaktim  (04.09.24 20:24:52 ~ 20:26:52) 
yurtdisinin reklami lansmani iyidir, sasirmadim.
Bir de nereleri ne zaman gezecegini bilmek lazim.

Central Park'a bir agustos ayinda ilk gittigimde metropol icinde vaha beklerken bataklik gibi bir su birikintisi icinde sandalla debelenmeye calisan 2 eleman gormustum ve her yer bok kokuyordu, berbatti. Sonra ilkbaharda gittim, cicekler acmis, etraf sakin ve guzeldi.
  • cooperr  (04.09.24 20:27:41) 
kısmen haklısın ancak pis sokakları için değil kültürel mirası için gidilip gezilmesi gerek bazı yerlerin.
yeme içme vs konusunda katılıyorum, abartılmayan kısmı geçmiş kültürlerini miraslarını orada yaşayabiliyorsunuz. gerisi boş abartı işler.

  • basond  (04.09.24 20:39:28) 
italyada yasiyorum. bu konuda sunu diyebilirim, kismen haklisiniz. turistik ulkelere gidince yillin belli zamanlardina cok farkli deneyimler yasaniyor. ornegin roma, venedik gibi turist akini olan yerlere ozellikle yaz aylarinda gidince o yerin atmosferini yasamak cok zor. turist akin edince ayni zamanda gocmenler de cesitli niyetlerle bu bolgelere akin ediyor, sehirler gereginden cok kalabalik oluyor. daha sonra da tuvalet sorunu olmasi, yemeklerin kalitesinin dusuk olmasi kacinilmaz. o nedenle herkesin deneyimi farkli zamanlarda, farkli sehirlerde cok farkli oluyor.

ama yine de italyanin geneli cok huzurlu ve keyifli. mesela sud tirol, sardinia, sicilya bolgeleri roma ve venedige gore cok daha az ve farkli profilde turist cekiyor. bu nedenle buralarda kucuk yerlesim yerleri cok huzurlu ve keyifli.

kisaca turistik olan yerler, ozellikle yaz aylarinda hep kotudur, ticaridir, herkes birbirini carpmaya calisir, huzur keyif olmaaz. bu italya icin de ayni, turkiye icin de, ispanya icin de benzer. muhtemelen bodrum, marmaris gibi yerlerin sehir merkezine giden bir turist ile benzer deneyimini yasamissiniz.
  • emrahday  (05.09.24 11:21:59 ~ 11:35:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.