[]

Teğmenlerin Atatürk'lü yemin olayı

Bu olayı hangi cesaretle yaptılar.
Şimdi hepsi fişlenmeyecek mi?



 
Atatürk'süz mü yemin etselerdi?? Ne demek istiyorsun??


  • muhayyer divan  (02.09.24 19:49:54) 
Sorunun cevabını vermişsin işte. Cesurlarmış demek.


  • Mistyimage  (02.09.24 19:53:04) 
Ordunun başında kendi silah arkadaşlarının bile haklarını helal etmediği bir insan varken evet büyük cesaret, bu çıkışlarıyla kim Atatürk'ün askeri kim AKP'nin askeri kim Fetö'nün askeri net belli olmuş.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (02.09.24 20:02:06) 
bence son dönemde yaşananlar, öncesinde tuzla piyade olayı vb durumlarından sonra gaz alma için göz yumulmuş-izin verilmiş bir şey gibi.
harp okullarının yapısı değiştikten sonra kendilerine biat etmeyen kendilerinden olmayan öğrencilerin girmesinin imkanı yok. daha iki üç yıl öncesine kadar mülakatları sadat yapıyordu.

  • my fault  (02.09.24 20:25:51) 
Atatürk'ün ülkesinde, ordusunda sevgilerini belli etmeleri neden sorun olsun ki?


  • HellKeePer  (02.09.24 20:49:06) 
Artık homojen bir iktidar yok karşımızda.
Muhtelif fraksiyonlar var.
ve güçlü oldukları alanlar, kurumlar var.
Atatürkçüler de var diye yorumladım ben.
  • Mirket  (02.09.24 21:28:41) 
Türk ve Atatürk düşmanlarının g*tü yandı tabii. Haklarında soruşturma açma muhabbeti dönüyor ama çıkmaz. Fetöcüler zamanında Balyoz ve Ergenekon ile şimdi ise sosyal medyada saldırarak Türk ordusunu yıldırmak ve vatansızlaştırmak istiyorlar. Büyük Orta Doğu Projesi (ve eş başkanı için) Irak, Suriye, Mısır, Lübnan vs. aksine rejimi korumayı kendine görev bilen güçlü bir ordusu olan Türkiye rahatsızlık yaratıyor tabii ki.

Olayın büyüme sebebi o ama bütün o Balyoz ve Ergenekon ihanetlerine rağmen orduyu istedikleri kadar delik deşik edip tarikatların kulu kölesi haline sokamadılar. Kaldı ki tarikatçı iki subay çıkınca bağrına basıp ülkenin kurucu değerlerinden söz edilince kuduranın vatan haini olmamasının imkanı yok. İşte subaylar da bundan cesaret alıyor. Çünkü ordunun ciddi bir kısmı hala milliyetçi ve Atatürkçü. O yüzden 15 Temmuz'da takunyalıların peşinden sokaklara dökülmediler ve yoktan efsane yaratmak isteyenlerin aksine büyük şehirler dışında dişe dokunur hiçbir şey yaşanmadı. İstanbul'da boğaza 2 tane kamyon 2 tank çekmelerine rağmen 1. ordu katılmadı hatta sahaya inenler geri döndü.
  • nawar  (02.09.24 21:41:22) 
Siz videoyu izlemediniz sanırım...
Mustafa Kemal'in askeri fişlenmekle siner mi?
Bu ruha cesaret gerekmiyor zira muhtaç oldukları kudret damarlarındaki asil kanda mevcut.

Bak yine açıp izleme isteğim geldi. Gideyim de 876576243 kez izleyeyim videoyu ve tabi videonun yaktıklarını da ahahaha.
  • Kediyi üzdün  (02.09.24 23:17:58) 
çok üzülerek söylüyorum benim de aklımdan geçti acaba başlarına bir şey gelir mi diye ama dile vermek istemedim, görüntü çok güzeldi. umarım asla öyle bir şey olmaz. bu çocuklara bir şey yapmaya cesaret eden olursa da sahip çıkmak boynumuzun borcudur artık. harbiyelileri yedirdik bu çocukları da yedirirsek yazıklar olsun bize.


  • titanyum22  (03.09.24 01:41:51) 
burada askerlik yapan yok mu ya? biz asteğmenlikte yemin töreninde bile böyle bağırıldı sıkıntı olmadı. şu an hükümet enflasyonun haber olmasını engellemek için her tür normal haberi sisteme tehdit algılayarak algı yapıyor. adamlar bu algı işinde çok iyi. bunlar eskiden beri olan olaylar. he ordu ergenekon olayında sonra tamamen hükümete bağlandı o ayrı.


  • mikahakkinen  (03.09.24 08:44:14) 
Tuzla piyade okulu çıkışlı asteğmendim. Bir Türk subayı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk'e bağlılığının yeminini ettiğinde eleştirilecekse kapatıp gidelim ülkeyi. Bir Türk askerinin Atatürkçü olmasından daha normal ne olabilir? Olm deli miyiz, neyi tartışıyoruz? Su neden ıslak denilen bir dönemdeyiz anlıyorum her şeyi masaya yatıralım, renkler ve zevkler tartışılır falan filan ama Atatürk'e bağlılığını ifade eden Türk askerinden huylanan kendi ülkesine aidiyetini sorgulamalıdır. Bu genç arkadaşların inandığı değerler bir sonraki kuşak için de örnek olacak.

Sofiler, ismaililer, menzilciler, seyyidler, fatimici, caferisi, feyzli abiler, hanbeli, hanefi, şafi, kıbrısi, vahabi, harici, selefi cart curt bok püsür birbirini bile yetersiz müslümanlıkla kınayan bu insanlara orduda söz hakķı verirsen
vatana ihanet edersin. Çok çeşitlilik, evrenselleşen global dünya ya falan filan derken 10 seneye peçesi düştü diye ananı ablanı kırbaçlarlar. Salak olmayın. Türk ordusu Atatürkçüdür çunkü Atatürkçülük vatanını sevmektir. Bunu sorgulamak, sorgulayanda bir problemin var olduğunun göstergesidir.
  • libertine  (03.09.24 18:30:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.