[]

nur suresi 3. ayet ve devamı

bu soruyu buraya sormam biraz alakasız ama. şimdi ayet “zina edenler zina edenlerle evlenebilir” ama devamı “tövbe ederlerse istisna” gibi. e o zaman zina yapan kadın da erkek de tövbe ettim diyecek ve yine zina yapmayanlarla evlenebilecek, kim tövbe etmiyorum der ki?




 
ilgili ayet surenin devamındaki 32. ayetle neshedilmiştir. yani artık hükmü yoktur.
islamansiklopedisi.org.tr

  • kesmekes laleler  (02.09.24 17:38:14) 
32 ne alaka ya


  • topkapiaksaray  (02.09.24 18:00:46) 
keske bug'li ayet prod'a verilmeden once iyi bir test edilseymis. zamandan mekandan munezzeh tanriya 30 ayet sonra guncelleme yollamak yakismiyor, guven sarsiyor. iyice dusunup sonra yazmakta fayda var.


  • antikadimag  (02.09.24 18:24:00) 
Nur 3: Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır.  

Nur 4: Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar.

Nur 5. Ancak bundan sonra tevbe edip ıslah olanlar müstesnadır. Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir.

Devamındaki "tövbe edenler istisna konusu zina etmeye değil, namuslu kadına zina isnadında bulunup ispatlamama davranışına. Bir daha yapmaz ise artık şahitliğine başvurulabilir yani.

kuranmeali.com buradan bakın.

Nur 32: İçinizdeki bekârları, kölelerinizden ve câriyelerinizden evlenmeye elverişli olanları evlendiriniz. Yoksulluk içindeyseler, Allah onları lütfu ile zenginleştirir. Allah lütfu bol olandır; her şeyi bilendir.

Nur 5'in ya da Nur 3'ün neshi yok burada. Ne alaka.
  • muhayyer divan  (02.09.24 18:29:42) 
muhayyer divan, bunu soruyordum tam olarak. teşekkür ederim


  • deartheodosia  (02.09.24 18:31:24) 
Başlık sahibi, konuyu karışık sunmuşsun.
3. Ayet hükmü ile ilgili 'tövbe edenler istisna' hükmü yok. İstisna hükmü 5. Ayette geçiyor ve 4. Ayetteki 'kazf' hususuyla ilgili.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (02.09.24 21:38:31) 
evet, yanlış anlıyormuşum bunca yıldır @abba. öğrendim :,)


  • deartheodosia  (03.09.24 00:57:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.