[]

Düzensiz kredi ödeme

Arkadaşlar biliyorum herkes milyon dolarlar kazanıyor ama aramizda benim gibi düşük paralara çalışanlarda vardır diye düşünerek bu duyuruyu açıyorum.

Hali hazırda 3 kredim var, şimdi dördüncüyü çekip bir ay iki kredi diğer ay iki kredi olarak ödeme yapmayı düşünüyorum.

Faiz dışında ne olur? Faizi önemli değil olan olmuş zaten.
Kredi notu da çok problem değil, bu krediyi çeksem 1 sene lüzum yok.

 
birkaç ay sonra 5. krediyi çekmek için banka ararsınız.

muhakkak düşünmüşsünüzdür ama ben olsam bir tane büyük ve uzun vadeli kredi çeker, diğer kredilerimi kapatır ve her ay düzenli ödeme yapardım.
  • oekuklu  (02.09.24 13:25:12) 
Bütün kredilerden gecikmiş tamsitleriniz olacağından hepsinden birden takip, icra vs olur. Yeni ve büyük ile hepsini kapatmak en mantıklısı sanki. Bir bankaya gidip sorersanız onlar da bu kredileri görüp tavsiye verirler sanırım.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (02.09.24 13:55:13) 
mantık yürütüyorum. banka sorun etmeden bu dediğiniz sürdürülebilir olsaydı kimse bankanın ödeme planına uymaz, 6 aylık kredi çeker 12 ayda öderdi ya da 12 aylık çeker 24 ayda öderdi.


  • elorelia  (02.09.24 14:22:20) 
Yanlış anlamayın ama söyledikleriniz hep mantık yürüterek cevap uydurma. Bana sahici bilgi lazım. Mantıken de bir problem yok, üst üste 2 taksit, 90 gün süre var yasal takip için.


  • pavlis  (02.09.24 15:30:34) 
bir taksidi ödediğinde 90 günü sıfırlamış olmuyorsun. taksidin son ödeme tarihi var. sen 1-3-5. taksit olarak yapmış olmuyorsun ödemeleri.

örnek vererek açıklamaya çalışayım.

1. taksitlerinin son ödemesi ocakta. ikisini ödedin ikisini ödemedin. bunda sıkıntı yok

2. taksitlerinin son ödemesi şubatta. sen dedin ki ben geçen ay ödediğim kredilerin 2. taksitlerini ödemicem. diğer kredilerin 1. taksidini ödemiş oluyorsun. 30 gün geciktirdin ödemeyi. hiçbir kredinin 2. taksidini ödemedin.

3. taksitlerin son ödemesi martta geldi. 30 gün geciken 4 kredin var. ikisini ödedin. bu ödediklerin 2. taksit oluyor.

4. taksitler hop nisanda. 2 kredinin 2. taksidini bu ay ödedin. diğer ikisinin 60 gün oldu gecikmesi.

5. taksitler mayıs. iki kredinin 3. taksidini bu ay ödedin.

6. taksitler haziran. diğer iki kredinin 3. taksidini ödedin. 90 günde ödemiş oldun yani. bundan sonrası sıkıntı

7. taksitler temmuz. 4. taksitlerin ilk kısmını ödeyeceksin. diğer iki bankanın 4. taksitlerini nisanda ödemen gerekiyorken ödemedin. 90 gün sonra ödedin.

8. taksitler ağustos. ikinci parti 4. taksit ödedin. yani 120 gün sonra. bu noktada patlamış oluyorsun işte. dört kredi de yasal takipte bu noktadan sonra.
  • oekuklu  (02.09.24 16:23:34) 
@oekuklu teşekkürler


  • pavlis  (02.09.24 19:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.