[]

1.0 motordan 1.6 ya gecince arabayi kontrol edememe hissi

Merhabalar bundan önce kullandığım arabalar clio hyundai i20 gibi 1.0 küçük atmosferik motorlu manuel araçlardı. İlk araba olarak kendime audi a1 1.6 turbo dizel otomatik aldım. Her şeyi iyi hoş ama çok sık olmasa da bazen arabayı kontrol edemediğimi hissediyorum. Yokuş aşağı virajlı yollarda ne kadar hızımı azaltsam da araba sürekli sal beni gideyim modunda. Sürekli frene basıyorum. Aracı alalı bir kaç ay oldu ama bu kontrolün bende olmadığı hissini aşamadım. Ekşideki başlıkta a1 için küçük olmasına bakmayın kontrolü zordur vs yazmışlar bu durum araç modeli ile mi ilgili yoksa ben bu hissi aldığım herhangi 1.6 otomatik araçta da yaşar mıydım?




 
Hocam 1.0 turbo kullansan pek öyle gelmezdi ama 1.0 atmosferikten 1.6 turbo dizele geçersen hem beygir hem de tork olarak çok daha güçlü bir araca geçmiş olursun, bu his de normal.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (31.08.24 20:23:27) 
Araba markasına göre ve ağırlığına göre çok değişen bu durum, sizin demek istediğiniz “savrulma” olayı. Yol tutuşu arabadan arabaya değişiyor, sadece motor gücü ile alakalı değil aslında deneme sürüşü ile daha iyi hissedersiniz. Mesela bende 1.0 turbo küçük araç var (aynı bahsettiğiniz durum frensiz 20-30 ile gider düz yolda) ama 1.6 motor honda crv ile kıyasladığımda honda tam tersine ağır bir araba bassan da “fırlamıyor” bu daha iyi bir şey benimkine göre.


  • titanic kemancısı  (31.08.24 20:47:44 ~ 20:56:35) 
Hocam aracın en güvendiğim olayı savurmaması çok yanlış hızlarla girdiğim bağlantı yollarında yola yapışıp beni kurtardı kaç kere. Bendeki olay daha çok zapdedememe hissi. Babam otomatik olmasindan kaynaklı olduğunu söylüyor manuelde kontrol sendeyken otomatikde yokus asagi hizlandikca tak tak vites atiyor. Altimda surekli gitmeye calisan atizapdetmeye calisiyor gibiyim.


  • ceann deas  (31.08.24 22:44:50) 
Yokuş aşağı giderken şanzımanın cinsine göre frenleme yapılmazsa ölümüne hızlanır. Ne tip bir şanzıman var bilmiyorum ama yapılabiliyorsa dik yokuşlarda manuele alıp düşük viteste de inebilirsiniz.


  • mbond  (31.08.24 23:06:45) 
Rampa aşagı inerken varsa L'ye al aracı. Sıkıntı yaşamazsın.

Eger manuelden otomatiğe geçtikten sonra bu hissi yaşıyorsan konu araba ile alakalı degil. Şanzımanla alakalı alışamama durumu
  • limonlu eksi  (01.09.24 07:06:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.