[]

Danimarka'da öğrenci olarak iş buldum, çalışılır mı sizce

maaş saatlik 105dkk, 14 eur. genel olarak kuryelik, ve arada mutfakta yardım. yeme içme bedava.

Servis için arabaları varmış, ehliyet işini sordum, benim türk ehliyetim var dedim, o sıkıntı değil dedi. Yani bura korkutuyor. Sigortasız falan mı çalıştıracak acaba? Yani ehliyete neden bakmazsın?

Avrupa'da bu işler hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

 
danimarka'da kurallari bilmiyorsun ne ehliyeti?
o topa girme. cezalar cok agir. en ufak hatanda ceza alirsin üstüne kalir.
14eur gayet güzel. baska yere de bak daha cok para veren yer bulursun cikarsin.

bisikletle olabilir ki bisikletle yap zaten. sigortasiz oldugunu sanmam. isveren nereli?
gözünü acik tut yine de.
14eur brüt mü net mi onlari da bilmen lazim. bahsis falan da gelir üstüne kuryeysen.
  • robert bosch  (31.08.24 18:04:37) 
İşveren Türk’tü. Bisikletle just eat, wolt var ama yağmuru geçtim karda çok zorlar diye girmedim.

Ceza kısmı korkutuyor dediğiniz gibi. Kaza falan olursa sorumluluk sende dedi, normal olarak.

Trafik kurallarını genel olarak biliyorum, dönel kavşağa girerken yöne göre sinyal vermeyi, çıkarken sağa sinyal vermeyi. Ülkemizde ters üçgen olarak bilinen işaretin yol ver manasına geldiğini de biliyorum :)

Ama tabii belli olmaz bilmeden bir ceza yerim cebimdeki parayı da veririm diye korkuyorum. Burada sokaklardaki arabalar çok yavaş kaza riski çok az ama gelir başka biri çarpar bana, benim üstüme kalır olasılığı da korkutuyor.
Motorbisiklet de değilmiş araba yani.

Ehliyetimi sorsa bu kadar kıllanmazdım da işte.
  • substituent  (31.08.24 19:22:04) 
bisiklet gibi neredeyse her türlü yol üstünlügü bulunan, hata yapsa bile kaza oldugunda arabayi kullanani "bisiklete dikkat etmemek" sucundan yüklü tazminatlara mahkum etme potansiyeli olan bir aleti birakip karda yapmam diye arabayi mi seciyorsun?

kac senelik tr'de araba kullananlar avrupada bu yüzden araba kullanmaya cekiniyor. sen bu isi calisirken, süreye karsi yarisirken mi yapmayi planliyorsun?

bisikleti ögrenirsin. araba isine girme derim.
  • robert bosch  (31.08.24 19:36:08) 
gideceğin şehir kopenhag ise o parayla sürünürsün. kopenhag benim gördüğüm en pahalı şehirlerden biri.

türk ehliyetin muhtemelen ilk altı ay geçerli olacak, sonra da git danimarka ehliyeti al diyecekler. ilk günden bilmediğin bir ülkede saatlerce araba sürmek büyük cesaret, ben olsam bu riske girmezdim.
  • sir gawain  (01.09.24 01:31:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.