[]

İngilizcemi geliştirmek için ne yapmam gerekiyor?

Geliştirmekten öte pek de iyi şayılamayacağım İngilizce konusunda bulunduğum şehirde kurs alma imkanım olmadığı için bana YouTube ve kitaplar üzerinden bir yol haritası çizebilecek olan varsa sevinirim. Hani şununla başlamalısın, şu kanalları takip etmelisin, şu kitapları hatmetmelisin şeklinde. Online uygulama olarak duolingo kullanıyorum ama tek başına asla yeterli değil, belki birlikte takip etmem gereken kaynaklar hakkında da bilgi veren olacaktır.




 
Youtube'dan ingilizce alt yazılı kısa videolar izle ve ingilizce haber oku. Bunlar günlük yaşamda diyaloglara girebilmeni sağlamaz. Çünkü aksan farklılığı çok etkili. Takip edeceğin materyallerde temiz bir aksan duyacaksın.


  • ferenc  (31.08.24 16:32:35) 
seviyen ne?
öncelikle dilbilgisini cok iyi ögren.
kitaplardan calis, youtube videolarini izle. sistematik bir sekilde yap bunu, duolingo falan olmaz.

seviyen neyse ona uygun kitap al basla. özel kitap ismi veremem ama a1 seviyeleri tabii ki daha renkli, eglenceli seyler olacak seviye ilerledikce uzun yazilar vs olur.
b2-c1e gel bir an önce. kelime ve dilbilgisi olarak.

bu seviyeye geldikten sonra kendini yabanci dile maruz birak. sarki, dizi vs. dizileri önce ingilizce altyazili ardindan altyazisiz izle.
  • robert bosch  (31.08.24 16:35:01) 
netflixte ing dublaj ing altyazı açıyorsun dizi izliyorsun


  • titanyum22  (31.08.24 21:01:11 ~ 21:01:26) 
O dile maruz kalman lazım. Kitap mi okursun, dizi film mi izlersin, yabancılarla mı konuşursun artık orası senin zevkine kalmış.

Zorunda kalarak kullanman lazım kendine birkaç native arkadaş bul Türkçe bilmesin
  • kullanicadi  (31.08.24 21:36:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.