[]

büyük beden t-shirt nasıl küçültülür ?

e-bay üzerinden hoşuma giden bir t-shirt aldım. Normalde Large giyiniyorum fakat sadece XL bedeni bulunduğu için XL satın aldım. Bugün geldi, denedim. Büyük geldi. Bu t-shirt'i en sağlıklı nasıl küçültebilirim ?

Yıkanınca t-shirtler küçülüyor diye biliyorum. Ama beceremem diye korkuyorum. Terziye versem halledebilir mi ?


 
Yıkandığında çekmesi için yün olması lazım, her penye çekmez diye biliyorum. Terziye verirsen halleder, aslında çok da zor bir işlem değil ama nihayetinde hazır giyim görüntüsünün bozulmaması gerekiyor. Tişörtünü güle güle kullan, umarım istediğin gibi olur.


  • muhayyer divan  (31.08.24 13:58:37) 
@muhayyer divan teşekkür ederim. tişört ne kadar yün ne kadar penye bunun ayrımını yapacak kadar bilgim yok kumaş türlerinde. işi ehline bırakmam en iyisi olacak, yarın terziye götüreceğim.

sevdiğim bir müzik grubunun lisanslı tişörtünü aldım. terzi kesip biçerken orjinalliğine zarar vermesinden endişe ediyorum. tişört, üstüme epey büyük geldi. giyilecek gibi de değil.
  • arkady svidrigaylov  (31.08.24 14:13:08) 
Pamuklu tişörtü kurutma makinesinde yüksek sıcaklığa atınca da çekiyor mesela ama ne kadar çeker, sağı solu yamulur mu bilemezsiniz. Bir de baskılı tişörtse hiç öyle maceralara girmeyin, bozmayın tişörtü. (Etiketinde kumaşın ne olduğu yazar.)

Dümdüz dikdörtgen kesim tişörtse ortalama bir terzi yapar, sorun olmaz muhtemelen. Üzerinizde ölçü alıp yaparsa en temizi olur. Bir de kollarını da daraltmayı ve gerekiyorsa kısaltmayı atlamasın.
  • kobuzchu kiz  (31.08.24 15:10:12) 
Terzi cok rahat daraltir. Ben bir suru gomlek ve pantolon daralttim.


  • floydian  (31.08.24 15:51:23) 
@kobuzchu kiz

evet, baskılı t-shirt. o yüzden hiç yıkama işine girmeyeceğim. terziye ölçü aldırıp yaptıracağım. orantılı şekilde kesmeyi becerir umarım. daha önce hiç terziye kıyafet daraltmadım.
  • arkady svidrigaylov  (31.08.24 17:45:10) 
@floydian

Gömlek ve pantolon penye değiller, penye esnek bir kumaş olduğu için müdahale zordur, hazır konfeksiyon görüntüsünü muhafaza etmek de zor olur, gerçi bir overlok makinesine bakar ama iş bilmeyen terziye toslamak da var onun için önemli. Yoksa gömlek ve pantolon daraltma kumaş kolaylığından dolayı epey kolaydır.
  • muhayyer divan  (31.08.24 17:52:49) 
Gecen biri 120 tl'ye daralttim diyordu. Makinedense terzi mantikli.


  • brkylmz  (31.08.24 17:55:07) 
  • geveze yazar  (31.08.24 17:55:20) 
100-250 TL gibi ücretleri gözüm kapalı öderim. T-shirt'ü dediğim üzere yurt dışından aldım. ürün+kargo için 2500TL, gümrük ücretiyle toplamda 2750 tl ödedim. bi %10 daha ödeyeyim de giyilecek kıvama gelsin en azından.


  • arkady svidrigaylov  (31.08.24 17:59:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.