[]

Müstakil ev vs apartman dairesi

Cocuklu iseniz hangisini secerdiniz ve neden?
Eve temizlik, bahce bakimi vs icin yardimci cagrilmayacak.
Evcil hayvan yok.


 
müstakil ev imkanı varsa kim neden apartmanı seçsin?


  • jelly bear  (30.08.24 22:33:33) 
Temizligi kolay, sehir merkezine daha yakin, isinma elektrik her türlü masrafi daha az.
Bahce bakimi vs müstakil evi olanlar haftasonu ev, bahceyle ugrasmaktan disari cikamiyorlar. :)

  • robert bosch  (30.08.24 22:35:47) 
Ayrica yaslilikta merdiven inip cikmak zorlasiyor.
Müstakil evin bircok eksisi var.

  • robert bosch  (30.08.24 22:37:02) 
yok valla az insan fazla huzur demektir. her türlü müstakili seçerdim. merdiven zorsa alt katta yaşarsın. ayrıca 70 yaşına kadar merdiven iner çıkılır rahatça. spor da olur. bahçeyle sürekli uğraş gerekmez.


  • jelly bear  (30.08.24 22:40:08) 
Bu iki seçenek arasında müstakil evi seçmek için çooook iyi bir nedenim olmalı. Yani 100 durumdan 99'unda apartman seçerim ben. Müstakil evlere hayatım boyunca hiç özenmedim. Şehir dışında bir hayat ilgimi çekmiyor, bahçe işi hiç sevmem, böcek vs olur. Hiç çekemem.

Çocuk hiç düşünmüyorum ama öyle bi durumda da apartman seçerim. Bahçeli site olabilir mesela.
  • nundu  (30.08.24 23:10:10) 
@nundu, tesekkürler.

Ev yurt disinda, site olayi burada yok. Ortak kullanilan bahce olabilir.
  • robert bosch  (30.08.24 23:13:50) 
Müstakil ev tercih ederdim, çocuk için de güvenli oyun alanı oluşturulabiliyor. Diğer parametreler aynıysa, çocuğum olmasaydı bile müstakil ev alırdı her türlü. Sonuçta yetişkin olarak da kendine ait açık hava alan olması iyi geliyor.


  • mbond  (30.08.24 23:20:22) 
Kesinlikle müstakil ev. Özgür bir hayat sürersiniz


  • limonlu eksi  (30.08.24 23:31:08) 
@limon, neyden özgür? Müstakil ev de sizi kendine cok bagliyor sonucta


  • robert bosch  (30.08.24 23:43:55) 
1.5 senedir dagda evde yaşıyorum. Bundan sonra apartmana zor dönerim.

Bahçedeki otları kesiyorum, kar olunca kuruyorum, odunlari yerlestiriyorum, kışın şömine yak/temizle vs.

Harbiden tek sorunum böcek yapıyor yani örümcek vs çünkü doğanın icindeyiz yapacak bir şey yok, alıştım.

Apartman hayatı sadece sehir merkezinde, lüks bir yerde olursa birkaç sene dönüp takılıp sonra tekrar müstakil için olur.

Apartmanin bana göre mustakile oranla tek iyi yanı güvenlik. Ev sonuçta birçok girişi çıkışı var ama apartmanin bir tane.

Bu arada Avrupa'dasin sen de, çoğu evde merdiven olmuyor yenilerdi. Misal benim kayinpederlerde yok. Dediğin mobilite olayindan.

Su an ofiste çocuğu olup apartmanda yaşayan insan ya harbiden şehir merkezinde yaşıyor ya da yok. Herkes sehir dışında mustakilde.
  • logisticsmanager  (30.08.24 23:54:28) 
Müstakil ev imkanım olursa apartmanın yanından bile geçmem.


  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (31.08.24 01:42:43) 
Son 20 senenin 10 senesini cesitli binalarda, 10 senesini de mustakilde yasamis birisi olarak kesinlikle mustakil..ayagin topraga basmasi, ustunde yabanci birinin tepinmemesi bunlar benim icin degerli.


  • cooperr  (31.08.24 02:04:44) 
-bahceli ev is demek
-isten sonra gelip bahcede bisey yapmak demek
- sürekli yeni fikirler bulup onlari yapmak, yaptikca daha cok yapmak demek
- sürekli o bahceyi düzen altinda tutmak demek(bi kere kacinca toplamasi cok zor oluyor)
- cok cok cok daha fazla masraf demek daire yasamina göre
- belediyeden daha fazla ödeme gelmesi demek(zart parasi zurt parasi)

+bahcen var,
+grill yapabilirsin:)
+ serbest alanin var


Bahceli bi daire her zaman daha cok öneririm, özellikle kiraliksa.
  • c1b2k3  (31.08.24 07:39:55) 
Şu soruya hiç düşünmeden "müstakil ev" cevap vermeyen bir insanla irtibatı kesmek lazım. Muhtemelen dünyanın en sıkıcı, en pis insanıdır. Müstakil ev, hayattır.


  • arkady svidrigaylov  (31.08.24 10:08:13) 
yaşadığınız ülkenin resmi dilini konuşabiliyorsanız,
ülkenin, şehrin hatta bağlı olduğunuz mahallenin yönetmeliklere hakimseniz veya bunlara ayıracak zamanınız varsa (bakım yönetmelikleri, sorumluluklarınız, inşaat/onarım işlerindeki kısıtlamalar),
tamir, onarım, bakım işlerine eliniz yatkınsa müstakil evi tercih ederdim. şayet bu gibi durumlar için dışarıdan hizmet alacaksanız, müstakil evde yaşamak size oldukça pahalıya mal olacaktır.

aksi halde daha dertsiz olduğundan -dert olsa bile az maliyetle altından kalkabileceğinizden- apartman dairesi daha uygundur.
  • tnz  (31.08.24 10:24:32 ~ 10:25:09) 
açılııın, hepsinde oturmuş biri olarak söz hakkımın olduğunu düşünüyorum. çocukluğum müstakil ev, bahçeden domates toplardm, salatalıkların yüzüne bakmazdık. güzel miydi, bana göre değil yaa. ben düzensever biriyim. müstakil bana dağınıklık ve toz hissi veriyor. içinden çıkamam gibi geliyor. işinin daha zor olduğunu herkes söyler. birde komşular sana daireye göre daha uzak, bahçeli ve duvarlı olunca yalnızlık daha belirgin müstakilde.




o yüzden kalabalık yerde küçük bir apartman dairesi uygun bana.
ama ben sıcak insan ilişkilerini de seven biriyim. o yüzden apartman dairesi de olsa etrafımda kimlerin olduğunu, güvenilir olduklarını da bilmeliyim.

ünide öğrenci evimde apartman dairesiydi ama bağırsan kimse imdadına gelmez bir yerdi. öylesi uzak olsun.

şimdi oturduğumsa aile apartmanı, bahçsesi, hatta tavuklarmız bile var. tam aradığım bir yer olsa da bazen ilişkiler çok vıcıklaşabiliyor. mesela yemek kokuma kadar karışılabiliyor. didişmelerimiz duyuluyor falan. sonra utanıyorsun. ama tüm bunlara rağmen bence sorun yok seviyorum.
  • geveze yazar  (31.08.24 11:19:15 ~ 11:25:54) 
Bu soru daha önce de sorulmuştu, @nundu +1 demiştim. Yine @nundu +1 diyorum.

Dev site değil ama şehir merkezinde düzgün bir apartman her türlü tercihim. Bahçeyle, otla, böcekle, tadilatıyla, güvenliğiyle, çatısıyla, bodrumuyla uğraşmak istemiyorum ben.
  • kobuzchu kiz  (31.08.24 11:38:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.