[]

Lohusa depresyonu

Bu geçiyor mu ya? Ne kadar sürede geçiyor? Ben 10.günde pes ettim cidden.
Bir de doğumdan ikinci günden itibaren bol bol ailevi ve sağlık sorunları yaşadım. Çok derin bir psikoloji içine girdim.

Geçecek dimi?
Daha önce lohusalık geçirmiş olanlar özellikle bir şey söyleyin :/

 
Geçti. Sizinki de geçecek. İmkanınız varsa destek alın, daha sağlıklı, iz bırakmadan geçer.


  • from where i ride  (30.08.24 19:18:49) 
İki kez yaşadım. Geçiyor, zamanla her şey daha güzel oluyor.


  • kullanicadi  (30.08.24 19:41:55) 
@from where i ride, destek derken nasıl bir destekten bahsediyorsunuz? Psikoloğa filan mı gitmeliyim? Yoksa aile/eş desteği gibi mi?


  • yenibirgüzelnick  (30.08.24 20:16:03) 
kimin yanında nefes aldığınızı hissediyorsanız onun yanına gidin. bencil olun, kendiniz ve bebeğiniz dışında kimseyi düşünmeyin, hakkında endişelenmeyin. elbet geçecek ama kurt yediği ayazı unutmayacak.


  • titanyum22  (30.08.24 21:11:14) 
tabii ki geciyor :) imkaniniz varsa psikolojik destek alin evet. ama size iyi gelmeyen kim varsa (anneniz dahi olsa) bir sure yaniniza yaklastirmayin. sacma sapan konusanlar olacak onlara da kulak asmayin. mukemmel anne olma cabasina girmeyin. ailedeki kadinlarin sut hikayelerini dinlemeyin, hatta anlatmalarina izin vermeyin. bol bol su icin, mumkun oldugunca dinlenmeye calisin (biliyorum cok zor). gecici bir surec yasiyorsunuz kendinize hatirlatin. birkac hafta/ay icinde cok daha iyi hissedeceginizi unutmayin.


  • in vino veritas  (30.08.24 21:32:24) 
Ben dogum yapalı 5 ay olcak bikac gune. Etrafimdaki insanlar olmasa sanki depresyona girmezdim gibi ama bu sefer de yalnız kalsam depresyona girerdim gibi. Lohusa depresyonu mu yoksa 2 kisilik duzene bir bebek ve bakima yardimci bir/birkac yetişkinin daha dahil olmasinin getirdigi sıkıntı mi bilemiyorum ama çocuk kreşe başlayana kadar falan devam edecek bence benim sıkıntım. Sizinki daha kolay çözülür umarim.


  • passive aggressive  (30.08.24 21:58:32) 
Geçecek ama lütfen gıda takviyelerini kan değerlerini çok önemse. Öncelik sende, sen iyi olmazsan bebeğin de iyi olmaz ailen de iyi olmaz, önce senin iyiliğin. Bu öncelik fikrini sen yerleştirdikten sonra kimse bunun aleyhinde hareket edemez zaten, eden olursa çabuk düşer gardı. Öncelik sana ait ve bunu yapabilecek tek kişi sensin.

Lütfen kanını iyi takip et, demirin c vitaminin folik asidin d vitaminin magnezyumun çok önemli.
  • muhayyer divan  (30.08.24 23:15:20) 
geçiyor :)
www.kitapyurdu.com bu kitabı okuyabilirsiniz

  • azeroth  (31.08.24 12:00:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.