[]

bunun adı kıskançlık mı yoksa hayata isyan edip uyuz olmak mı?

beraber iş yaptıgımız yabancı yaşlı bi abi var

kızı 45 yaşlarında. ingiltere ve avusturalya vatandaşlıgı yani pasaportu var ayrıca hollanda da oturumu var. kafasına göre takılıyor mesela canı sıkıldı almanyaya gider yada hafta sonu sinemaya gider gibi fransa falan gidiyor çerezlik.

kızının da 18 yaşında bir kızı var. oda aynı şekilde dünyayı geziyor ve avusturalya ingiltere vatandaşlıgı hollanda oturumu var. gecen hafta italyadaki arkadaşı dogumgunune cagırmıs hollanda dan ucaga binmiş 2 günlügüne parti yapmıslar geri dönmüş falan.

bende acayip uyuz oldum ama buna kıskanmak mı dıyorlar bilmiyorum tam adını kabullenemiyorumda kıskanclık kelımesını ama yorumda serbestsiniz.

ben avusturalyayı tekrar zıyaret ve ispanyaya egitim için gitmek istedim arkadaşlar benden istemedikleri bir tek şey bekaretim di öyle diyeyim.
resmen bizi istemiyor birçok değerli ve gelişmiş ülkeler. tekrar tekrar ayar oldum.

hikayenin sonu.

 
Düz kıskançlık ama haklı bir kıskançlık olabilir kendini kötü hissetme.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (30.08.24 13:48:24) 
Kiskanclik degil. Haksizliga gösterilmis hakli bir tepki.


  • robert bosch  (30.08.24 13:51:10) 
Valla ben kıskanırdım tanıdığım biri olsa :D şu pozisyonda imrenmekle yetiniyorum.


  • akhenaten  (30.08.24 13:51:29) 
@Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
hocam nijeryalı bi adamla ilgili belgesel izlemiştim dünyada yanlıs hatırlamıyorsam sadece 30 mi ne ülkeye gidebiliyormus hiçbiryer almıyormus vize basvurularında direk iptal basıyorlarmıs daha beterleride var gercekten.

o adam bahama adaları pasaportu ıcın para bırıktırıp almıstı cok ılgınctı. ama tabi 250,000$ suan fiyatı. :/
  • Zetnikov  (30.08.24 13:51:41) 
Kiskanclik karsidakinde olmasin bende olsun diye düsünüyorsan kiskanclik oluyor.
Bende de olsun demek imrenmek oluyor sadece.

  • robert bosch  (30.08.24 13:58:47) 
kadın oldukları için ekstra uyuz olmuyorsundur umarım. gayet doğal duygular.

bir de bu hep böyle değildi, 15-20 yıl önce biraz zorlansa da Türk vatandaşı da bunu yapabiliyordu. gözümüzün önünde her şey eridi gitti, ondan hepimizin öfkesi.
  • titanyum22  (30.08.24 14:02:59) 
hocam dürüst olmak gerekirse cinsiyetten etkilenmedim sadece bakkala gidip ekmek alırsın ya o şekil evden normal bi sırt cantasıyla gidip ucaga biniyor istedigi yerde takılıyor sorgu sual yok.

benım mevzuyu bıraz daha acayıp sımdı meksıkaya yabancı dılımı gelıstırmeye gıtsem almıyorlar zaten. dedım peruya gıdeyım desem vizesiz ucak bileti aşırı pahalı ve yol en az 12-20 saat arası sürüyor gözüküyor.

dibimizde ispanya var binsem bi kaç saate ordayım biletide cok daha uygun ama cok fazla prosedurden gecmem lazım. yeminle vize danısmanım bana kardeş balkan ulkelerini gez 5-6 tane sonra bi gel en azından puanımız olsun dedı. ben isi gucu bırakıp ne yapım balkan ulkesınde sırf damga fazla gozuksun dıye anlıyor musun.

birde benden istedikleri hersey yaparsam gitme ihtimalim gene yuzde olarak yuksek degıl şansa kalıyor bende gitmiyorum dedim napim
  • Zetnikov  (30.08.24 14:10:05) 
çok iyi anlıyorum. ben saç ekimi kliniğinde çalışıyorum, adamlar dünyanın dört bir yanından sadece uçak bileti alıp geliyor. bazısı kartını uluslararası ödemeye açmayı unutuyor, burasının ingiltere veya amerika sömürgesi olduğunu düşünüp kartım nasılsa orada geçiyor diye düşünüyorlar. çünkü halihazırda bir sürü arkadaşı elini kolunu sallayarak gelmiş oluyor buraya. boğazlamamak için kendimi zor tuttuğum oluyor.


  • titanyum22  (30.08.24 14:14:58) 
@titanyum22

evet hocam. birde ben nerede iptal oldum biliyor musun. vize danısmanım baya akıllı bana cok sey ogretti hakkını yiyemem. dedimki dedigin herseyi yaparsam %100 dedım su ulkeye gider miyim. cevap : HAYIR vizelere bakan eleman aksam kocasıyla kavga ettiyse sanada CANCEL i basabilir dedi. vizenin %100 garantisi yok dedi sadece puan sistemi var dedi bazı seylerı yapınca puanımız artarsa baktıklarında onay veriyorlar dedi.

evrak tamamlamak +1 ise pasaporttaki gezdıgın ulke damgaları da baska bir +1 dedi.
mesela doktorsun gene +1'in olur dedi. bu sekılde sallıyorum +6 puan altına dusmemek lazımmıs dedi.

ölme eşşeğim ölme :S
  • Zetnikov  (30.08.24 14:48:49) 
imrenme, gıpta etme, bizde niye yok vs.


  • geveze yazar  (30.08.24 14:59:15) 
dümdüz kiskanmak bu.

imrenmek olsa su andaki sorununuzu ortadan kaldirmak icin bir seyler yapiyor olurdunuz.

tüm yazdiklarinizi okudum ve bahanelere sigindiginizi düsünüyorum acikcasi. vize almak bu kadar zor ve komplike degil. hep turistik vize üzerinden gitmissiniz ama amac gercekten durumunuzu degistirmekse kalici olarak yerlesmeniz gerekiyor. en basitinden ögrenci ya da calisan olarak su anda kapilar sonuna kadar acik.

uyuz olacak hic bir sey yok ortada.
  • bora benim lan aslında  (31.08.24 03:05:03) 
@bora benim lan aslinda

Muhasebe ve avukatlik gibi mesleklerin yurtdisinda gecerliligi yok. Bizim kurallarimiz onlarinkinden farkli. Yani ornegin turk kanunu ve amerikan kanunu tamamen farkli. Bi avusturalyadaki muhasebe sistemide tamamen farkli. Kissadan hisse isci olarak gidemem.

Ogrenci desen eger 30 dan sonra ogrenci olursan kabul etmiyorlar onunda binsuresi var mesela 20linyaslarda olmakla 30 lu 40 yaslarda ogrenci olmak farkli.
  • Zetnikov  (31.08.24 09:16:24) 
@zetnikov

hic bir sekilde katilmiyorum size. muhasebecilikce inanilmaz giden var, hatta ve hatta diger mesleklere göre cok daha kolay.

hadi direkt muhasebeci olmak akliniza yatmiyor, sap alaninda fico üzerine uzmanlasmak bir baska opsiyon. ben danismanlik alanindayim, global bir sirket, sirketteki calisanlarin 30 % i türkiye gibi üleklerden gelen ve vize zorunlulugu olan kisiler. abartmiyorum neredeyse yarisi 30 yas üzeri gelmisler ülkeye. 2-3 sene ögnrecilikle ve ögrenci isleri yapip sonra düzenlerini oturtmuslar. neredeyse tamami 1-2 seneye vatandasliklarini alacaklar.

almanyada böyle bir engel yok. özellikle master icin. yine aynisini yapiyorsunuz bence, duruma cözüm bulmaktansa bahanelere siginmak ve "bize yaptirmazlar aga be " demek.
  • bora benim lan aslında  (31.08.24 14:54:23) 
@bora benim lan aslinda

Hocam ben sana diyorum ki tr deki muhasebeyle mesela avusturalyadaki muhasebe ayni degil

Tr deki kanunlarla yasalarla diger ulkedeki yasalar bir degil

Ekstra egitim alirsan tabiki gidersin calisirsin

Adamlarin sistemleriyle bizim sistem bir degil diyorum

Sadece tr de muhasebeci yada avukat olmak bizi orada muhasebeci avukat yapiyor mu? Bunun icin ek ve farkli egitim almak gerek miyor mu?
  • Zetnikov  (31.08.24 15:06:28) 
Özet geç diyenler için

bir ülkenin muhasebe sisteminin başka bir ülkeninkiyle bire bir aynı olması mümkün değil
  • Zetnikov  (31.08.24 15:14:46) 
kıskançlık,

tr'de de böyle arkadaşlar çok. bazı insanlar şanslı doğuyor buna yapacak bir şey yok.
  • duyurukullanıcısı  (31.08.24 15:22:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.