[]

misafirlerinize ne ikram ediyorsunuz?

misafir alıyor musunuz kaç çeşit ikramlık hazırlıyorsunuz? teşekkürler.




 
Yemek söylüyorum.

Hem uğraşmak istemiyorum hem de zaten çok güzel yemek yaptığım söylenemez. Sadece salata konusunda iddialıyım. Bize misafir nadir gelir zaten.
  • rock n roll  (30.08.24 12:19:08) 
Çay kahve yanına kek ve patates salatası, hazır yufkadan gözleme


  • grimavi  (30.08.24 12:28:49 ~ 12:30:01) 
Protein tozuyla yaptığım bazı tatlılar var onlardan veriyorum o nedenle kimse gelmiyor hepsini ben yiyorum, bedava ve ekstra protein gibi oluyor.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (30.08.24 12:31:11) 
Tabii ki Aperol Spritz :))
Şarap, kuruyemiş. Yemek de hazırlarım. Brüksel lahanası salatası, bonfile, mantarlı kuskus en son verdiğim davette yaptıklarım. Yanına mezeler.

  • gabe h coud  (30.08.24 12:34:53) 
Bira ile airfryer'de süperfresh patates


  • Mirket  (30.08.24 12:41:54) 
Yani misafire göre, geldiği saate göre değişkenlik gösterir bu durum.

Gündüz gelen misafire çay/kahve; yanında da atıştırmalıklar hazırlarım. Bu konuda geniş bir yelpazem var.


Akşam gelen misafirse yemek saatinde yemek hazırlanıyor zaten. Yemekten sonra geliyorsa ve içki içiyorsa bira +bira tabağı, şarap + şarap tabağı, meyve vs gibi secenekler oluyor.

İçki içilmeyecekse de tatlı+ tuzlu olmak üzere birkaç çeşit hazırlıyorum.

Düşündüm de eve gelen misafiri aç bırakmamaya çalışmak gibi bir huyum var. Bunu annem de yapardı, ondan kalan bir alışkanlık sanırım.
  • fraise  (30.08.24 12:48:04) 
bira ve airfray patates ben de bunu ikram edicem. güzelmiş.

ben de şey yapayım diyorum kuskus salatası güzel evet, kısır yapim birde tatlı yeter be ya.
çayı da hiç sevmem şarapta pahalı. çay yapim en güzeli. birde triliçe ya da rulo pasta ya da kek.

evet ya ben de geniş bir yelpazem olsun ve sürprsiz olsun falan istiyorum ama benim misafirlerim rutinsevergillerden. bi vedat milor değiller sonuçta. misafire umduğunu ikram etmek lazım. ağzımızın tadı bozulmasın istiyorsak. kısırn yanına turşu da koyum.

biber de kuruttum ki ben. kuru dolma da yaparım ama o dursun. 1 tuzlu 1 tatlı yeter.
  • geveze yazar  (30.08.24 12:51:12 ~ 12:54:48) 
gündüz geliyorsa iki üç çeşit tatlı tuzlu. çay, kahve, soda ne meşrubat varsa.

akşam yemeğiyse etli bir yemek, pilav, salata, meze... sonrasında tatlı, çerez, çay kahve.

yemekten sonra oturmaya geliyorsa kek, kurabiye.

klasik
  • black holes in the sky  (30.08.24 12:56:13) 
Valla ben misafir olarak gittiysem hiçbir şey istemem çünkü ben başka bir evde yemek yiyemiyorum. Kabus gibi benim için. Mesela otururken mutfağa gittiğini görüyorum akabinde çatal, bardak sesleri geliyor eyvah diyorum. Ev sahibi görmeden tabagimdakini alıp yanimdakinin tabağına koyuyorum. Yiyormuş gibi yapıyorum. Ev sahibi bakıyorsa ısırıp ağzımı siliyormuş gibi yapıp peçeteye çıkarıyorum lokmamı.

Bir kere baktım masaya ikramlar gelmeye başladı, başım dönmüş gibi yaptım, koltuğa uzandım öyle yırttım yemekten :))

Aslında en güzeli sadece kahve içecek kadar oturmak. O da zor benim için gerçi :))
  • rock n roll  (30.08.24 13:06:30) 
rock n roll, naptın sen yaa. kimse görmeden peçeteye çıkarmak mı, biri benim evimde bunu yapsa inanılmaz moralim bozlur. inşAllah görmemiştir kadın. neyse bana gelirsen bu huyunu biliyim de kendimde kabahat aramayım.


  • geveze yazar  (30.08.24 13:12:38 ~ 13:13:08) 
Geveze yazar, zaten 7-8 çeşit yapmaya gerek yok; çok kalabalık bir grup değilse yenmiyor o kadar şey. Hem zaman hem de yemek israfı.

Ama yemek hiç yoksa ve öğleden sonraysa 3-4 çeşit ideal oluyor. Ben genelde buzlukta börek/ kurabiye hamuru tutarım mesela böyle zamanlar icin. Kurabiye hamurunu sade buzluga kaldırınca sonrasında istediğiniz gibi ekleme yapabilirsiniz (damla çikolata, tarçın, kakao, fındık vs) Bir iki çeşit kafadan hazir.

Yemekten sonra, akşam geliyorlarsa konsepte göre bir tatlı yaparım ama bira içilecekse hiç o topa girmiyorum mesela. Direkt patates+ kanepe+ mısır + şarküteri ürünleri vs derken çoğu, basit şeyler oluyor. E yazın meyve tabağı da güzel oluyor.

Dediğim gibi pratik, sade ama masayı dolduran şeyleri de tercih edebilirsiniz.

Rock n roll, bu hiç sağlıklı bir durum gibi görünmedi gözüme ya ve ev sahibi görse çok üzülür sanki. Zaten temizliğinden emin olmadığınız birinin evine de gitmeyin o halde.
  • fraise  (30.08.24 13:15:21 ~ 13:17:46) 
@geveze yazar; kimsenin kabahati yok. Bu tamamen benimle alakalı bir durum. Mutlaka çok temiz karşımdaki ama bu herhalde bir takıntı. Çocukluğumdan beri böyleyim ben. Bunu düzeltmeye çalıştım yemeye çalıştım ama olmuyor. O yüzden ben kimseye misafir gitmeyi de sevmem çünkü davranışımdan en başta ben rahatsız oluyorum :)


  • rock n roll  (30.08.24 13:17:06) 
rock n roll, aslında kadın toplantılarını ben de sevmem sohbetlerden hazzetmem ama ikrama bayılırım. kulağımda kulaklık yiyip sesizce ayrılsam. o yüzden senin durumu bilemedim. hijyen takıntın varsa ondan olaiblir. eşim de herkesin pişirdiğinden yemez.

fraise, evet aslında şöyle istiyorum. çok olmasın ama göz doyursun. o yüzden sunuma odaklancam. şöyle mesela:

hizliresim.com
  • geveze yazar  (30.08.24 13:27:24) 
Yaşli kadinlar misafirlige gittiklerinde onlerine cay koyan insanlara 2. Defa misafirlige gitmiyorlar boyle birsey var

En kotu bi kek bir pogca falan bekliyorlar yoksa iplenmediklerini ve saygi gormediklerini dusunuyorlar bilginiz olsun ilerde lazim olur.
  • Zetnikov  (30.08.24 13:29:37) 
Zetnikov, kadınlar arasında gizli bir anlaşma var aslında. sen bana gelirsen ben de sana gelirim. sen bana geldin beni davet etmedin o zaman ben de seni etmem gibi...

ve ikramlar da buna göre belirleniyor bence. ama bazı hanımların elleri çok bol oluyor ve bazıları benim gibi tefere oluyor.(mirket bak yeni bir kelime daha) o da idare edilebiliyor.
  • geveze yazar  (30.08.24 13:36:38) 
Şuna çocuklar bayılıyor mesela. Yeğene yapmıştım ben. Bir anda en sevdiği amcası oldum :)

depositphotos.com

Not aldım 'tefere'yi de. Gün yüzü görmemiş kelimeler listesine. :)
  • Mirket  (30.08.24 13:50:20 ~ 13:54:21) 
evet bu küçük süslemelerin gücüne çok inanıyorum. önceden annemin odası dümdüzdü dikiş öğrenince süslü püslü nevresimlerden yatak örtüs yastık kılıfı, pazen pijamalar yaptım ona. birde zambak çiçekli kuran ı kerim çantası koydum başucuna. akrabalar ufaktan annemle iyi ilgilendiğimizi söylemeye başladılar.

keza ikramlarda da öyle oluyor. ufak süslemeler imrendiriyor bence.

teferenin tam anlamı şu: tam beceriksiz denmiyor, hakkına girilmiş oluyor çünkü o denilince. beceriyor ama el ayak dolaşanı bu. ama yapıyor yani. :)
  • geveze yazar  (30.08.24 14:01:33 ~ 14:06:53) 
@grimavi sakın sen kadın mısın yoksa?? Ayyyy :$$$

Misafir ağırlamayı sevmiyorum, ama misafir olunca eğer biliyorsam onun hastalıklarına ve alerjilerine uygun şeyler sunuyorum bilmiyorsam da mümkün olduğunca unsuz şekersiz, illa şekerli olacaksa meyveli peynirli birşeyler sunmaya çalışıyorum, ya da işte salata gibi, olabildiğince sağlıklı olmasına çalışıyorum.
  • muhayyer divan  (30.08.24 14:15:55) 
Misafir sevmediğimden kimseyi çağırmıyorum hahaha ama geçenlerde kuzenimin düğününe giderken daha yakın oturduğum için ailem uğramıştı. Kardeşim vegan olduğu için yakındaki vegan bir fırından kek ve mekik gibi birkaç çeşit tatlı söylemiştim.


  • peki madem  (30.08.24 14:25:26) 
karpuz pizza da güzelmiş ama bunun beyaz peynirli versiyonu var, hatta restoranlarda satılıyor. pahalı da. şık kasenin içine karpuz ve beyaz peynir küpleri yanına da minik parça ekmek. doyurucu da olur hem pratik.

şu mesela: www.instagram.com
  • geveze yazar  (30.08.24 14:41:22 ~ 16:21:19) 
Ana yemek et, çorba, pilav/makarna, 3-4 çeşit meze, tatlı, meyve, ortama uygun içki.

Rakı içilecekse meze sayısı artar ve kavun, karpuz, peynir de olur.

Sonrasında çay, kahve, kuruyemiş, cila içkileri ve kapanış.

Yemeksiz olacaksa cay kahve kek/pasta.
  • kimlanbu  (30.08.24 14:52:17) 
Soft misafirler için home baristalığımı konuşturur, içenin kıymetini bilip bilemeyeceğine göre seçkin ya da standart çekirdeklerimden bir v60 demlerim.

Hard misafir için, yine içenin kıymetşinaslığına göre elimdeki viski ya da likörlerden ikram ederim.

Yiyecek ikram etmek fazla ev kadını teyze işi geliyor, misafir açsa doğru düzgün yemek yenir.
  • Bruce  (30.08.24 17:32:35 ~ 17:34:18) 
ağır misafirlerime kuzu kestiğim de oldu, ağız tadı olmayan misafirlerime müşebbek yedirdiğim de oldu. biraz duruma göre değişiyor aslında. ama gelen misafirin damak tadı benim yoğunluğum gibi. ama yemeğe çağırıyorsam en az 5 çeşit meze 4 ara sıcak, 2 ana yemek ve tatlı şeklinde ikramda bulunurum. normal bir çay ya da kahve ziyareti ise en az 3-4 çeşit yancı yaparım.


  • joooper  (31.08.24 11:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.