[]

Asiri yagli cilt icin ne yapmali?

Yasim kirk. Kendimi bildim bileli cildim yaglidir. Ama son iki senede bu oran cok artti. Kan tahlilimde cok farkli bi durum yok. Gizli seker dedikleri durum var ama pek dikkat etmedigim halde 6 ayda bir yaptigim tahlillerde oran pek degismiyor.

Bu son iki senedir ozellikle alin, yuz cevremden adeta yag fiskiriyor. Yuzumun etrafinda sivilceler cikiyor ve kafamin ici sivilcelerle dolu.
Bu katdesinize ne onerirsiniz? Aslinda yuz temizleme jeli/sabunu soracaktim ama sorun iceride bir yerlerde. Gunde iki defa yuzumu sabunla yikiyorum. Yikadiktan 1 saat sonra alnim yagdan parlamaya basliyor.

 
Şekerli ve unlu gıdayı olabildiğince azaltıp ev yoğurdu ev turşusu ev sirkesi gibi gıdaları artır. Bir de bol su içmiyorsan suyu artır. İyi gelecektir.


  • muhayyer divan  (28.08.24 21:31:34) 
mecitefendinin organik doğal sabunlarından bulursan bir dene derim. çeşit fark etmez, içindeki zeytinyağından mıdır nedir çok iyi geliyor ve kurutmuyor.


  • titanyum22  (28.08.24 21:33:33) 
Öncelikle yağlı cilt süper bir avantaj cildin kırışmaz elestikliğini kaybetmez sarkmaz çılgınlar gibi kolajen üretir vs o nedenle cildini sabunla yıkayarak kurutma yoluna gitme kurumuş cilt oldukça berbat bir cilttir hatta sen sabunla yıkadıkça cildin akut olarak kurur ve vücudun daha fazla sebum üretmeye başlar, o nedenmle böyle ürünler kullanma ama aşırı sebumu kontrol altına alabilirsin. Bunun için sana öneririm, eğer herhangi bir cilt rutinin yoksa, sabah akşam günde 2 defa BHA içerikli bir yüz yıkama jeliyle yüzünü yıka, BHA içeriği önemli ama BHA aşırı sebum üretimini kontrol altına alır, sonra da Niacinamide serum kullan, bu ikisi sebum üretimini kontrrol altına alıp sebum kaynaklı sivilcelenmeyi engelleyen 2 süper üründür, geçmiş olsun.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (28.08.24 21:46:14) 
temelde genetik olduğu için çok değiştiremezsin. yediğine içtiğine dikkat edersin bi de uygun temizleme jeli kullanırsan faydasını görürsün ama illa ki. nütrigina yüz temizleme jeli var böyle su gibi bir şey ama hem çok güzel temizliyor hem de sabun ile yıkamaya kıyasla daha geç yağlanıyor cildim.


  • floydian  (28.08.24 21:53:26) 
Bir ara test etme amacli yirmi gun boyunca sekerli ve unlu gidalari sifira indirdim. Hic bir degisiklik olmadi cildimde. Normalde de fazla tuketen biri degilim. Son yillarda yaptigim degisiklikler; gunde 2 paket icerken 3 yil once sigarayi biraktim. Bir de eskiden cok fazla ekmek tuketirdim. Son 2 yilda bayagi azalttim. Baska da aklima bisey gelmiyor.

Acaba tekrardan sigaraya baslayip, ekmegi artirsam mi?
  • krmzbvl  (28.08.24 22:38:33) 
Okyanus sabunu ve diyet


  • adwokat  (29.08.24 01:13:44) 
Yağı kurutmak için sabunla yıkamayın. Sabun yağı söküp atar, ciltte eksileni yerine koymak için tekrar üretir. Cerave köpük temizleyici alın, onunla sabah akşam yıkayın, geceleri alın, çene, burun etrafına niacinimide sürün, maruderm fena değil, %10-20 yoğunluklu olsun. Haftada 1 kil maskesi yapın. Biraz kontrol altına alırsınız.


  • ya volna  (29.08.24 12:11:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.