[]

Diş hekimliği neden tıp fakültesinde değil?

neden tıp bitirenler dişçiliği uzmanlık olarak okumuyor? psikiyatri gibi mesela.




 
insanlığın ihtiyacına göre şekillenmiş olabilir.
herkesin dişi çürür, dolgu gerekir, kanal gerekir, çekim gerekir bir şeyler gerekir.
normal bir insan da 2-3 yılda bir dişçiye illa yolu düşer.
çok olan bu talebi karşılamak için piyasaya salınacak diş hekimlerini bir 6 yıl daha ertelemek uygun olmaz. gerekli eğitimi verip topluma salmak verimli olur derim.
  • WithWorth  (28.08.24 17:05:03) 
Şurda anlatılmış;

www.reddit.com

Temel olarak diş hekimliği ve tıp tarihsel olarak ayrı dallar olarak gelişim göstermiş ve diş hekimleri tarih boyunca tıp disipliniyle birleştirilmeye direnç göstermiş. Bugün de diş hekimleri zaten kendi içinde dallanıp budaklanmış bir alan olan diş hekimliğinin alakasız birçok alanla haşır neşir olacağı şekilde tıpla brleşmesine karşıymış. Temel olarak bütün diş hekimliği eğitimi başka bir dalın içine sığdırılırsa bunun diş hekimliğindeki birçok uzmanlık alanını olumsuz etkileyeceğini düşünüyorlarmış.
  • akhenaten  (28.08.24 17:15:15) 
diş hekimliğinin de uzmanlığı oluyor sonra tus gibi dus sınavına giriyorlar


  • jülsezar  (28.08.24 17:59:28) 
(git: 1573629)


  • kibritsuyu  (28.08.24 19:01:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.