[]

Doviz burosu kimlik beyani adı altında

Gecenlerde 5000 euro bozdurmak istedim. Doviz burosu kimligimi istedi. Belirli bir miktar üstü diye kimlik beyan etmem gerektigini soyledi. Ardindan kimlik kartimin fotografini cekti ve dedim ne yapiyorsunuz. Supheli islem bildiriminde bulunurum seklinde tehdit etmeye basladi vs tam rezillik.

Ben bu durumu cimere şikayet ettim hala sonuc alamadim. Baska bu konuda ne islem yapmami onerirsiniz ?


 
Habere göre '' Kuyumcular ve döviz büroları, alışverişte 185 bin TL’lik yasal limitin aşılması halinde müşteri kimliklerini doğrulamak ve MASAK’a bildirmek zorunda. Aksi takdirde firmalara ciddi cezalar uygulanıyor''

sizin de işlem güncel kura göre 189k yapıyor sanırım. O yüzden bunu yasal olarak yapmak zorundalar.
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (28.08.24 14:23:05) 
Otelde nasıl kayıt için kopya alıyorlarsa bu da aynı. Cimer vs. sonuç alamazsın. Zaten bildirim vermesi gerekiyor.


  • yeninesiltupcu  (28.08.24 14:25:55) 
Tavır ve tarz cok yanlisti bu yuzden ugrasmak istiyorum. Ayni sehirdeki baska doviz burolarina durumu sordum biz kimlik istemiyoruz dediler.


  • Chips  (28.08.24 14:28:27) 
Pek çok döviz bürosunun google yorumlarında tavır, saygı konusunda çok şikayet gördüm/okudum. Kendileri yalanlıyor ama bu konuda şikayet eden müşteri çok. Yine de bu konudan da bir sonuç alabileceğinizi düşünmüyorum. Ha keşke alınsa da müşteriye nasıl davranmaları gerektiğini öğrense bazı yerler (tüm işletmeler için)

bu arada diğer istemeyen döviz büroları riske kendi istekleriyle giriyor demek ki. Çünkü yasal olarak almak zorundalar.
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (28.08.24 14:30:18 ~ 14:31:18) 
Sorun etmezsen sorun olmaz. Yapmak zorundalar. Uğraştığına değmez abi.


  • gabe h coud  (28.08.24 15:00:56) 
Yemiş sizi

Döviz bozarken değil alırsanız kayıt alırlar.

Laleli'de onlarca işlem yapıyorum

Muhtemelen bir başkasinin yüklü döviz alımını pay ediyor bu şekilde
  • topkapiaksaray  (28.08.24 15:33:37) 
Döviz bozarken de alırken de kanunca belirlenmiş tutar üzerinde kimlik ibrazı zorunludur. Yapan değil yapmayanlar yanlış işlem yapıyor. Siz CİMER'e şikayet ettim demişsiniz ama az işini bilen biriyse asıl o sizi MASAK'a şikayet etmiş olabilir. Umarım sıkıntılı bir durumunuz yoktur ya da adam şikayete üşenmiştir.


  • koskoca kirpi  (28.08.24 16:54:15) 
@koskoca kirpi banka hesabimdan 5 dakika once cektigim parayi bozdurdum. Zaten adam MASAK a sikayet etmekle tehdit etti. Para zaten kaynağı belli. Benim takıldığım nokta kimlik ibrazi degil. Kimligimin fotografinin cekilmesi.


  • Chips  (28.08.24 17:58:02) 
@chips 185k üzeri işlemlerde kimlik bilgilerinin kayıt edilmesi zorunlu o yüzden fotokopi çekmiştir. 185 bin altında sadece kimlik nosunu kimliğinden kontrol edip sana geri vermesi lazım. Euro kuru oynak; bu duruma göre işleminin miktarını kontrol et. Eğer tutarlar uygunsa uygulama bu şekilde. MASAK'a şikayeti şundan dedim çok panik yaptıysan, adamı terslediysen vesaire gıcıklığına ya da gerçekten şüphelendiği için şikayet etmiş olabilir ondan dedim.

MASAK kontolünde bu bankadan çekmiş parayı tamam demez, kaynağına kadar adım adım gider. Yanlış anlamayın sadece bilgi amaçlı söylüyorum.

Edit: Kör gözüm fotoğrafı fotokopi okuyorum iki saaattir. Fotoğraf işi saçma geldi, teknik imkan kıtlığından bu şekilde arşivliyor olabilirler bilemedim. Zaten kötü niyetli olsa fotoğrafını çekmekle renkli fotokopisini çekmek arasında bir fark yok gibi.

Edit 2: Bilgi sahibi olmadığımı iddia eden olmuş )) Neyse şimdi ne anlatayım o zaman, dener görürsünüz )
  • koskoca kirpi  (28.08.24 18:16:36 ~ 29.08.24 01:09:35) 
Yav arkadaşlar bilginiz yok fikir sahibisiniz. Kolluk kuvvetleri dahil (polis, jandarma) hiç kimse kimlik fotokopinizi, kimliğin, ehliyetin fotoğrafını alamaz, çekemez. Hele oteller, döviz büroları hiç çekemez, saf mısınız siz? Bir tek savcı bunu yapabilir.

T.C. kimlik numaranı verirsin, ille de matbu form doldurmak gerekirse formu doldurur verirsin ama kimlik fotokopisi verilmez.
  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (28.08.24 21:16:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.