[]

Komşunun Saldırgan Sokak Köpeğini Beslemesi

Otoparkı sitenin dışında olan bir evde yaşıyorum. Yıllardır bu otoparkta ve site içerisinde kedi ve köpekler beslenir fakat saldırganlıkları olmadı. Fakat birkaç yıldır giriş katına gelen bir kiracı sürekli dışarıdaki hayvanları besliyor ve doğrudan evinin hemen önündeki duvara yemek koyuyor. Sanırım daha önce yöneticilere şikayet edilmiş fakat kadın "Beni taciz ettiğinizi söyler polise giderim" vs diyince geri adımlar atılmış.

Bundan yaklaşık 10 gün önce arabama giderken bir anda başka bir arabanın altında duran yeni ve saldırgan köpek bana saldırdı. Ondan gaza gelen daha uzun süredir beslenen köpek de üzerime atladı tekmelerle vs uzaklaştırmaya çalışsam da gitmediler ve oradan geçen birinin yardımıyla arabama ulaşabildim.

O tarihten beri dikkat ediyorum sürekli bu köpek aşağıda birilerine saldırıyor ve kadının bağırmasıyla uzaklaşıyor. Belediyeyi arayıp şikayet ettim ve tabii ki kimse ilgilenmedi. Köpeklerin saldırması öyle bir hale geldi ki site kapısından arabama (10 metre) sopayla gitmeye başladım.

Dün de yine arabama giderken köpeği başka bir arabanın altıda gördüm fakat hayvanla dalaşmak istemediğim için kadının zilini çalıp "İsterseniz benimle arabama kadar gelin çünkü bu hayvan bana yine saldırırsa kendimi savunmak zorunda kalacağım fakat bunu istemiyorum" dedim. Kadın bana "vur istiyorsan" dedi ve ilgilenmedi. Arabama gittim fakat sıcaktan muhtemelen köpek diğer arabanın gölgesinden çıkmadı. Bu sefer kadın balkondan çıkıp bana "Bak hayvan saldırmıyor gördün mü" diye bağırmaya başladı. Uzun süre kendisiyle bağırıştık. Kendisinin "Bu köpek ısırmaz" "Arabanı başka yere parket" gibi zekice cümleleri oldu. Sonunda "İstediğin yere şikayet et" diyip perdesini kapattı. Bu kavga sürerken başka bir komşu yanıma gelip geçen gece de onun oğluna saldırıldığını söyledi.

Bu konu nasıl çözülür? Resmi makamlar kesinlikle ilgilenmiyor, hayvanlara durduk yere saldıracak bir cani değilim fakat kendi otoparkımda hayvanlar bana saldırır mı diye düşünmek istemiyorum.

 
hayvanın saldırı sırasında videosunu çekebilirsen süper olur. çare cimere şikayet.

belediye eşşşşek gibi gelip alıyor hayvanı, yapması gerektiği gibi.
  • titanyum22  (28.08.24 12:49:57 ~ 12:50:44) 
@muhayyer divan kıymetli fikirleriniz için teşekkür ederim

@titanyum22 kendi videomu çekemedim fakat hayvanların başkalarına saldırdığı insanların arabalarından inemediği videolar çektim
  • edaddy  (28.08.24 12:52:58) 
Otoparkı sitenin dışında yani sokağa park ediyorsunuz benim anladığım kadarıyla, o bölge köpeklerin besleme alanı olduğu için saldırıyorlar. Ben park yeri bulamadığımda hep bir sokak boş oluyordu diyordum mis gibi yer niye kimse park etmiyor, köpek besleme alanıymış birkaç sefer park edince ben de idrak etmiştim. Bana saldırmamışlardı ama bazen arabalara saldırdıkları oluyor. Ben sizin yerinizde olsam madem sitenin dışında başka yere park ederim açıkcası en basit çözüm bu diğer türlü köpeklerin uzaklaştırılması ve kadınla uğraşmak vs daha uzun bir süreç.


  • titanic kemancısı  (28.08.24 12:54:33) 
tamam videoları ve videolardan saldırı anına dair aldığın screenshotları cimere atıyorsun. saldırıya uğrayan diğer komşuların şahit olduğunu ve isimlerini de belirt. belediyenin ilgilenmediğini de söyle. ormanda mı yaşıyoruz şehirde mi belli değil ya.


  • titanyum22  (28.08.24 12:56:38) 
Yerinde olsam boynuma gizli kamerayi takar gider kadinla sohbet ederdim

Kadin zaten cirkef belli bagirip cagiricak garanti sana koz vericek

kralin gelsin belediye bisi yapamaz taciz var diye bagirirm dicek sende goruntuleri karakola mi cimeremi verirsin kadininda icabina bakarlar.
  • Zetnikov  (28.08.24 13:38:00) 
@muhayyer divan sence bir köpeğin ne gibi işi gücü olabilir :D işleri güçleri yok sana saldıracaklar demişsin de. bilmediğim bir meslekleri, hay gaileleri filan mı var

feci kutuplaştık yalnız. eskiden saldırıya uğrayanlar da ''hayvan sevicileri'' de bu kadar birbirlerine nefret kusmazdı.

@edaddy: otoparkı gören kamera olabilir. sizin saldırıya uğradığınız görüntüleri oradan alabilirsiniz
  • air  (28.08.24 14:21:22) 
kardeşim burası türkiye 3. sınıf bir ülke. hiç bir şey yapamazsın. daha yeni sokak köpeği cocugu ısırdı belediye başkanı geri köpeği sokaga saldı. köpektaparların ülkesi burası. bence ugrasma arabanı baska yere cek. köpek düşmanı ilan edilir linç yersin.


  • sizofren06  (28.08.24 14:56:14) 
daha dün bizim sitede sokak köpek severlerle ev köpeği severler birbirine girdi. olay sebebi tasmalı köpeğin sokak köpeğinin sokağından geçmesi. ülke olarak kafayı yedik hayvanseveni, sevmeyeni, akıllısı, delisi ülkece delirdik. kural nizam uygulayıcı olmadığı sürece sokak köpeği de saldırır sen de sokak köpeğine saldırırsın. yok çözüm bu ülke bunalımda. belaya bulaşma boşver.


  • mikahakkinen  (28.08.24 16:07:16) 
Gece zehirle gec ne ugrasiyon aynisi basima gelse ayni gun zehirlerdim


  • bana da mi lolo  (28.08.24 19:59:15) 
O köpekler besleyen kadına git rica et, ben de sizinle birlikte beslemek istiyorum, bana yardımcı olur musunuz de. Al bir paket mama, ya da neyse işin raconu, onu öğren ve o kadının beslediği dakikalarda onunla beraber bulun orada. Su da ver hayvanlara. Seni tanısınlar kokunu bilsinler.

Birkaç kere yaptığında sana zarar vermezler, saldırmazlar.

İlla ki zarar veriyorlarsa mamaları tahlil ettirmek gerekir, anormal katkılar olabilir, saldırgan olmalarına sebep olan şeyler yedirilmiş olabilir.

Önce yapıcı davranın. Cana saygınız olsun. Kendi canınız kadar başkalarının canı da kıymetli, siz nasıl evinizden sırf varsınız diye sürülüp çıkarılamazsanız onlar da aynı şekilde sırf varlar diye sürülüp çıkarılamazlar yaşadıkları yerlerden.

Ortada doğa diye bir şey kalmadı farkında mısın? İnsaflı ol azcık ya.
  • muhayyer divan  (28.08.24 21:00:52) 
@muhayyer divan benim insafımı sorgulamak sana düşmedi

kalanlara cevapları için teşekkür ederim
  • edaddy  (28.08.24 21:07:32) 
@muhayyer divan

sokak köpeği tarafından ısırılmasın diye niye köpeğine yalakalık yapmak zorunda kalsın ki bu adam ? medeni bir ülkenin sokaklarında köpek olmaz.
  • arkady svidrigaylov  (28.08.24 21:15:16) 
@arkady

Sokak köpeğine yalakalık yapmak değil o, sokak köpeğinin canına, varlığına, yaşam alanına ve yaşama hakkına saygı göstermek.

Aksine, medenî ülkeler hayvanlarla yaşamayı bilen ülkelerdir. Sokaklarında lağım faresi yılan gibi kirlilik göstergesi hayvanların cirit attığı ülkeler medenî falan değiller.
  • muhayyer divan  (28.08.24 21:38:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.