[]

hesabıma 850 tl geçmiş, geri vermezsem ne olur?

eskiden günlük çalıştığım yerden hesabıma 850 tl geçmiş geçen hafta, biraz önce gördüm, beni aramışlardı bugün ben başka bir şey zannetmiştim ama sanırım bundan :) yani özellikle geçen hafta çok paraya ihtiyacım vardı, şaka gibi resmen allah eli değmiş :) ben şimdi bunu geri vermesem ne olur? google sebepsiz zenginleşme falan diyor, 850 tl için dava falan açmazlar herhalde ya, üzerine yatayım mı paranın? etik olarak sormuyorum, yasal şeyleri soruyorum :)




 
Hesabınıza yanlışlıkla para geldiyse hemen bankanızla iletişime geçmeli ve durumu açıklamalısınız. Parayı kullanmamaya özen göstermeli ve bankanın yönergelerine uymalısınız. Bankanın size sağlayacağı bilgileri takip ederek doğru adımları atmalısınız.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (28.08.24 01:16:57) 
Kendiniz de yazmışsınız zaten, normalde firmanın o parayı geri çekme şansı yok, neticede hesabınıza geçmiş. Siz geri gönderebilirsiniz, göndermezseniz de firma size sebepsiz zenginleşme davası açar, muhtemelen kazanır ve parayı faiziyle ve muhtemelen yasal masraflarıyla geri alır (Bu kısmını bir avukata danışmak lazım) ama uğraşır mı bilmiyorum. O, firmanın buna ya da size ne kadar kafayı takacağına, firma avukatlarının ne kadar vakti olduğuna vb. göre değişir.


  • salihdt  (28.08.24 03:38:35) 
850 tl için icra takibi açabilir. 5 dakikalık iş. bir de icra vekalet ücreti ve dosya masrafı ödersiniz bir sürü. geri verin gitsin.


  • jangbogo  (28.08.24 03:45:41) 
arkadaşın babası yanlışlıkla 30bini adamın birine attı. para gitti. yani uğraşsa geri alır heralde. etik olarak almamak lazım ben almam.

şöyle düşün dolandırıcı bir grup size para attı siz de aldınız, örgütten alırlar sizi.
  • mikahakkinen  (28.08.24 08:12:43 ~ 08:23:20) 
İhtiyacın vardıysa hayırlı olsun. Çıkar tadını. Kimse o para için hukuki yollara başvurmaz, şahsına karşı ekstra bir antipatik durum yoksa tabii


  • kel aynak kusu  (28.08.24 08:26:29) 
Mika+1


  • jülsezar  (28.08.24 08:35:20) 
850tl için adınızı kirletmeye değer mi?


  • enteg  (28.08.24 08:52:12) 
Abi hırsız mısın sen ne demek allah eli değmiş, allaha inanıp da hırsızlığı bu şekilde meşrulaştırmak tam bir akp zihniyeti.


  • Bir ben var benden şurada  (28.08.24 09:45:17) 
Önemli!!!

Parayı göndereceksen mutlaka ama mutlaka kimden geldiyse ona gönder. Adamlar sana başka banka hesabı verirse kabul etme.
  • adwokat  (28.08.24 11:55:35) 
Nolur bilmem ama risk almayın


  • pembediken  (28.08.24 17:26:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.