[]

garson vb. işlerde çalışmak için ABD'ye gitmek hakkında...

arkadaşlar amerika'da garsonluk işinden iyi para kazanılabildiğini duymuştum. bu işi yapan var mı acaba, deneyimlerini yazabilir mi?

gitmek için ne yapmak gerekiyor? izinler, masraflar, zorluklar, engeller vs. hakkında, nerden başlamalı bu yola, nereye başvurmalı, aracı firmalar var mı?

aynı zamanda konuda deneyimlerini bloglarında yazanlar falan olabilir... böyle bir kaynak varsa, link veriniz lütfen...

 
öncelikle garsonluk işini amerikada herkese yar etmezler haberiniz olsun. iyi bir ingilizceniz olmalı; bunun dışında buradan sizi gönderecek firma sağlam ve güvenilir olmalı ki bunlara rağmen tonlarca jamaikalı, kanadalı v.b native dili ingilizce olanlar bu iş için sırada bekliyorlar. ha bu arada benim bahsettiğim garsonluklar iyi tip bırakanlar. bunun dışında size tip kalmayan saati 6-7 dolara sizi çalıştıran garsonluklarda da iş bulabiirsiniz. ancak benim tavsiyem türkiye'de üniversite okuyan bir gencin bu tür saçma ve pis işlere girişmemesi. belirteyim pislikten kastım garsonluk değil, amerikada size ucuz iş gücü muamelesinden başka bir şey yapmayacak olan sisteme. benim size önerim erasmus, aisec gibi kaliteli programlar ile bir yerlere gitmeye çalışmanız yok eğer amacınız sadece para kazanmak ise, amerikaya gidiş için olan yol massraflarını v.b düşerseniz türkiye'de herhangi bir basit işte çalışmanız size daha fazla para kazandıracaktır.


  • bir zamanlar cocuktum  (12.07.10 13:06:11) 
merhaba. öncelikle bir zamanlar cocuktum'un da dediği gibi herkes garson olamaz. bu işin bile okullarının olmasının yanında iyi para getiren bir şeyse, türkiye'den yeni gitmiş biri olarak, açık pozisyon bulabilmen imkansız gibi bir şey. işin bu tarafını geçiyorum şimdilik.

abd'ye gideceğim, çok para kazanıp döneceğim diyorsan, onu da lütfen hemen çıkar aklından. bi kere hangi vizeyle gideceksin?

work and travel ile gittiysen, en fazla mc donalds'ta çalışırsın, o da yani saat başı 7.15-8$ arası bir getiri demek. ondan da geçtim, gün içinde seni 8-9 saatten fazla çalıştırmayacaklardır. yok ben çalışma vizesi ile gideceğim diyorsan, o çok daha beter. büyük ve uluslararası bir şirket olmadıkça, seni davet bile etseler vizeyi alabilme ihtimalin çok çok çok düşük. abd'ye gitme yolları içinde en garantili yöntem kapağı bir dil okuluna atmaktan geçiyor sanırım. tabii bunun da eğitim düzeyine, konsolosluk yetkilisini abd'de kaçak olarak ikamet etmeye devam etmeyeceğine inandırmana filan bağlı olacağını unutma. bu şekilde gidersen de gününün yarısı mecburen dil okulunda geçecek. kalan yarısını ise -kaçak- olarak bir iş bulup orada harcayabilirsin. ancak o zaman da alacağın ücret 4-5$'ı geçmeyecektir. böylesi zaten gitmelerin en fenası. nerede kalacaksın, ne yiyeceksin falan. haa bu öğrenci olarak gidişte zaten bankada yüklü bir miktar para göstermen gerekecek..

şevkini kırmak istemem ama gerçekten de anlatıldığı gibi olmayacak orası gitsen bile..
  • ahmetanonim  (12.07.10 14:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.