[]

Haberler ve sosyal medyadaki çürümeden uzak kalma stratejileri

Haberlere bakıyorsun cinayet, dolandırıcılık, gasp, vahşet, tecavüz; sosyal medyaya bakıyorsun linc, suriyeliler, pis videolar; milletle konusuyorsun din, zam, israil vs..

bugune kadar hep kaciyordum; ama bunun soyle bir buyuk dezavantajini farkettim. atiyorum birseye zam gelince yada beni, vatandaslari ilgilendiren bir haberden de bihaber oluyorum.

bununla ilgili ne yapilabilir? siz napiyorsunuz?

 
Ham kaynaklardan bilgi almak büyük oranda sorunu çözüyor. Örneğin ekonomik takvim uygulamaları var neredeyse her ülkede açıklanan ekonomik verileri anında görebiliyorsunuz.

Sizi ilgilendiren konularda yine birincil kaynakları takip edebilirsiniz, örneğin atama bekliyorsanız haber kanallarından atama yapılacağını duymanıza gerek yok. ÖYSM başvuru menüsünü ya da ilan.gov.tr gibi yerleri takip edebilirsiniz. Çok sıra dışı bir şey olursa da zaten duyuluyor.

Bir tane haber uygulaması kurar son dakika bildirimlerini alırsınız, alakalı görüyorsanız detayına bakarsınız, her zamanki şeylerse açmadan geçersiniz.

Bunlar dışında şahsen ülke meseleleriyle ilgili bilmediğim ve farkında olmadığım bir şey göremediğim için takip etmeyi bıraktım ben. Zaten farkında olduğum şeyleri farklı kişi, konum ve olaylarla tekrar tekrar işitip histerik olmaya gerek yok bence.

Ayrıca bana sorarsanız ülkedeki haberciliğin kendisi problemli en başta. Özellikle online habercilik, ben internette bir şey ararken de bu tür haber kaynakları alakasız doldurma haberlerle önüme çıkıp bana engel olmaktan, arama sayfasını işgal etmekten başka bir şeye yaramıyorlar.
  • akhenaten  (27.08.24 15:52:08 ~ 15:52:26) 
TV = kitle kontrol

ben hiçbirşeye inanmıyorum

önemli bişi olursa zaten arkadaşlarla sohbette onlar söylüyorlar bana asdf xd
  • Zetnikov  (27.08.24 16:06:25 ~ 16:06:37) 
ben de aynı sebeplerden çook uzun süredir haberlerden, medyadan uzağım.

zam olayları vs illaki öğreniliyor. bunun için haberleri/gündemi çok da takip etmeye gerek yok.

önemli haberler de, mesela işte vatandaş olarak direk sizi ilgilendiren şeyleri, bir şekilde zaten öğreniyorsunuz. ben bu konuda sarun yaşamıyorum. gündeme minnun maruz kalınca bile öğrenebiliyorum önemli gelişmeleri.
  • sorularimicinfeykhesap  (27.08.24 16:12:24) 
bundle kullanıyorum. önemli haberler telefon ekranına düşüyor. bildirimleri sessize aldım


  • bahçedekisandal  (27.08.24 19:28:41) 
Twitter’ı sildim, hayatıma huzur geldi. Beni ilgilendiren ya da önemli bir mevzu varsa illa ki duyuyorsun bir şekilde zaten.


  • rectoa  (27.08.24 21:57:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.