[]

yunan adalarına gidenlere sorular

yunan adalarına bir eylül seyahati planlıyoruz. ancak bu iş ilk gündeme geldiğinde vize için 5-6 günde çıkıyor diyorlardı. ido'yu aradığımızda ise belgeleri en az 10 gün önceden teslim etmeniz gerekiyor siz yine bi 14-15 gün olarak düşünün dediler.

bu kadar sürüyor mu gerçekten? sizin vizeniz kaç günde çıktı? schengen vizesi bile bu kadar sürmüyor sonuçta.

bir de sığacık'tan samos'a gitme planımız var, siz hangi adaları ya da tecrübelerinize dayanarak neler önerirsiniz? her bilgiye açığım, teşekkürler

 
adaların bu sene çok suyu çıktı. pasaport kontrol gidişte ve gelişte haftasonları çok sıra oluyor. samos küçük bir ada gezilecek yeri az denize girmek için uygun bir yer. samos kuşadasına yakın olduğu için giden çok oluyor. evrakları 10 gün önceden yollamak mantıklı 3 4 güne de çıkar ancak firma garantiye almak için 10 gün diyor.


  • mikahakkinen  (27.08.24 15:21:21) 
vize prosedürü acentaya göre değişebilir. acentanın dediği doğrudur, siz yine de araştırın başka acentaları, şikayer var'a da bakın. Tilos travel + şikayet var'a bakın , tiilos traveli şiddetle önermiyorum. biz kuşadasından samosa gittik.

yanlış bilmiyorsam pasaporta normal vize gibi işlenip de pasaport size gelmiyor, kapıda evrak belge vs işleri olyuor.
  • jülsezar  (27.08.24 15:21:33) 
kapı vizesinden bahsediyorsanız vize çıkma gibi bir durum yok. orada işleme alınabilmesi için belli bir süre önden gönderiyorlar sadece. sonrasında size kapı vizesi olumlu ya da olumsuz cevabı gelmiyor. kapıya gittiğinizde onaylıyorlar ya da reddediyorlar. zaten pasaport da teslim etmiyorsunuz öncesinde.


  • brakgn  (27.08.24 15:50:17) 
kapıda vizeli değilde schengen vizeli gittik, yardımcı olursa şöyle bir yazı yazmıştım.

medium.com
  • asilyis  (27.08.24 16:49:13) 
Schengen vizeniz yoksa uğraşmaya değmez. Kapıda vize olayı sorun.

Schengen varsa atlayın arabaya thasos'a gidin.
  • panta bey  (27.08.24 17:30:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.