[]

şirket satılması sonrası durum

bir enerji şirketinin it departmanında uzman seviyesinde çalışıyorum. değişen piyasa koşullarından ötürü şirketim borcunu ödeyemeyecek duruma geldi ve bu sebeple satılacak. 2025'e kadar gerçekleşecek muhtemelen satış işlemi. bu satın alım sonrası ilk olarak üst yönetim direktörler falan komple değişir diye düşünüyorum. bu tarz bir şeyler yaşamış veya buna tanık olmuş birisi varsa bu konudaki düşüncelerini merak ediyorum. satış sonrası benim işimin de tehlikeye girme olasılığı nedir sizce? tehlikeye girerse ne kadar sürede sıra bana gelebilir? bu arada işimde iyiyim ama departmanda pek kritik bir rolüm de yok açıkçası.




 
Kimin alacağı önemli. Türkiye organizasyonu küçük ama global yapısı olan bir şirketse üst yönetim harici pozisyonlar kalabilir. Aynı kadrolar için bir değerlendirme yaparlar ama satın alan şirketin çalışanı avantajlı olur. İki kere böyle bir birleşme/satın alınma yaşadım ve yönettim.


  • gabe h coud  (27.08.24 12:42:04) 
@gabe h coud: şu an kesinleşmiş bir satım yok ama 2 şirket konuşuluyor. birisi yabancı bir şirket. çok global denir mi bilmiyorum ama türkiye'de ve başka birkaç ülkede daha faaliyet gösteriyor epey paralı bir şirket, alım için daha istekli olduğu söyleniyor. diğeri de türkiye'nin en büyüklerinden olmasa da bilinen holdinglerinden birisi. enerji dahil 4 alanda faaliyet gösteriyormuş onlar da. bu ikisinden birisi alacak sanırım.


  • semaforo de medianoche  (27.08.24 13:07:54) 
Doğrudan teknoloji olmadığı için it departmanına en son sıra gelir. Hiçbir şey olmasa bile 3-4 yıl rahatsınız hocam. Hırslı biriyseniz yükselmek için de fırsat. Yeni gelen projesiyle gelir: yapay zekaymış, argeymiş, yeni teknoloji falan uçup kaçar.

Yeni yönetimin kadrolaşması, kendi ekibini kurması, yeni gelen ekibin sizden know how'ı alıp sizi harcaması kısa zamanda olacak işler değil.

Alacak şirket holding ise ve kendi teknoloji şirketi varsa belki sizi oraya taşır. Ama o da kısa sürede olacak iş değil.

Korkunuz yeni şirketin: "Ulan biz bu it'ye ne kadar para harcıyormuşuz, kapatın gitsin" demesi galiba. Şu anki şirket, o kadar borca rağmen böyle bir şey demiyorsa yenisi zaten demez.
  • nickini vermek istemeyen uye  (27.08.24 13:35:53) 
@nickini vermek istemeyen uye: it'yi kapatma gibi bir ihtimal yok zaten ortada halihazırda bir it departmanı varken tamamen outsourcea taşıması daha masraflı ve saçma olur da personel çıkarmak istese şirkette çıkacak ilk 3-5 kişiden biri benim aslında rahatsız eden o. iş yüküm az ve kritik bir rolüm yok. beni çıkarıp benim supervisora yükleyebilirler isterlerse sorumluluklarımı. bu özellikle bazı dönemlerde benim supervisorun iş yükünü çok yüksek seviyeye çıkarabilir ama yapmak istenirse yapılabilir yani. benden önce böyleymiş zaten ama o şekilde işlerde geri kalındığı için beni aldılar işe o supervisoru rahatlatmam için yani. eleman çıkarmak için cadı avına girişirler mi acaba benim korkum.


  • semaforo de medianoche  (27.08.24 13:58:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.