[]

VİZE

Merhabalar herkese,

Schengen vizesi almak ile sadece mesela İtalya vizesi almak arasındaki fark nedir? Hangisi daha kolaydır? Süreç çok uzun mu?

Üniversitedeyken annem üzerinden yeşil pasaport almıştım. Avusturya, Çekya, Macaristan' a gittim. 2023 yazında da Karadağ' a gittim. Bunların vize almaya bir faydası olur mu?

Özel sektörde çalışan 5 yıllık mühendisim. Eşim de kamuda 2,5 yıllık öğretmen. Yani belki bunlar da önemlidir diye yazıyorum.

 
bir fark yok, tek tip turist vizesi var zaten. italya’ya girdikten sonra schengen bölgesi içinde ankara’dan istanbul’a gider gibi gidebiliyorsunuz zira.

önceki giriş çıkışlar tabii faydalı olur teoride.
  • orient blue  (27.08.24 12:20:45) 
1 - Farkli seyler degil ayni seyler. Italya vizesi ve schengen vizesi diye iki ayri sey yok. Turist olarak italya ya girmek icin italyanin verecegi vize schengen vizesi. Dolayisiyla o vizeyle baska bir schengen ulkesine de giris yapabilirsiniz, multi yada tek giris olmasi gibi bir ufak trick var.

2- Olabilir ama vize sisteminden gecilmedigi icin; giris cikis kaydi olsa da vize surecini etkileyecek kaydi olmayabilir. Bunu niye soyluyorum, yazili olmayan bir kural olarak bir schengen ulkesinden vize alip, o seyahati sorunsuz geciren ve bu vizeyi baska bir schengen ulkesine gitmek icin kullanmayan kisilere sonraki basvurularinda o ulkeden daha uzun vize verildigi deneyimlenmistir. Ancak ziyaretleriniz olmus ve iltica etmemissiniz bu da bir pozitif yazabilir.

3- Genel olarak bu is biz faniler tarafindan neye gore nasil verildigi belli olmayan bir is. Yani oo 2.5 yillik ogretmen mi 3 yillik olsa kesin vize cikardi falan diyemez kimse yok oyle bir kural. Gitmek icin bir amaciniz, kalacak yeriniz, harcayacak paraniz, donmek icin bir sebebiniz olacak. Bunlarin hepsine ragmen alamayabilirsiniz, olmayanlara 12 ay 90 gun multi vize verebilirler.
  • wallcan  (27.08.24 12:53:49 ~ 12:54:22) 
Teşekkürler arkadaşlar,

Mesela tatil için Roma' ya gideceğim. Kalacağım otel vb. gibi rezervasyonları önceden yaptırmam gerekiyor o halde kalacak yer gösterebilmek için öyle mi? Ya da mesela turla gideceksem önce turu satın alıp, onu göstereceğim?
  • camlicagazoz  (27.08.24 13:40:26) 
@camlicagazoz evet.


  • brakgn  (27.08.24 15:58:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.