[]

İki kişi ortak ev/dükkan vs almak

Geçen sene ev alırken tanıştığım bir emlakçı vardı. Al-sat tarzı işler de yapıyordu. Evi de ondan aldığım için muhabbetimiz de oluştu kiracı bulurken falan. Arada mesaj atıyor "şu evi beraber alalım" tarzı da şimdiye kadar pek yanaşmamıştım. Şimdi bi tane dükkan dedi hazır alıcısı da var şimdi alsak 2 ay sonra biraz fazlasına satarız, istersen dükkanı üstüne de yaparız dedi.

Yani niye hazır alıcısı varsa sana ucuza satıyor diye sorunca da o kişiyle başka işler de yaptığımız için elinden çıkaracağında bana satıyor hemen alacağımı bildiği için, ben de başka alıcı bulup satıyorum gibi cevap verdi.

Yani geçen sene aldığım evle ilgili bir sorun yaşamadık, böyle şeylerde güvenilebilir mi ne diyorsunuz? Evet demedim ve hâlâ şüpheliyim de mantıklı yanı varsa bi düşüneceğim tekrardan.

 
1 senedir tanıdığınız (aslında tanımadığınız) biri ile ortaklık eğer meblağ küçük ise belki değerlendirilebilir ama bence hayır hele de emlakçılar ile no no.
her ne konu olursa olsun biri üstüne çok düşüyor ve ısrar ediyorsa orda bir pürüz ararım. daha önce teklif etmiş yanaşmamışsınız halen teklif edip ısrarcı olması "var demek ki bir çıkarı" dedirtiyor. madem bu kadar hazır iş neden karını bölüşsün ki?
ya finansal olarak sıkıntılı biri kredi alamıyor bankadan, ya da alımda değil ama satışta 3e anlaşıp 2ye satabildim ancak diyecek. az sermaye ile maksimum kar peşinde. tapuda hala asıl satış bedelleri yazılmıyor mülklerin. o dükkanı kaça sattığını hiçbir zaman bilemeyeceksiniz. size belki para kazandıracak ama kendisi daha fazla kazanacak sizin kapital ile.


ben güvenmezdim.
  • nwnd  (27.08.24 10:59:41) 
Onlarca yıldır tanıdığımız insanların bile bizi dolandırabileceğini düşünürsek 1 yıldır tanıdığımız biri hayli hayli dolandırabilir. Şimdiye kadar tanıdığım emlakçılara bakarak da ben olsam güvenmezdim.

Bu konu da bana pek güven vermedi ayrıca. Hadi kesin bir satış olmasa elimde kalırsa benden az para çıksın diye düşünerek yapıyor desek, madem satışı kesin neden kârını düşürmek istesin ki ?
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (27.08.24 11:19:29) 
Olay bana hiç mantıklı gelmedi. Yanlış bilmiyorsam doktordunuz, bunda para vardır diye ayak yapıyor olabilir. Ben olsam bırak bir yıldır tanıdığım kişiyi kök ailem ve eşim dışında kimseyle böyle bir olaya girmem. Dolandırıcılık olmasa bile aklına yatmayan bir durum olduğunda itiraz etmek anlaşmak zorlaşır.


  • playing star again  (27.08.24 11:21:14) 
Beleş peynir fare kapanında olur derler ya o hesap sizinkisi.


  • encokbenisevinnolur  (27.08.24 11:22:12) 
Adamın teklifi direkt bana değil de annemeydi daha çok çünkü evi alırken de annemle ortak almıştık ve şu an hazırda parası olan da annem, annem bana sordu alalım mı diye. Ben de çok yanaşmıyordum ama bi burada da sorayım dedim ve düşündüğüm gibi cevaplar geldi. Hatta tam annemle telefonda konuşurken anneme boşver bedava peynir fare kapanında olur dedim ve o sırada @encokbenisevin'in cevabını gördüm ahahah

Cevaplar için teşekkürler, reddettik teklifi tekrardan ki zaten ilk görüşümüz de o yöndeydi sadece bilmediğimiz bi iş olunca oluru var mıdır diye fikir almak için sordum
  • nundu  (27.08.24 11:26:08) 
Hocam bu tür insanlar (bu konu özelinde emlakci) hayır demekte zorlanan insanların bu zaafını kullanmayı bir şekilde iyi biliyorlar. Varsayım olarak, siz 30-40 yaşlarında olsanız, anneniz 55-70 aralığındadir, o nesilde nedense resmi unvani/işi olanlara karşı hayir demeye dair böyle bir durum oluyor. Ben sizsiniz sandım ama annenizse sozkonusu olan kesin yani beleş peynir meselesi.


  • encokbenisevinnolur  (27.08.24 11:42:44) 
Türkiye'de en güvenilmez meslek grupları diye bir araştırma yapılsa, ilk üçe hangileri girerdi acaba :)


  • Mirket  (27.08.24 11:58:59) 
Dükkanın yeri sit olmuştur, yıkılacaktır, yıkım kararı çıkmıştır, mallıktan hayrı yoktur vs vs
İnsanın aklına binbir film geliyor. Cazip bir plansa bir eksper yaptırılabilir ama iki ay sonra 'abi piyasa durgun, naaparsın, kaldı elde dükkan. Ama du bakalım, hele şu seçimler :) bi geçsin, hareketlenir' de diyebilir.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (27.08.24 14:08:53) 
siz kendi bulduğunuz bir yer için 'gel ortak alalım' diyin bakalım ne diyecek?

muhtemelen dükkan sahibiyle iş tutuyor.
  • brkylmz  (27.08.24 15:57:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.