[]

Yurt dışı çıkış harcı

Selamlar. Ben daha önceki seyahatlerimde çıkış harcı ödemesini birkaç ay önceden yapıyordum ve o arada zam gelse bile yeni tutar üzerinden ödeme yapmaksızın çıkışımı gerçekleştirebiliyordum. Eylüldeki seyahatim için de Haziran ayında 150 tl'den ödememi yapmıştım. Son zamdan sonra bu durumun önünü alan bir düzenleme mi yapıldı, bilginiz var mı? Yani daha önce ödemiş olduğum tutarı iptal edip 500 mü ödemem gerekiyor illa ki? Şu duyuruyu görünce sorma gereği duydum:

teknoloji.gib.gov.tr


 
Merhaba,
Öncelikle ödenen harçların kullanım süresi var, ödediğiniz tarihten itibaren 30 gün geçerli oluyor. Yeni düzenlemeye göre de çıkış yapacağınız tarihte geçerli harç bedeli ne ise onu ödemeniz gerekiyor.
haziran ayında ödenen harcın zaten süresi dolmuş olmalı. Yeniden harç ödeyeceksiniz güncel bedel ile.
  • nwnd  (27.08.24 10:51:32) 
150 ödemiştim, bununla çıkayım olmuyor.
ya da 350 daha vereyim 500e tamamlayalım da olmuyor.

tam ödemeniz gerekiyor. online bankacılık, kiosk makineleri ya da internet vergi dairesinden ödeniyor.

daha önce ödenmiş olan 150tl'nin geri alınabileceğini düşünüyorum ama denemedim. kullanılmayan harç paraları iade alınabiliyordu.
  • biseysorcaktim  (27.08.24 11:18:06) 
Son zamdan önce, yurt dışı çıkış harcını 1,500 TL yapalım, 3,000 TL yapalım gibi senaryolar vardı. İnsanlar sizin gibi "150 TL'ye harç alır, kullanırız" deyince, bakanlık bunun olmayacağını duyurdu.

Kısacası önceden, ucuz fiyattan alayım, sonra kullanayım devri de bitti. Önceden göz yumuyorlardı sanırım.

.
  • kartallar yuksek ucar  (27.08.24 12:14:09) 
daha yeni gürcistan'a ciktim geldim. agustos basi 150 tl ödeyen bir aile vardi. bazilarininki kabul oldu bazilarininkini sistem görmedi o yüzden 500tl yatirdilar tekrardan.

hal böyleyken haziran ayindaki 150tl tamamen cöp olmustur.
düzenleme falan bilmiyorum ama praktikteki deneyimimi paylasayim dedim.
  • robert bosch  (27.08.24 13:39:16) 
ayın 14ünde uçtum 12sinde 150 tlden yatırmıştım. fark ödenmedi yeniden 500 tl yatırdım. 150 tl için e devletten başvuru yapıp iade alınması lazım sistemde gözükmüyor. 150 tl hayır oldu devlete.


  • mikahakkinen  (27.08.24 14:05:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.