[]

Cam balkonun çok ısınması

Kediler için cam balkon yaptırdım, dün cam balkona bir çıkayım dedim, aman allahım, adana ayağıma gelmiş. O kadar bilimli insanım ama sera etkisi yapacağını öngöremedim. Pencere açmak dışında ne önlem alınabilir? Dışarı panjur istemiyorum aslında ama panjura rağmen ısınır mı? İçeriden perde koysam etki eder mi? Şöyle stor bambu perde falan?




 
Perde etki eder. Ama yazın sıcak olur her türlü.


  • jülsezar  (27.08.24 09:09:35) 
perdeyi dışarı koymak lazım.

www.youtube.com
  • inheritance  (27.08.24 09:41:41) 
Film kaplatabilirsin


  • kisa  (27.08.24 11:08:57) 
Film kaplanmamış cam balkon mu yaptırdınız? Bunu yapan usta/firma sizi uyarmadı mı ya da teklif etmedi mi? Çok koyu bir film ile içerisi ısınmaz ama bu sefer dışarıyı görmek zor oluyor, filmlerin dereceleri var örneklere bakarak karar verebilirsiniz.
Ne kadar koyu olursa o kadar serin olacaktır, tabii ki gece de dışarıyı görmeniz o kadar zorlaşacak..

  • c0sh_kun  (27.08.24 11:12:20) 
@kisa
@c0sh_kun
Füme renk cam.
  • prole  (27.08.24 11:15:44) 
Cam balkonun en üst kısmında sıcak havanın dışarı çıkacağı, kedilerin dışarı çıkamayacağı büyüklükte delikler veya aralıklar gerekiyor.

Doğalgaz kombiler için kullanılan yuvarlak menfezlerden taktırabilirsiniz, en az iki tane olursa (birisi balkonun en sağında, diğeri en solunda mesela) hava akımı iyi kötü sağlanır, sıcak hava birikmez.

Bkz. menfez (hepsiburada filan).
  • alfired  (27.08.24 11:46:30) 
@alfired'ın önerisini düşündüm, yaptırdım, hiçbir işe yaramadı.

İçerden stor perde yaptırdım, çok az faydası oluyor. Blackout storlar var. Onlar daha da işe yarar ama salonda gündüz ışıkla oturmak gerekir.

Alt komşum aşşırı kalın bir çeşit perde yaptırdı. Babaanne evlerinin kadife perdeleri benzeri bir şey. Isı geçirmez kumaşmış ve çok işe yaradığını söyledi. Ama dış dünyayla irtibat sıfır oluyor. Işık yakarak oturuyor olsa gerek.

Film kaplatma işe yarıyormuş.

@inheritance'ın önerisini düşünmüş ve araştırmıştım. Güneşi keser. İşe yarar ve manzaraya olumsuz etkisi olmaz.

Ancak film ve dışarı tente yapılması konusu binanın dışardan görüntü standardını bozduğu için apartman/site yönetim planına aykırı oluyor. Yönetimle papaz olmamak adına önce bir konuşup izin almak gerekir.
  • Mirket  (27.08.24 12:42:11 ~ 12:47:18) 
Koyu film kaplatmayın sakın. Çok fena kızıyor ve ısısını içeri salıyor. Site güvenlik binasına yaptırdık, içerisi hamama döndü. Sonra, otobüs vs'lerde camlara reklam amaçlı yapılan nokta nokta delikli beyaz zımbırtı kaplattık dışarıdan.
Perdeyi inceleyin bence

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (27.08.24 14:14:32) 
o füme camların bir de reflektif olanları oluyor, camın üstüne sonradan kaplama gibi değil de üretimden kaplama gibi düşünün. güneş ışıklarını yansıtır konfor sağlar.

tabi camları değiştirmeniz gerek bu durumda.
  • barabas  (28.08.24 00:16:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.