[]

evi taşıyacağım ama buzluktaki et ve tereyağları ne yapmam lazım?

arkadaşlar evi istanbul'dan ayvalık'a taşıyacağım. nakliye şirketini de ayarladım. yalnız dolapta bi sürü et ve tereyağ stoğum var. ne satın almam lazım ki 10-12 saat buzları çözülmesin?




 
Bir köpük kutu bul, içine dondurduğun buz akülerini döşe, onların da ortasına yığ senin stoğu, güzelce paketle ver otobüse veya acele postaya.


  • muhayyer divan  (26.08.24 19:34:47) 
Ya da birkaç defada gönder


  • muhayyer divan  (26.08.24 19:36:07) 
www.trendyol.com

böyle kutular var. dondurucunuzu en son boşaltın ve bu kutulara koyun. içine buz aküleri koyabilirsiniz. taşınma bittiğinde buzları çözüldüyse riske girip tüketmeyin bence. ama bozulmaz gibi.
  • exlibris  (26.08.24 19:37:40) 
kaç saat dayanır ki bu köpükler arkadaşlar?


  • günaha davet  (26.08.24 20:38:20) 
Size kurubuz lazım, ama kaçkg ürün olduğuna ve süreye göre almanız gereken miktar değişecektir

www.baskentkurubuz.com

Bu tarz bir siteden sorun ya da yakınınızda büyük dondurmacılar vs varsa onlarda da olabilir bir ihtimal.
  • jülsezar  (26.08.24 20:52:11) 
ihtiyacı olanlara dağıt.


  • designer  (26.08.24 21:13:16) 
Evi İstanbul'dan İzmir'e taşırken (Haziran başıydı) buzluğu boşaltmadan ve kapağını hiç açmdan taşıdılar. Birinci gün İstanbul'dan çıkarken en son buzdolabını fişten çekip yüklediler,ikinci gün ilk önce buzdolabını çıkarıp taktılar. 12 satten kesinlikle fazla sürdü. Kontrol ettim, dondurma dahil hiçbir şey çözülmemişti. Kap dondurmadaki kaşık izleri hiç yumuşamadan duruyordu ki en başta oraların erimesini beklerdim.
Yani bir şey almayın, nakliyeciler halleder.

Edit: zaten çok sevimsiz adamlardı, onu da yanlış yapmışlar demek. Neyse, dinlemeyin siz beni :)
  • kobuzchu kiz  (26.08.24 22:37:24 ~ 28.08.24 12:36:43) 
@kobuzchu kiz'ın taşınması esnasında ekibin yaptığı iş hatalı.

Buzdolabı taşınmadan, yani hareket ettirilmeden bir süre önce fişi çekilmeli. Taşındıktan sonra da bir süre sonra fişe takılmalıdır.

Nedenini ve süreyi hatırlamıyorum ama 12 saat civarı bir şey olmalı.
  • Mirket  (27.08.24 00:26:44) 
Kuru buz diye kafayı bozma. Normal buz aküleri de işini görür. Balık gönderirken filan kullanılan köpük (strafor) kutular ve aküler iş görür. Miktara göre 2-3 kutu yap ama bunları kamyoncunun inisiyatifine bırakma. Varacağın yerde dolap ne zaman hazır olacak ona da dikkat.
Kuru buzla iyi kapatırsan 1 hafta dayanır.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (27.08.24 09:37:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.