[]

eski pırlanta

merhaba,
eski eşimden kalma bir pırlanta yüzük var. şimdi farklı birine evlenme teklif etme arifesindeyim ama yeni yüzük almak yerine bu pırlanta yüzüğü değerlendirebilir miyim? doğru olur mu olmaz mı onu da bilmiyorum. raconu nedir bu işin? dünyanın parasını vermiştim bir de.

teşekkürler.

 
Hayatta olmaz, hiçbir türlü olmaz.


  • kobuzchu kiz  (26.08.24 16:24:08) 
olmaz tabi ki. onu götürüp yenisini alırken fiyatta indirim yaptırılabilr de aynısını vermeyin sakın.


  • turuncu tonlarda  (26.08.24 16:26:27) 
yuh sakin böyle bir sey yapma. ortaya cikarsa ayrilmasaniz bile artik aci dolu bir hayatiniz olur.


  • robert bosch  (26.08.24 16:27:13) 
Troll soru mu? Etik, ahlak, saygı gibi değerleriniz yoksa değerlendirin gitsin tabii ki. Ondan boşanırsanız yine saklayın, üçüncüye de aynısını verirsiniz ve cebinizden hiç para gitmemiş olur. Düz, dümdüz, dümdüzden de düz insanların bile hayatlarını sürdürüp bir de evlenme arifesine falan gelmesi hayata dair umutlarımı yeşertiyor.


  • morca  (26.08.24 16:29:24) 
o yüzüğü verip yenisi alınabilir bence. yüzüğün sizde kalması da saçma.


  • nwnd  (26.08.24 16:33:47) 
tabi ki aynısını vermek gibi düşüncem yok, sormak istediğim acaba bir kuyumcuya versem onu işleyip bambaşka bir hale getirebilir mi? ama anladığım kadarıyla her halükarda bunu işletip bambaşka bir yüzük haline getirilse bile vermek uygun olmaz. o halde bunu okutup yeni bir yüzük almalıyım.


  • infinitedreams  (26.08.24 16:34:40 ~ 16:35:15) 
kuyumcuya götürdüğünüzde mevcut iskelet üstünde oynamayacak. altınını eritip yeni iskelet yapıp aynı taşı kullanacak.

satıp yenisini aldığınıda daha fazla değer kaybı olur.

metal sonuçta gri dönüşüme girecek size yeni olarak gelecek. bitti gitti. eşyalara fazla anlam yüklemeyiniz. sonuçta birebir aynı yüzük kullanılmayacak.
  • nwnd  (26.08.24 16:39:16) 
Olur neden olmasın. Bu kadar kafada kuranların peşinden gitme. Neticede sadece bir eşya. Önemli olan senin kafandaki niyetin. İşini görecekse ölçü de uyuyorsa güzel bir bakımın ardından ver gitsin.


  • limonlu eksi  (26.08.24 17:05:41) 
aslinda boyle aileden gecen yuzukler oluyor. yani atiyorum eleman anneannesinin yuzuguyle teklif ediyor. ama sahsen ben kadin olsam ve birisi bana eski esinden kalan yuzugu verse hosuma gitmezdi.

bence siz gidin, yuzuk aldiginiz yere boyle boyle bende bir yuzuk var ama icime sinmedi bunu verip yerine baskasini alabilir miyim diyin yardimci olurlar. biraz para cikar ama en azindan huzurunuz olur.
  • antikadimag  (26.08.24 17:28:58) 
pırlantasını satarken bir miktar kaybınız olur. bu kayıp oranı pırlantanın şekline göre değişebilir.

ben olsam eski eşimin pırlantasını vermezdim.

ancak bu maddi kayıp sizi etkileyecekse var olan taşın yanına ebatına uygun başka taşlar ile yeni bir dizayn yaptırabilir, taşı yeni bir setting’e oturtabilirsiniz.
  • federer  (26.08.24 19:09:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.