[]

Bir garip rüya

O kadar gerçekçi bir rüyam gördüm ki hala anlamaya çalışıyorum. Güya bir çarşıdayım, çok eski kapalı çarşı gibi bir yer. Çok yağmur yağıyor ve şimşek çakıyor. Metal bir yapının altından geçiyorum açıkta kablo gibi sarkan siyah ıslak bir şey görüyorum. Kafamı kaldırdığım an şimşek çakıyor her yer bembeyaz oluyor yere düşüyorum. Her yer kararıyor, acı hissetmiyorum tek hissettiğim -ne alakaysa- yanık soğan kokusu. Anlıyorum ki ölüyorum.

O sırada son yaptığım şey şehadet getirmek oluyor. Ve o an sanki ayaklarımdan boşluğa çekiliyormuşum gibi bi hisle sıçrayarak uyandım. Uyandığımda sanki gerçek olan rüyamdaki hayatımdı ve şu an başka bir yerden devam etmeliymişim bir şans daha verilmiş gibi hissediyordum.

İnançlı bir insan değilim. Ama kafam karıştı. Siz hiç bir anlığına gerçeklik algınızı kaybettirecek rüyalar gördünüz mü? Bu rüya ne anlama geliyor?

Teşekkürler

 
Birçok insan hayatının bir aşamasında yaşıyor bunu. Kabuslar sizi heyecanlandırıp uykudan çıkarıyor. Uykunun rüya görülen aşaması en derin aşaması. Normalde uyanma aşamalı şekilde gerçekleşiyor, vücut kendini uyanmaya hazırlıyor ancak siz derin uykudan birden uyanınca kafa karışıklığı yaşıyorsunuz hatta çoğu zaman kas hareletlerini bile kontrol edemeyebiliyorsunuz.

Ben de rüyamda bir kardeşim olduğunu görmüştüm, çok gerçekçiydi. O sırada uyandırıldım. Gün boyunca aslında bir kardeşim daha olması gerektiği ama olmadığı gerçeği karşısında afallamıştım.

Metafizik bir anlama gelmiyor tabi ki, din ülkedeki en yaygın konuşulan konulardan biri. Hatta en yaygını. Doğrudan din konuşulmasa bile dinle ilişkili konular sürekli gündemde (günah, kul hakkı vs.)Etkilenmişsinizdir. Geçer.
  • akhenaten  (26.08.24 09:25:27) 
Bilinçaltınızda inanan birisiniz, inancınızdan güç alıyorsunuz ve bilinçaltınız size inandığınızı ispat etmiş. Rüyanızı Allah hayırlara tebdil eylesin, ben yoramam ama belki de gerçekten ikinci bir şans verilmiştir yahut manen uyanmanız istenmiştir. Kelime-i şehadet getirmeniz büyük bir şey, bunu düşünün derim.


  • muhayyer divan  (26.08.24 09:37:20) 
rüyalar bilinçaltımızdan veya hafızamızdan geliyor. 5 duyumuz (genelde görsel) ile deneyimlediğimiz şeyler hafızamıza giriyor ve rüyalarda bunlar karmaşık şekillerde gözükebiliyor. REM uykusu sırasında, beynin görsel korteksine pompalayan özel bir dizi nöron tarafından tetikleniyor. beyin ve nöronlar çok karmaşık şeyler.

rüya tabirinin bilimsel gerçekliği yok. bir çeşit bahane.
  • ermanen  (26.08.24 09:46:11 ~ 09:50:59) 
rüya size ne hissettirdiyse o anlama gelir

çünkü bilimsel gerçekliği yok +1
  • jülsezar  (26.08.24 09:50:00) 
gerçekte olmayan
bir rüyadan bile korkuyla uyanabiliyorsak ölümden sonra ahiret için neden mezarlardan kalkmayalım?

Rüya tabiri işin ehli yaparsa daha iyi olur. Tasavvufa yakın kimselerle konuşun derim.
Tahminlere göre konuşmak doğru olmaz .
  • diyecevaplandı  (26.08.24 10:35:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.